ЮЗУ „Неофит Рилски“ подписа споразумение за сътрудничество с Пекинския университет за чужди езици

19 септември 2016 12:07   2 коментара   5660 прочита


Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков посрещна делегация от Китай, водена от ректора на Пекинския университет за чужди езици проф. Пън Лун. С китайската делегация в ЮЗУ „Неофит Рилски“ пристигна и директорът на Институт "Конфуций" - София от китайска страна, проф. Гъ Джъцян.

По време на срещата, която се проведе в Университетския център „Бачиново“ бе подписано споразумение за сътрудничество между двата университета за срок от пет години. Споразумението бе подписано от ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков и ректора на Пекинския университет за чужди езици проф. Пън Лун, в присъствието на зам.-ректора на Югозападния университет проф. д-р Антони Стоилов, деканът на Филологическия факултет проф. д-р Магдалена Панайотова и началникът на отдел „Научни проекти“ проф. д-р Петър Миланов.

В рамките на договора за сътрудничество се включва обмен на преподаватели, лектори и изследователи, обмен на студенти, на академична информация и материали, организация на съвместни изследователски програми, конференции, семинари и симпозиуми. Споразумението предвижда и съвместни научноизследователски дейности.

В. Стефанов

2 коментара
19 Септември 2016 12:58 | много добре
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Браво на ЮЗУ. Това е много добра инициатива. Дано нещата, които са описани като възможности се осъществят (да не остане всичко на хартия, както повечето неща в нашата държава).


20 Септември 2016 12:17 | Смях в залата
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На днешното Общо събрание на ЮЗУ, на което МОН нареди да се отмени измислената за Мирчов длъжност "президент", няколко предварително подготвени слагачи направиха опит да пробутат решение дъртаците в пенсионна възраст да могат да остават на ръководни длъжности. Явно идеята бе Бо Юр да може и втори мандат да е ректор. Пълна порнография и излагация бе броенето на гласовете - една никому неизвестна лелка, бивша комсомолка, опита да събре гласовете "против" и "въздържали" и ги извадиха от регистрираните участници, като се опитаха да кажат, че останалите били "за"?!?
Въпросът е: Защо председателя на Общото събрание Иван Мирчев, който е и "президент", не си ръководи събранието, след като не бе "редуциран"? И второ - ще се накажат т. нар. "юристи" на щат в ЮЗУ, проспали закононарушения та правилниците на университета?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар