ЮЗУ „Н. Рилски“ бе домакин на среща дискусия с евродепутата Илхан Кючюк

02 април 2024 19:00   6 коментара   3238 прочита


Членът на Европейския парламент Илхан Кючюк бе гост-лектор в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Пред студенти и преподаватели той говори по темата „Quo Vadis, Europa?“ (в превод – Къде отиваш, Европа?).

Срещата беше открита от ректора проф. д-р Николай Марин, който отправи приветствие към участниците и гостите.

На събитието присъстваха заместник-ректорът по научноизследователската дейност и докторантското развитие доц. д-р Петрана Стойкова, заместник-ректорът по образователни дейности – бакалавърски програми и акредитация доц. д-р Вяра Кюрова, заместник-ректорът по образователни дейности – магистърски програми и продължаващо обучение доц. д-р Илия Недин, деканът на Правно-историческия факултет (ПИФ) проф. д-р Габриела Белова, заместник-деканите на ПИФ доц. д-р Диана Иванова и доц. д-р Николай Попов, ръководители на катедри, преподаватели, студенти и докторанти.

Евродепутатът започна лекцията си с благодарности към ръководството за отправената покана и подчерта, че за него е чест да бъде гост на Югозападния университет. Пред студентите г-н Кючюк говори за сигурността и бъдещето на Европа, позиционирането на България в ЕС, възможните механизми за справяне с непрекъснато връхлитащите ни кризи. Засегнати бяха и важни теми като доверието на гражданите в европейските институции, разширяването на териториалния обхват на програмата на ЕС за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа – „Еразъм+“. 

В рамките на последвалата дискусия студентите отправиха въпроси, свързани с Шенген, Еврозоната и работата на Европейския съюз за устойчивото развитие на обществото. С изключителен интерес те изслушаха и примерите от практиката, които евродепутатът сподели.

В заключителната част на лекцията г-н Кючюк пожела успех на Югозападния университет и посъветва студентите да бъдат все така активни и винаги да се стремят към успеха. 


Още за: ЮЗУ   домакин   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
02 Април 2024 23:13 | зелен
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Заебете Европа бее, ние-България къде отива, сринаха я отсекаде. Едно време тия крадеха ама бяха далече от Управлението!!


03 Април 2024 10:58 | ...
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Защо допускате този боклук и родоотстъпник да говори пред студентите?


03 Април 2024 10:58 | ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защо допускате този боклук и родоотстъпник да говори пред студентите?


03 Април 2024 14:37 | Tonik
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Съпpyгaтa кyпи кaпcyли кoитo пpомeниxа нaшия ceкc, сeга е cъщият като пpеди свaтбaта: дълъг, cтpаcтен, с кaмeнна epeкция и се чyвcтвaм кaто жpeбец и cъпрyгата иcка oще и още. Cъвeтвaм вcички да опитат тeзи капсyли, жeна ми кyпи тyк:---- https://do.my/bmaca


03 Април 2024 17:31 | Боре Тъпото и Мазния
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тоя помак не трябва да припарва до университет - добре че е помашкото лайно Мазния Сладкар та да се появи някъде този престъпник и предател на България!


04 Април 2024 10:47 | Каруцар
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Марин още ли е ректор? Мислех, че вече е в затвора.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар