ЮЗДП откри водоем край село Горна Брезница

13 май 2022 15:09   2 коментара   3161 прочита


Югозападното държавно предприятие продължава работата по изграждане на водоеми високо в планината. От днес в помощ при гасенето на горски пожари голяма роля ще има и новооткритото съоръжение в района на село Горна Брезница.

     След изграждането на водоем в землището на кресненското село Влахи, от днес функционира още едно съоръжение- край село Горна Брезница. Водоемът е в местността „Ивишник“ , на територията на ТП „ДГС Кресна“

     Проектът е на „Югозападно държавно предприятие” ДП  към ДФ „Земеделие ” в изпълнението на подмярка 8.3  „Предотвратяване на щети по горите от горски пожари, природни бедствия и катастрофични събития”  от програмата за развитие на селските райони. 

     „Поставен е железобетонен мост, който издържа над 10 тона товар за преход на горски автомобили, готов е и пътят, който осигурява достъп до водоема” ,съобщи Юлий Сираков от ЮЗДП.

     С помощта на изградените водоеми високо в планината, при потребност  бързо ще могат да се черпят огромни количества вода. Идеята на изработката на тези водоеми е при възникване на пожари да бъде захранвана противопожарната техника за битка с огъня. Определените за целта места са в района на Кресненското дефиле. Припомняме, че преди години голям пожар засегна над 15 000 декара, основно гори.

    Продължава и градежът на останалите водоеми, в района на селата Долно Осеново, Мечкул, Сухострел и землището на град Кресна. В района на Кресненското дефиле горите са с висок риск от пожарна заплаха.

 


Още за: ЮЗДП   село   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
13 Май 2022 20:09 | чапи
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

da idat posle pri swinqta cufi da apnat riba


14 Май 2022 09:25 | Гора
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да се изкъпе Дамянов там, че много смърди на далавера. Може и Любе Милев да покани, да му изтърка гърба, защото бел хлеб яде в ЮЗДП. Пълни касата на БСП.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар