ЮЗДП осигури над 10 хил. контейнерни фиданки за природозащитни инициативи

31 октомври 2019 11:02   1 коментар   2608 прочита


По-малко от 7 месеца след откриването на поточната линия за автоматизирано контейнерно производство на фиданки в разсадник Локорско, Югозападното държавно предприятие вече осигурява контейнерни фиданки за реализиране на редица природозащитни проекти и инициативи в България.

До момента над 10 000 контейнерни фиданки от черен бор, космат дъб, източен чинар, черна елша и бряст са предоставени за залесителни акции, организирани съвместно с наши партньори, медии и доброволци. Последната партида от 4200 бр. са закупени от WWF България и ще бъдат залесени тази есен с цел възстановяване на крайречни горски екосистеми в страната. На 2 ноември край с. Локорско, в района на „ДГС София”, предстои поредна доброволческа залесителна акция, като фиданките за нея също осигурява ЮЗДП.

През месец ноември е планирано провеждането на мащабни залесителни инициативи по проект LIFEFORHAB в Натура 2000 зони на територията на ЮЗДП, за които вече са произведени над 400 000 контейнерни фиданки от важни дървесни видове с местен генетичен произход.

Някои от нашите партньори в залесителни кампании са WWF България, „Гората.бг – 100 000 садим гора”, Българското дружество за защита на птиците, бTV, „Монди Стамболийски“ ЕАД, редица фирми и частни лица.


Още за: ЮЗДП   линия   разсданик   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
01 Ноември 2019 10:08 | А.А.А
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Лилйй това на снимката да не е марула, голем смех егати рекламата Ха ха ха, та това ще се изгуби в тревата бре хора, кой идиот пак му е хрумнала тази гениална идея. Сигорно некое мамино мило и учено келеме завършило незнайно къде, има рима и е верно.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар