Новините на югозападна България
Бърза пица с яйца  
   РегистрацияЗабравена парола

ЮЗДП и бизнесът обсъдиха актуални въпроси в дърводобивния и преработвателен сектор


10 октомври 2018 16:00  4 коментара   6416 прочита



ЮЗДП продължава да работи за облекчаване на бизнеса и постигане на максимална прозрачност и консенсус с фирмите, които развиват дейност на територията на предприятието. Това каза директорът инж. Дамян Дамянов на проведената днес поредна среща с представители на Сдружение „Югозапад”, което обединява фирми от дърводобивния и преработвателен сектор в Благоевградска област.

Скоро предстои публикуване за обществено обсъждане на промените в Наредбата за реда и условията за възлагане на дейностите в горските територии и ползването на дървесина, съобщи инж. Дамянов. Той информира за направените предложения от страна на ЮЗДП, договорени с представителите на Сдружение „Югозапад” през месец март тази година, някои от които са приети. В частта електронни търгове се удължава времетраенето за провеждането им, докато има предложения.

На срещата беше договорено след публикуване на промените в нормативната база диалогът с бранша да продължи, като фирмите направят своите допълнителни предложения. За нас е важно да се вслушваме в предложенията на бизнеса, тъй като тези фирми работят и благодарение на тях реализираме резултати, отглеждаме и опазваме горите, каза директорът на ЮЗДП.

В срещата участва също и директорът на РДГ Благоевград инж. Георги Янкулов.

Още за: ЮЗДП  работа  прозрачност Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


4 коментара

10 октомври 2018 18:22 | гого
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

а кой ще залесява, бе горски човечЕта?! защо не изисквате и залесяване на сечищата?!


10 октомври 2018 19:02 | Горски
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Инж. Янкулов - истински лесовъд и директор на РДГ, един от малкото които милеят за гората


10 октомври 2018 20:25 | blg
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Какво е това - в склада на горското дърва 100 лв, отделно резане че метровки не дават а транспорт викат частно камионче за 20-30 лв???


10 октомври 2018 21:36 | Белица
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В Белица кога ще берем дърва? Липевия си продава само на редовни клиенти а за обикновения човек няма или са на сините лястовици.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

Име



Коментар





Въведете кода от картинката

 



   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.