Югозападният университет „Неофит Рилски“ с най-модерното телевизионно и звукозаписно студио

20 февруари 2019 09:17   3 коментара   4382 прочита


С водосвет днес официално бяха открити Филмовото и телевизионното студио и Звукозаписното студио в Югозападния университет „Неофит Рилски“, създадени по проект "Интегриране на историческите и археологическите ценности от българо-гръцкия трансграничен регион в една устойчива тематична туристическа дестинация" по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция- България 2014-2020.

На събитието присъстваха ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков, деканът на Факултета по изкуствата и ръководител на проекта проф. д.изк.н. Йордан Гошев, зам.-деканите на факултета проф. д.н.к Васил Марков и проф. д-р Емил Куков, преподаватели, студенти и гости.

Новите студиа, разположени в Учебен корпус № 8 (бившия механотехникум) отговарят на най-съвременните световни изисквания. Те ще се ползват от над 300 студенти, обучаващи се във Факултета по изкуствата.

Проф. Гошев определи студиата като многофункционални и отбеляза, че в тях студентите ще получават още по-добра практическа подготовка, ползвайки най-съвременните технологии.

В студиата ще се създават документални и рекламни филми за визуализация и популяризация на нематериалното културно богатство, ще се събират, записват и съхраняват танцов, музикален и песенен фолклор, като ресурс за развитието на културния туризъм от двете страни на българо-гръцката граница.

Факултетът по изкуствата работи активно по създаването на нова и модерна база, в която да се обучават и работят студентите и преподавателите. Предстои откриването на Лаборатория по културен туризъм, която е разположена в Учебен корпус №1, финансирана по проект "Интегриране на историческите и археологическите ценности от българо-гръцкия трансграничен регион в една устойчива тематична туристическа дестинация" по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция- България 2014-2020.

До края на месец септември тази година ще бъде открит и Театърът, който също ще бъде разположен в Учебен корпус № 8.


Още за: ЮЗУ   водосвет   студио   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
20 Февруари 2019 13:40 | екой
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

КОЙ ЧЕ ГО ПОЛЗЗВА/


20 Февруари 2019 14:28 | РЕКТОРИ ТЕМ ПОДОБНИ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ПРАВЯТ СТУДИЯ И ТЕМ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ, А ОБЯСНЯВАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ ЧЕ НЯМАЛО ПАРИ И ЗА ТОВА ИМ ОСТАВИХА ЗАПЛАТИТЕ ПОД МИНИМАЛНИЯ СТАНДАРТ, СРАМОТА ГОСПОДА РЕКТОРИ И ЗАМЕСТНИЦИ В 50ЛВ ЛИ СЕ ОГЛЕДАХТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ОТ ТОВА ЛИ СПЕСТИХТЕ ЗА ТАЗИ ПОРЕДНА ВАША ПРИУМИЦА, МНОГО НАГЛО И СРАМНО Е, ДАЖЕ ЖАЛКО


18 Март 2019 09:17 | нормален
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Едното няма нищо общо с другото. Тези студия са плод на повече от 15-годишни усилия. Това е голямо завоевание на университета и от изключителна полза за професионалното обучение на студените. Някои хора са забравили, че живеят вече в 21 век. Новото технологично време изисква хора със знания и големи възможности, а тези които не притежават такива знания да работят това, което могат и да са благодарни, че други хора правят и техния живот по-лек. Освен това този проект е реализиран с проектни пари, които нямат нищо общо с фонд работна заплата на служителите в университета.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар