Югозападният университет „Неофит Рилски“ подписа споразумения за двойни дипломи с киргизки университети

26 юли 2019 09:25   3 коментара   4491 прочита


В Югозападния университет „Неофит Рилски“ се състоя церемония по подписване на споразумения за двойни дипломи по бакалавърски и магистърски програми в сферата на устойчивия туризъм и устойчивото управление на туризма с Университета „АДАМ“, с Киргизкия икономически университет на името на Муса Рускилбеков и с Исикулския държавен университет на името на К. Тинистанов, Киргизстан.

Споразуменията бяха подписани от ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски“ – проф. д-р Борислав Юруков, от една страна и доц. д-р Светлана Сирмбард, ректор на Университета „АДАМ“, проф. д-р Курманбек Абдилдаев, ректор на Исикулския държавен университет на името на К. Тинистанов и доц. д-р Алмаз Кадиралиев, заместник-ректор на Киргизкия икономически университет на името на Муса Рускилбеков.

Подписаните споразумения са в резултат на изготвените в трите киргизки университета нови бакалавърски и магистърски програми в рамките на ръководения от ЮЗУ „Неофит Рилски“ проект „Бакалаври и Магистри – професионалисти при отвореното и дистанционно обучение за развитието на устойчив туризъм в Китай, Виетнам и Киргизстан“ (Проект „LMPT“), Проектeн номер: 573897-EPP-1-2016-1-BG-EPPKA2-CBHE-JP, съфинансиран по Програма „Еразъм +“ на ЕС. Проект “LMPT” е с пряко финансиране от Брюксел от Изпълнителната агенция по аудиовизия, образование и култура на ЕС. Ръководеният от ЮЗУ „Неофит Рилски“ консорциум включва 22 университета и работодателски организации от Франция, Португалия, Италия, България, Гърция, Румъния, Китай, Виетнам и Киргизстан

Киргизките университети, подписали споразуменията вече са стартирали кампании по набор на студенти, които да се обучават по програмите за двойни дипломи в сферата на устойчивия туризъм в ЮЗУ „Неофит Рилски“ на английски или руски език. Студентите от специалност „Туризъм“ също ще имат възможност за обучение в университетите, партньори по споразуменията.

3 коментара
26 Юли 2019 09:49 | Иво
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Малеее, ако иска и с Марсианския университет да подпише за тройни дипломи, краят на тоя му се вижда


26 Юли 2019 13:31 | Кукундрела
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

С колкото и чурки да подписва договор БоЮрката, файдата ще е само за него да маа гащи по безплатни екскурзии и трапези в Азията. Пък и момата на първото фото фаща окото. Дръж, "професоре", че за друго не ставаш!


26 Юли 2019 13:59 | Бай Иван
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Юруков ке остане доволен от виетнамките
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар