Янев след трагедията с двама горски край Сандански: Трябва да запазим живота на хората, които потушават пожарите

04 август 2021 22:33   8 коментара   13636 прочита


Той изрази съболезнования към близките на починалите и призова хората да бъдат бдителни и да не допускат пожари

Ще бъде издадена заповед за прекратяване на всички дейности по почистване на земеделски земи. Това обяви премиерът Стефан Янев, който проведе спешна среща с част от министрите, след като гасенето на бушуващите огнени стихии в части от страната взе жертви.

Янев изрази съболезнования към близките на починалите служители. И призова хората да бъдат бдителни и да не допускат пожари, предаде Блиц. „За съжаление температурите са високи и човешката дейност е в основата на тези пожари. Направихме съвещанието, за да потърсим начини и действия за оптимизиране на работата на представителите на горските стопанства и доброволци. Тя трябва да бъдат добре организирани и инструктирани. Трябва да запазим живота на хората, които потушават пожарите“, каза той.

Янев съобщи още, че е взето решение за вземане на мерки. Част от тях е сформирането на работна група, която да разсъждава за нормативна уредба, чрез която да не се допуска материални и човешки щети. Започната е система за оповестяване, която има технически проблеми. Тя би била в помощ на оптимизация и управление на процесите.

„Областните управители и кметовете на общини имат отговорност да задействат съвети за действия. Ще бъдат издадени необходимите документи“, обясни служебният премиер. Той призова областните управители да свикат тези съвети и да се направи механизъм за контрол на изгаряне на отпадъци от растителен вид.

Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Николай Николов обясни, че сателитните прогнози на „Коперник” показват, че почти цялата централна част на България, включваща и Югозападна България, остава под екстремен риск от пожари.


Още за: Сандански   пожар   горски   Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
04 Август 2021 22:38 | Румен
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Както винаги журналистите от Струма пишат глупости в заглавието.. бил назован виновника за гибелта на двамата Ами три пъти прочетох и не разбрах кой е не знам аз ли съм тъп или редакцията на вестник Струма най-вероятно Аз щото те няма да си признаят


04 Август 2021 22:45 | Тцтцтц
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Виновни са шибаните ни управляващи, които ние си избираме. Къде са парите за оборудване, за екипировка, къде е техниката. Как може такива институции да клякат пред тикви, микви, абе хора като директори на такива институции изисквайте си оборудване, екипировки, всичко необходимо, жалко, жалко че заради такива неща си отиват хора. Аз съм потресен, 21 век да нямаш необходимите неща за работа


04 Август 2021 22:55 | до премиера
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Пълен некадърник. Обирай си крушите и да те няма. Това ли ти са мерките? Защо изпрати децата ни в Македония!?


05 Август 2021 00:18 | до ТцТцТц
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Прав си, но това е едната страна на проблема. Другата е простотията на хората. Днес един служител на бензиностанция с цигара в ръка раздаваше акъл какво трябва да се направи, за да не се допускат пожари. Мила родна картинка! Ще изгорим, ще се изтрепем по пътищата, ще се издавим, докато гледаме само сламката в очите на другите, а гредата в нашите очи не виждаме.


05 Август 2021 00:35 | Тцтцтц
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хора, всичко зависи от нас! Господ да ни пази! И тука не говорим за партиини пристрастия, говорим за нас самите! Ние сме хората, никога една държава срещу един народ!


05 Август 2021 01:01 | 123
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Махай се бе помияр. И срам нямате нещастници


05 Август 2021 07:48 | дамаджанов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Янке, защо не си там да помагаш, заедно с оня дето се е скрил зад теб?


05 Август 2021 10:19 | buchi
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

БОЖЕ БОЖЕЕЕЕ КОЛКО ФНОГО ПРОСТ ГЛАВЕН КОФРАЖНО СКИНЕН ЧОРАП.
И БАФОМЕТ КИ СИ СДРОБИ РОГАТА ОТ ТАКАВА ПРОСТОТИЯ а БАЙ ЛУЦИ ки МУ ИЗГАСНЕ ТОКО ....кат ГОСПОД РАЗДАВАЛ АКЪЛ ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПИ БИЛИ НА УЧЕНИЕ ПОД МОСТО.... и ДЕДО БОЖЕ НЕ ИМ ДАЛ.... ОТ НЕ МОГЪЛ ДА ГИ ВИДЕ.
ЗГАНТТА и ИЗМЕТТА да ГИНЕ КАТ КРАСТАВИ КОТЕТА като се УСЛУШВАТ кат ДИВА БИШКА в МИСИРКА
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар