Яне Янев- РЗС: ОбС Сандански се превърна в позорно леговище на имотната мафия

29 септември 2023 12:36   29 коментара   30338 прочита


Купеният и манипулираният вот са в огромни размери. И на тези избори ще е така, част от по-малодушните хорица отдавна са заградени от купувачите в егреци, като добитък на склавския панаир. Взимат по една стотачка, плюскат или се напиват като за последно и след това изтрезняват за четиригодишни мъки, и така вече три десетилетия.

 

По време на предизборна кампания всички кандидати говорят мазно, слагачески, лустросват се, гелосват перчемите и кой е като тях… Бръщолевят врели-некипели и си мислят, че са много интересни. Ние от РЗС винаги сме били смели и директни. И този път ще е така. Ще ви разкажем за нещата в общината – такива, каквито са.

Преди четири години казах и удържах на думата си, че няма да се кандидатирам за кмет на Сандански, защото няма смисъл, докато купеният и манипулираният вот са в такива огромни размери. И на тези избори ще е така, част от по-малодушните хорица отдавна са заградени от купувачите в егреци, като добитък на склавския панаир. Взимат по една стотачка, плюскат или се напиват като за последно и след това изтрезняват за четиригодишни мъки, и така вече три десетилетия.

Мисля, че почти никой от по-интелигентните ни съграждани вече не се съмнява, че ако още преди осем години бях станал кмет, градът ни щеше да е развит и проспериращ, и сочен от цяла България като пример за подражание. Но, нейсе, станалото – станало…

Това, което ни остава, е да направим така, че новият местен парламент да има силна антикорупционна спирачка и гражданите чрез общинските съветници на РЗС да имат здрави юзди в ръцете си, чрез които да спират крадливите схеми в общината. Ние от РЗС, за разлика от нашите политически опоненти, сме били винаги на светло с нашите публични тези и критики за безобразията на местната власт. Сега отново номинираме нови и качествени кандидати, за да покажем, че е дошло време за пълно прочистване и дезинфектиране на Общинския съвет.

За това целта ни е РЗС да бъде първа политическа сила в новия Общински съвет на Сандански. Разберете: от кмета почти нищо не зависи, всичко е в ръцете на Общинския съвет. Само трябва да му се вдигнат нивото, статутът и авторитетът. Защото най-важният орган на местното самоуправление е превърнат в позорно леговище на имотната мафия, която граби до каквото се докопа: парцели, имоти, къщи, ниви. Щенията на имотната мафия обаче не спират дотук. Те искат да разпарчетосат парка на отделни УПИ-та и бавно, но сигурно да го превърнат в стоманобетонно грозилище. Имотната мафия е винаги с обострен нюх, нейните съветници следят и дебнат като зверове всяко инвестиционно предложение. Без да четат, само като видят в него апетитни местности като Чинар куши или Нишан таши, наострят глигански уши и с 200 се изстрелват право при инвеститора. Въртят го на шиш дни наред, докато той клекне и им даде аванс, след което вече са готови на всякакви подвизи. Минават по кабинетите в общината и като диви прасета в тиквена нива премятат служители и папки. Грухтят и квичат и ако някой се осмели да им възрази, пряко го заплашват, че ще му видят сметката. След това завчас окомплектоват преписките, внасят ги на комисии и започват да придърпват „по-неблагонадеждните“ съветници. Справят се перфектно, едни заплитат в интриги, други ги баламосват с розово бъдеще, на трети плащат директно и точките минават мигновено през ресорните комисии. Когато на председателски съвет се обсъжда дневният ред и точките в него, трагедията става още по-страшна. Вместо председател  виждахме един тежко въздишащ, самовлюбен хипопотам, за който трябва да се признае, че е най-добрият интригант през последните тридесет години. И вместо обсъждане по същество огромна част от времето се пропилява за клюки, интриги и долнопробни кръчмарски мохабети. И накрая чрез така известните схеми „мой човек – твой човек“ затварят дневния ред с далавераджийските точки и той слиза за разглеждане в залата на Общинския съвет. И там в повечето случаи се разиграва една жалка пародия, на която ще посветя още две статии, за да ви разкажа подробно как Общинският съвет се състои не от двадесет и деветима съветници, а само от девет що-годе работещи. Останалите двадесет са като безмълвни крупиета, натискащи копчета и обслужващи играчите.

Как пък веднъж не чух и не видях загриженост и отдаденост от двайсетте безмълвни натискачи на копчета да кажат нещо по теми като:

* Проблемите с болницата и как тя по времето на Котев бе слята с фалиралата болница в Петрич. Защо ги няма добрите лекари и защо само аз единствен гласувах против Тонев да продължи да бъде шеф на болница, която той лично бута към пропастта. Защо съветниците на ГЕРБ и ВМРО задружно и безмълвно гласуваха Тонев да продължи да управлява и съсипва болницата.

* Това е първият сериозен въпрос, който вълнува гражданите, следват още поне десет парливи теми. Очаквайте ги, драги съграждани.

Повярвайте ми, не е здравословно за града кметът и председателят на съвета да са от една партия, и още по-опасно е депутатът, кметът и председателят на съвета също да са от една партия. Новият ОС трябва да може да сложи юзда с мундщук на всеки кмет, а не кметът на къс повод да води съвета.

В първия ден на предизборната кампания реших да направя тези мои размишления публично, за да може по достъпен начин нашите съграждани да добият представа какво е нивото на така наречения Общински съвет в Сандански. Малко да се поразвеселят и да знаят, че зад безименните герои стоят конкретни имена и почти целият град и съставните села ги познават до болка. Повечето от тях няма да ги видите в публичното пространство, те са като къртици по дупките и сега не спят. Заграждат вече последните овце с ограда от купюри и последните десет дни от кампанията ще си почиват, а в изборния ден ще са хиперактивни, за да не отидат фира банкнотите им.

Очаквайте следващия разказ и ми пишете за вашите лични приключения със схемаджиите.


Още от: Общество

Принтирай статия
29 коментара
29 Септември 2023 12:58 | Чука
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Това е самата истина! Сякаш Янето говори за нашия ОС. Почти всички общинари имат строителни фирми и от пълни цървули се превърнаха в мастити бизнесмени. Справка Бисер Очето.


29 Септември 2023 13:13 | До всички
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Хубаво си решил да разказваш за корупцията в общината което е абсолютна истина. Яне но и ти си същия дори и по зле, нима не унищожи партията РЗС на национално ниво, нагла си се за съветник на Тикеата а на другите от раковотството на ТЗС им показа среден пръст като присвои субсидията. Вие всички сте за народен съд ти нищо не направи за града докато бе депутат така е и като си съветник в общината . Ти лично си само разказвач на истории от които само си се облагодетелствал без да мислиш че ние обикновените хора го виждаме . Нито един от общинатските плъхове не заслужава да остане на длъжност защото ни дойде до гуша от кражби и бездушие


29 Септември 2023 13:55 | Фолк Сваген
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Минералната баня в село Хотово защо я бутнаха? Има много въпроси, кой я взе, защо я взе, някой попита ли хората, хората ще имат ли достъп до минералния извор? Има ли кой да отговори на тези въпроси?


29 Септември 2023 14:03 | Капо
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Всеки си прави реклама на чужд гръб.
Всеки само глупости говори кой къде е правил схеми и с какво.
Човешката злоба няма граници.


29 Септември 2023 14:27 |
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Ай да те eб@ педеро


29 Септември 2023 14:48 | Сандански
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Говедо върни на хората нивите боклук


29 Септември 2023 14:59 | Малеее
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

Тоя ли гнусен лакей на банкянският тулуп грозен, улав, с мръсно минало и настояще ли изскочи пак от кочината си?! С какви очи ще дрънка тоя за корупция, ега си паразитът гнусен, нагъл, като тулупът му затвори устата с подкуп явно, та от негов най- върл враг стана негов съветник ?!!!


29 Септември 2023 16:00 | Сандански
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Яне, всички твои партийни кадри и съветници отидоха да крадат в листите на ГЕРБ.
Как стана така ???
За сведение - Калинчо Терзийски, Иванка Куртова и т. н и т. н, още да изброявам ли?


29 Септември 2023 16:36 | Яааанее
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

кротко аагнее ти кооолкоо земяяя си приисвооиии, ах Яааанеее


29 Септември 2023 16:39 | БАЙ ВАСИЛ
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Яне продължавай, но и с имена. Народа да внимава за кой гласува за да не мърмори после 4 години.


29 Септември 2023 18:24 | Буратино
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Някой да е виждал Кобилкина ?
Тук е в Сандански .
Преподава уроци по анален сех.
Много заинтересовани има.


29 Септември 2023 19:27 | Poнката
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Обичам те, Яне


29 Септември 2023 20:03 | Конър магрегър
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Яненце ходи се скрий в обора ти в цалим с гаджето ти Иванчо Подолински и не се показвайте сред обществото. Знаеме какво представлявате, Сандански да се надигне и да ги изгодни тези индивиди от града ни


29 Септември 2023 21:11 | Стоев
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Всичко е истина което козваш но защо сега бе Янчо къде спа 4 години и сега изведнъж предизборо надигаш вой, разкажи за схемите на гл. архитект и неговите подчинени, кажи имена стига вдигаш пуишилка бъди мъж.


30 Септември 2023 00:39 | До всички
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Стига глупости Яне незнам кой ще ти повярва след като и ти беше в кюпа . Късно е либе за китка . Ти по принцип си долен човек и няма да се промениш.


30 Септември 2023 04:56 | Един
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Янето и Мравчо са Дупе и Гащи


30 Септември 2023 06:44 | Gosho
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Vsichki bivshi shefove na Energoto, Vik, riokoz na razpid I na sud za prisvoeni pari po vreme na upravlenieto


30 Септември 2023 08:24 | Рони
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Дайте ми Янка да я направя мъжле, не да ми хленчи и да увърта, да хвърля пушилки....


30 Септември 2023 10:25 | Рони
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Искам те Янке


30 Септември 2023 12:01 | olegg
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN. ----- https://mub.me/handy


30 Септември 2023 13:11 | Ники
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Ти къде беше този мандат - с тях! Смешник!!!


30 Септември 2023 14:39 | Котев
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Яне, какво се правиш на ущипана мома ?
Ти не беше ли в този общински съвет ?
Мравчо беше лично поканен от тебе за кръщенката !!
Сега виеш като Проститутка за Бакшиш !
Аийде, не се прави на ударен с мокър парцал


30 Септември 2023 14:47 | Рокера
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Някой да знае къде е Мравчо ?


30 Септември 2023 15:27 | Рокера
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Някой да знае къде е любимото ми Мишленце ??
Буратино, искам си те .
Ела да те яхна на конче.
Дийй!


30 Септември 2023 15:28 | Рокера
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Охххо, бях забравил - СВЪРШИХА ТИ ДНИТЕ !!
Вече си Селянчето от Никудин !


30 Септември 2023 15:29 | До Рокера
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Мравчо е на Халкидики


30 Септември 2023 18:30 | Рокера
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Да разбрах че Мравчо е на почивка на Халкидики !
Сигурно си топи Дупето че е прегрело и Пишката за да му порасне ...че неможе да си я намери като му порасне вълната .
Диийй Буратино


01 Октомври 2023 06:36 | Рокера
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Смехурко къде си ?
Ела при мен Малък Мук.


01 Октомври 2023 10:47 | looo
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN. ---- https://mub.me/handy
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар