Възстановяват водоподаването към автокъщите в Дупница и две села

01 май 2020 16:59   1 коментар   4431 прочита


От днес ще бъде възстановено водоснабдяването към дупнишките села Палатово и Баланово, както и към промишлената зона на селата Пиперево и Яхиново. След няколкомесечно безводие промишлена вода от язовир „Дяково“ ще получават отново и близо 100-те автокъщи в община Дупница.

Това стана факт след съдействие от страна на депутата от ГЕРБ Радослава Чеканска и кметът на Дупница инж. Методи Чимев. „Крайно време беше. Важното е, че проблемът е решен“, бе лаконичният коментар на инж.Чимев.
„В последните месеци не сме спрели да търсим решение относно ситуацията с безводието в Палатово, Баланово и промишлената зона в Дупница. Многократно сме разговаряли по този повод с министъра на МОСВ, с кмета на Дупница, с ръководството на Напоителни системи и на ВиК-Дупница.

Преди около 2 седмици, заедно с министър Димитров и експерти от МОСВ, посетихме и дюкерите, деривациите над с. Самораново и на яз. „Дяково“. Министърът и експертите провериха обстойно водосбора, нивата, състоянието на стената и готовността на Напоителни системи“, обясни народният представител Чеканска.

„От няколко седмици имам информация, че, когато водата премине 20 млн. куб. м., министърът ще разреши всякакво водоползване. Това вече е факт и с радост мога да обявя, че след вчерашния ни разговор с министър Емил Димитров, бяха одобрени исканите количества вода от Напоителни системи, от общините Дупница и Бобов дол, както и тези за ТЕЦ-а и „Тева“, заяви още Радослава Чеканска.

След проведена среща между народния представител Чеканска и министъра на МОСВ Емил Димитров, от днес /1 май/ вода за напояване ще се пусне и към Големо и Мало село в община Бобов дол.
 


Още за: Дупница   вода   автокъщи   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
02 Май 2020 19:26 | �������������-����������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

за какво им е вода на тези мошеници да не са с водомери или ще им плащаме ние водата я ги заебете-мошеници
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар