Възпитаници на ДГ „Синчец“ „полазиха“ кабинета на кмета д-р Атанас Камбитов и Община Благоевград

20 декември 2017 22:40   4 коментара   4998 прочита


Усмихнатите малчугани от ДГ „Синчец“ „полазиха“ Община Благоевград. Те бяха посрещнати в кабинета на кмета на града д-р Атанас Камбитов. Децата нарекоха за здраве, успехи и благополучие. „През новата година, на образованието родно да се погледне благородно. Дай Боже да строим градини, богати като приказни палати. Да се роят децата в класовете и да не стигат чиновете! “, пожела Дружината от ДГ „Синчец“.

Д-р Атанас Камбитов и заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова бяха зарадвани със специално изработени картички, които съдържат цялото наричане на децата. „Благодарим Ви! Децата са най- чисти, с най- чисти помисли и дай Боже това, което нарекоха да се сбъдне, а ние ще положим усилия, разбира се“, каза кметът д-р Атанас Камбитов. Той подари лакомства на малките коледари. „Благодарим Ви за всичко, което правите за детските градини!, каза директорът на детското заведение Даниела Пърличкова.

Народните обичаи гласят, че от Игнажден започват Коледните празници и Новата година. Характерен за празника е обичаят полазване. По това кой човек-полазник, първи влезе в дома се гадае за здравето, плодородието и имането през годината. От рано сутрин, Община Благоевград е изпълнена с млади хора, смях и доброта от благотворителния базар на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“.

4 коментара
21 Декември 2017 10:05 | Брей
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Заместник-кметът по по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова - срам за град Благоевград.21 Декември 2017 10:14 | uuko
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Смотяняци, виждали сте вие зам кмет като Шопова ! По богата на културни мерропроятия община никъде няма, благоевград се напълни със селяндури, които дават и оценки, простотия до шия


21 Декември 2017 11:43 | Не сме виждали
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Толкова е "културна" горката, че пише Благоевград с малка буква!!!


21 Декември 2017 12:43 | пм
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Прекрасни малки създания! Дано цялата година бъде прекрасна, чиста и пълна с добродетели за всички деца и жители на Благоевград!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар