Възмездени усилия! МС реши: Община Благоевград става собственик на 62 дка от бившите военни поделения

09 ноември 2016 10:55   8 коментара   5037 прочита


Министерство на отбраната прехвърля 62 дка от терена на бившите казарми към Община Благоевград. Решението бе взето днес на редовно заседание на Министерски съвет. Прехвърлянето на терените и облагородяването на площта е сред приоритетите на кмета д-р Атанас Камбитов за развитие на Благоевград. Първата стъпка по прехвърляне на теренните бе направена от кмета Камбитов на 5 октомври 2012 година, когато между Община Благоевград и Сухопътни войски бе подписано споразумение за осъществяване на акта. След това 1, 8 г нещата бяха стопирани от правителството, оглавявано от Пламен Орешарски.

„Благодаря за помощта и подкрепата на правителството, в лицето на Бойко Борисов, за осигурените 1 100 000 лева за финансиране на споразумението между Община Благоевград и Сухопътни войски. Благодаря и на министерството на отбраната, което много бързо и много стегнато извървя процедурата. Благодаря на всички, които си спазиха обещанието към Община Благоевград“, каза кметът д-р Атанас Камбитов веднага след решението на МС.

На мястото на бившите казарми в Благоевград предстои да бъде изграден нов православен храм, за който вече са осигурени 100% от средствата, необходими за построяването му, от частен инвеститор. Върху терена ще бъде изграден и Експо център, който има всички условия, всички перспективи да се превърне в бизнес хъб в Югозапада, така че да стимулира местната икономика. Експо центърът ще доведе до повишаване на нивото на бизнес активност и откриването на нови работни места. На терена на бившите военни поделения е предвидено и изграждането на паркова зона.

След като прехвърлянето на терените вече е факт, предстои да бъде избрано най-подходящото място за изграждане на нов православен храм и да бъде направена първа копка.

Иво Иванов

8 коментара
09 Ноември 2016 11:00 | НАШИЯ
Оценка:
-7
 (
23
 гласа)

ХА СЕГА ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА РАДЕВ И ВМЕСТО ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ ДЖАМИЯЯЯЯЯ.....


09 Ноември 2016 11:05 | Браво Камбитов, браво!
Оценка:
-11
 (
23
 гласа)

Добрите новини не спират, направо валят! И всичко това е в резултат на непрестанните усилия на кмета Камбитов да осигури по-добър стандарт за нас, за гражданите!!! Дерзай, КАМБИТОВ!


09 Ноември 2016 13:23 | ПрЕател
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

В интерес на гражданите ахахахахха абе вие добре ли сте. Вчера заваля дъжд и половината град беше под вода опашки по светофарите толкова дълги, че и по София не съм виждал такива. Кой да изберем за президент, грозофила Цачева... какво може тя друго освен да бие звънеца в парламента, тя ли ще води външна политика хахаахахх..... видими резултати идват, хората се събуждат и ГРОБ се самозакопаха айдеееее


09 Ноември 2016 13:37 | razbira4
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

за кои хора се правят молове и експо центрове? за бедните, които са 90% от държавата или за тези които са уволнени и не могат да се пенсионират. за тях ли? НЕ! всичко е само за тея с парите, а бедните кучета ги яли ли или какво?


09 Ноември 2016 16:04 | Туй То
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Колкото по малко комунизъм толкова по проспериращ Град


09 Ноември 2016 18:38 | мама Божка
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Ей, мръсни комунистчета, Радев е дезертьор, както Калфин, впрочем и той е комунист, бягат от отговорност, първи мишки напуснаха кораба, така както гей Станиш-един ден ще се кандидатирам за евродепутат, на другия ден-няма да се кандидатирам и така цяла година ни мота и накрая си дигна чукалата в най-трудния момент за страната и й удари чука! Ето това е мисленето на комунистчетата!


09 Ноември 2016 21:31 | Радев
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Мамо Божке, ела след понеделник да ти напълня ръждясалата гилза и ще се оправиш!


10 Ноември 2016 10:04 | До мама Божка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Такива като тебе заблуждават хората, защото не виждаш по-далече от носа си. Радев никога не е бил член на БКП или БСП. Направи си труда да проверих, глупав средношколник. Става генерал след 2000 година и тогава ли бяха БКП на власт... айде сега качи се на скапаната ти кола, сложи газ за 3, 40лв засили се с 103км и челно в някоя стена. Нямаме нужда от такива като тебе. Друг вариант е да идеш да направиш една федер. а на Боко, че сигурно свирк.. е са ти писнали..... идиот
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар