Втори спечелен проект от Домашен социален патронаж в гр. Петрич

12 април 2021 14:58   2 коментара   3689 прочита


Проектът, с който отново се подмени оборудването в кухнята на звено „Домашен социален патронаж“, гр. Петрич, е спечелен пред фонд „Социална закрила“. Възможностите за кандидатстване са на всеки две години и практически досега ДСП се възползва от тази опция без прекъсване.

Новото кухненско оборудване включва необходими уреди за повишаване качеството на предоставянето услуга, посредством модерни уреди за съхранение и приготвяне на храната. Улеснява се и работата на служителите в звеното.

При посещението си в Петрич преди месеци социалният министър Деница Сачева потвърди, че община Петрич ще получи одобрение за обезпечаване на допълнителни уреди, след като се запозна с работата на Патронажа, който ежедневно обслужва близо 800 лица – патронирани, по програма „Топъл обяд“, Дневен център „Слънце“, Дневен център „Надежда“, ЦНСТ – Петрич, ЦНСТ – Първомай, Преходно жилище и пациентите на МБАЛ „Югозападна болница“.

При втория защитен проект Домашен социален патронаж в Петрич получи: конвектомат за готвене, две нови мивки, два професионални хладилника, обръщателен тиган, шест броя помощни маси. Общата стойност на оборудването по проекта е 37 хил. лв. През тази година бе извършен и ремонт с бюджетни средства на миялното помещение в Домашен социален патронаж, закупен бе и още един лек автомобил за нуждите на звеното.

Така Община Петрич надгражда изпълнението на социалните услуги – със собствени средства и по проекти за външно финансиране.


Още за: Петрич   проект   патронаж   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
12 Април 2021 16:42 | БАЙ ГАВГАЛ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

много пари са изписани за тези неща където са закупени всички които работим в тази сфера заем какви са цените на дребно в търговската мрежа..... но.....


13 Април 2021 02:34 | Патриоти Петрич
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво ! Да живее красивата община Петрич !
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар