Втори ден колективът на театъра в Благоевград на протест в защита на директора си М. Мачева

11 март 2020 13:36   2 коментара   2898 прочита


За втори ден колективът на благоевградския драматичен театър „Никола Вапцаров“ излезе на мирен протест пред входа на културната институция в подкрепа на сегашния им директор Маргарита Мачева. Протестиращите се обединиха срещу предстоящата смяна на директор, след влязлото в сила съдебно решение за възстановяване на длъжността на бившият шеф Александър Галперин.

Още през февруари месец, екипът заяви становището си относно предстоящата смяна на Мачева. Според театралите една такава промяна ще донесе значителни финансови и творчески загуби. Протестиращите и днес застанаха зад думите си и заявиха, че няма да допуснат смяната на директор на театъра, която би довела институцията до криза.

В. Иванова

2 коментара
11 Март 2020 14:03 | Не
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Не можете да протестирате срещу влязло в сила съдебно решение, протестирате по този начин срещу държавността. Виж за заплатите си може да протестирате, за да ги получавате навреме, накарайте общинските съветници като Мама кажа да си плащат налозите на общината, които не плащат от десетилетия. Накарайте Томов да го застави, а не да се продава за един два банкета в банята.


11 Март 2020 23:35 | гражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ало, Струма днес беше слънчево и приятно време. Снимката ви е стара. И стига с тия дето не работят и по цял ден са в кафето. Те без това са си в кафето... ……….
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар