Врид кметът на Разлог В. Гърменов с неясно обръщение след напрежението между българи и роми в близост до СУ" Братя Каназиреви"

19 септември 2023 16:21   10 коментара   21266 прочита


Говори за инциденти, за насилие над деца, за протести?! Какво се случва в Разлог?

Временно изпълняващия длъжността кмет на община Разлог Венцислав Гърменов излезе с неясно, закодирано  обръщение към жителите на града, в което заявава ,че няма да толерира насилие над деца и ще подкрепи протестите на разложани, ако правооранителните органи не вземат нужните мерки и не накажат виновниците за някакъв инцидент. Поводът за това му обръщение    остана крайно неясен . 

Вероятно врид кметът прави обръщението, след като тази сутрин пред баничарница, в близост до СУ "Братя Каназиреви" възникна скандал и бой между две групи ученици- едните българи, другите роми. Заради изпреварване на опашката за банички между учениците възникнал скандал, ударено е момче от ромски произход, което повикало подкрепление и така се стигнало до масовия сблъсък, при който двама са пострадали.

 Незнайно защо обаче кметът Гърменов не обясни на съгражданите си какво точно се е случило, кой се готви за протести и кое е провокирало неговото обръщение, което ще публикуваме без всякаква намеса. Ако ние не бяхме обяснили случилото се, думите на врид кмета Гърменов остават неразбрани. Защото той знае  по какъв повод прави  това обръщение, но ние не знаем. В случая има конкретен повод, който би трябвало да бъде изяснен... 

Ето обръщението:

Община Разлог не толерира насилието между и срещу деца под каквато и да е форма! 
„Няма да допуснем саморазправа и неспазване на законите на нашата държавата. Хората трябва да са наясно, че имат и задължения, а не само права, на които да се позовават. 
Надяваме се правоохранителните органи в Република България, които отговарят за спазване на обществения ред да вземат възможно най-адекватните и бързи действия, като следва виновните да бъдат наказани. 
Община Разлог ще изпълни всичките си задължения като случаят ще бъде разгледан пред Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. “ –Община Разлог 
„Готов съм да подкрепя протестите на жителите на Разлог, ако правоохранителните органи не вземат ясни и категорични мерки. Това не се случва за първи път и трябва да бъдат взети ясни и категорични действия, за да не се повтарят подобни инциденти. “, заяви инж. Венцислав Гърменов – Кмет на община Разлог.  

Въпросите, който отправяме към кмета са : Какво се е случило г-н Гърменов, колко сериозно е сутрешното сбиване между децата и техните родители ,което Вие наричате инцидент и кой се готви за протести, които вие сте готов да покрепите?!  

Това искахме да попитаме, но вероятно много зает предизборно, В. Гърменов не си вдигна телефона. Както вече писахме В. Гърменов се  гласи за кмет на община Разлог, издигнат от местна коалиция. 

Полицията и гимназията днес направиха опит за неглижиране на случая, но разложани имат опит от подобни действия, разпалващи вражда между роми и българи и затова случаят предизвика голям обществен интерес.

Преди години, по времето на управлението на директора на ОД на МВР Д. Дойчинов, имаше сериозно напрежение в града, след почти идентична случка. Заради шамар на дете от ромския квартал, ромите въстанаха ,след тях и българите в Разлог  и с дни имаше протестни действия, които бяха трудно овладяни. 

П. Петрова
 


Още за: Разлог   напрежение   кмет   Още от: Общество

Принтирай статия
10 коментара
19 Септември 2023 16:43 | 15 май 2021
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

"Напрежение в Разлог: Полиция и Жандармерия в града, за да няма нов сблъсък между българи и роми. Българи жители на града излязоха пред Съдебната палата с искане за спаведливост, след като 15 души от циганската махала нападнаха и пребиха двама българи в заведение. " Какво се е променило в Разлог за 2 години? Отново цигани бият българи. И така, до следващия път.


19 Септември 2023 18:16 | Мензиле
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Гърменов Мошенико ПОКАЖИ глобата на циганина Сергей Янков- Маслари КУПУВАЧ на гласове за ГРОБ. Преди 2 години конете му ПАСЯХА кафе БОКС около езерото Не го глобихте. Пратихте падарето да му върнат личната карта в цигането със служебна кола


19 Септември 2023 18:23 | РАЗЛОГ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Венци еми 10 години давате общински поръчки на тия цигане да санират се не ти са приятеле на селския ти Валентин Донев обещаваш да стане зам кмет от ДПС ако накара цигането да гласуват за ГРОБ


19 Септември 2023 18:59 | Ване
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Верно се дума в мааалата, че ако Доневия накара цигането да гласува за Гърменовия му е обещал да го напреи заместник


19 Септември 2023 19:06 | Бандовия
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Отворете си очите Доневия работи за ДПС по цел ден е в маалата на Бане и агитира от лани


19 Септември 2023 19:25 | За съжаление
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Смели са, защото са покровителствани от управляващите в Разлог. Това го знаем всички, но на избори забравяме всичко. Дано този път се опомним.


19 Септември 2023 19:59 | az
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Е какво да каже като идат избори и пак ще носи едни хартийки в маалата да се моли да остане в лапачката


19 Септември 2023 21:18 | Скоро и в Разлог:
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Днес 17-годишен младеж, циганин, е задържан за убийството на 64-годишния овчар от пловдивското село Скутаре, извършено на 10 септември. Това стана ясно на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура - Пловдив и Областната дирекция на полицията.


19 Септември 2023 21:35 | Вънджювия
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

На лидерите на ДПсъто в маалата в Разлог братя Генчеви Катерин и Борис сега се пише Байрам познати на Разложене като Петевите - Община Разлог е уж продала ДВА апартамента в ж. к. Изток и Един общински парцел в маалата


19 Септември 2023 23:51 | Жиков от Баня
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Град Разлог че стане град Ром...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар