„Време разделно” за ЕКИП на общинска сесия в Благоевград, Елезов се освободи от тримата си бивши съратници, Р. Динков, А. Станинска и Р. Калайджиев

27 февруари 2015 11:57   7 коментара   7497 прочита


Открит паркинг за басейна в „Еленово” и безплатен вход за деца.

Доста любопитна редовна сесия на ОбС Благоевград се проведе днес в зала „22 Септември”

Групата на коалиция ЕКИП, председателствана от ” Владимир Елезов, се раздели, като останалите трима съветници оспориха решението му и официална молба за разпускане. Рашко Динков от ББЦ, Анка Станинска и Румен Калайджиев внесоха предложение за нова група, тричленка, която ще носи същото име като гражданското сдружение на Елезов. Тяхното решение съобщихме още вчера. В същото време като организирана група те внесоха и предложение Елезов да бъде отстранен от председателския съвет на ОбС под претекст, че бил издигнат от тях. Елезов, в качеството си вече на независим съветник, не може да изпълнява тази функция и сам гласува "За" предложението на бившите си коалиционни партньори.

Тяхната група ще се ръководи от Румен Калайджиев. Елезов, оповести намерението си да разформирова групата си, заради системно незачитане на гражданското сдружение от тримата си бивши колеги. Динков загърби работата си в сдружението още по време на предишните избори, в които се впусна да работи за партията на Бареков. След като не постигна очаквания изборен резултат, Р. Динков отново се зае с делата на Екип. За всички е ясно, че основателят на ГС "ЕКИП" е Вл. Елезов, който бе и кандидат за кмет. Предстоят драматични дебати и предстоящо събрание в ГС "ЕКИП", на което ще стане ясно кой, кой е в сдружението, коментират от Екип.

 

След развода в ОБС в последвалите точки, най-полемично се оказа гласуването на отстраняване на фактическа грешка в решение на ОбС относно изграждането на новия плувен басейн в кв. Еленово. Пред месеци, съветниците гласуваха За, като в първоначалните проекти бе включено изграждането на подземен паркинг. Самата процедура по възлагане на строителните дейности , а и самите те, вече започнаха, като в движение е променено в частта закрит паркинг, той да стане открит. Законността на тази промяна оспориха съветниците Елезов, Илков Стоянов и Асен Балабанов, които твърдяха, че така е нарушено взето от ОбС решение, на което от общинска администрация отговориха отрицателно. Кметът А. Камбитов бе категоричен, че това се прави по разписание от Министерство на образованието и не е незаконно. В самото гласуване, единствено горепосочените трима съветника изразиха отрицателен вот.

В последваща точка, ОбС прие единодушно и предложението на Общ. Администрация, децата на Благоевград да ползват басейна безплатно, като правилата и редът ще бъдат обсъждани на по-късен етап. Кметът Камбитов пък обеща съоръжението да е готово в края на месец юли.

 

Димитър Христов


Още за: ЕКИП   сесия   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
27 Февруари 2015 12:36 | ЕКИП
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

ДИНКОВ НЕ СТАНА ДЕПУТАТ И СЕГА ПАК СЕ ОРИЕНТИРА КЪМ ЕКИП. СРАМОТА... ПОНЕ ДА СИ ТРАЙКА..


27 Февруари 2015 13:07 | Приятел на ЕКИП
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

С предателите се действа така - игнорират се и се забравят!
Поздрави Влади, но следващия път слушай какво ти говорят близките около теб!


27 Февруари 2015 13:58 | Evala
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Евала Елезов. Така се прави . С теб сме на изборите.


27 Февруари 2015 14:21 | Лиза
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Време беше екип да се пречисти. Елезов ми се вдига в очите.


27 Февруари 2015 14:50 | ДЖУМАЛИЯ
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Апа тоя гледай го що се чеше по главата/мама каж/ си вика, къде сам, и що да права, банята утече, кой ще плаща.... е още много ще се чешеш... като не можеш да мислиш, остава само да се чешеш.....


27 Февруари 2015 17:10 | Водач на МПС
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Господа съветници. Гласувайте за премахването на синята зона. Абсолютно излишна е. Не внася никакъв ред в паркирането. Само създава възможност за облагодетелстване-на работещите там, на живущите в центъра, включително и на вас. С какво вие сте повече от мен, който съм си платил всички данъци и такси към общината. С какво право един живущ в центъра ще паркира безплатно, а аз като работещ в центъра не. Помислете!


28 Февруари 2015 12:15 | колега
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

С ЕЛЕЗОВ ПРИКЛЮЧВА КАРИЕРАТА НА ЕКИП. НЕКА КАЖЕ КОЛКО БОНА ВЗЕ ОТ ВИЕТНАМЕЦА И ОТ ОЩЕ ДРУГИ БИЗНЕСМЕНИ.
СЛЕД КАТО КОЛЕГИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НЕ ИСКАХА ДА СЛЕДВАТ НЕГОВАТА СХЕМА А ГЛАСУВАХА ПО СЪВЕСТ ТОЙ ИЗИГРА ПОСЛЕДНИЯ СИ ВАЛС ПОЛИТИКАТА.
КАМБИТОВ ИМА ОЩЕ ТРИМА ОТ ОБЩИНСКИАЯ СЪВЕТ КОЙТО ЩЕ ГО ПОТКРЕПЯТ БЕЗВЪЗВРАТНО,
ЕЛЕЗОВ И БРАТ СА БЕЗГАБРАБНАЧНИ МЕКОТЕЛИ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар