Време "килър": Инфекциозно на МБАЛ Благоевград препълнено, около 70 преминали с летни вируси и чревни инфекции, опасно горещо за хипертоници и хора със сърдечни проблеми

08 август 2017 12:05   6 коментара   12362 прочита


Африканските жеги и високите температури от 36-40 градуса, предизвикаха и истински бум на летните гастроентерологични проблеми, от началото на месеца до момента с оплаквания от разстройство, повръщане и общо неразположение през инфекционистите на болницата в Благоевград са минали около 70 пациента.

В момента Инфекциозно отделение на МБАЛ е препълнено с пациенти с чревни инфекции, резултат от горещините. Има и пациенти постъпили с хранителни отравяния. Вчера цяло семейство пострада след консумация по техни данни на развалено пиле, обаче лекарите твърдят, че е твърде възможно преди това да са консумирали и нещо друго. Факт е, че ако хранителните продукти в тези горещини не се съхраняват правилно бързо се развалят, така, че бъдете внимателни.

Отделно от този вид проблеми е във вихъра си и летния вирус, който предизвиква симптоми като повръщане, разстройство, втрисане и температура. За всички подобни оплаквания търсете лекарска помощ. Подобно е положението и в другите болници на областта. Както съобщихме, летният вирус повали и над 40 петричани, сред които много деца.

Пълно е и отделението в болницата в Сандански. Освен за този вид проблеми горещините се отразяват зле и на хората с високо кръвно налягане и сърдечни проблеми. Медиците съветват да бъдете внимателни при излагане на слънце, то е опасно. Опасно е също така внезапното излизане навън от много студено помещение с климатик на вън. Рязката смяна на температурата може да се окаже твърде опасна.

П. Петров

6 коментара
08 Август 2017 12:56 | vane
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

абе да питам в разлог оти нема инфекциозно иначе имаше


08 Август 2017 13:10 | знайко
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Сайт "МАЛОУМНИЦИ"


08 Август 2017 14:03 | do znaiko
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

едва ли са малоумници щом ходят по събития с Порше кайен, ти ти малоумник щом си тук па и пишеш да дигаш читателите им


08 Август 2017 14:57 | д-р Велев до Ване
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Я затворих инфекцията в Разлог, а скоро и целата болница. Изплатих на едни пенсионерки по 20 бона за неизползмани отпуски и командировки. Едната дожда на работа от 11 сутрин и си бегува в 1 на обед. Другата зима клинични патеки без да е видела болен. А па и докторката от инфекция не даде дипломата да я използваме. Ава я съм добре-ем съм пенсионер, ем и заплата и друго си получавам. А вие си пътувайте в Благоевград.


08 Август 2017 18:57 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

егати доктора-тъпак научи се да пишеш!!


09 Август 2017 08:36 | знайко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ми ходят, като са на пеевското прасе писачи ще ходят, па кат ходят с поршета не значи че са умни???
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар