Водният режим в Перник пада в края на май

14 април 2020 17:52   1 коментар   3651 прочита


Водният режим в Перник се очаква да отпадне в края на май. Това съобщи директорът на ВиК – Перник Борислав Иванов пред бТВ. По думите му яз. „Студена“ се пълни с добри темпове и вече има 10 милиона кубика вода в язовира. След включването на водопровода от София се стараят да ограничат ползването на вода от „Студена“, за да може да се напълни по-бързо.

В момента Перник има вода само от 6 сутринта до 22 часа, а освен това части от града и други населени места в района често остават без каквато и да е вода заради аварии. Иванов увери, че аварията, за която са подали сигнал 70 човека от три входа за теч на вода, ще бъде отстранена най-късно до великденските празници. „Сигналите са достигнали до нас, колегите са я проверили, преценили са, че не е толкова сериозна.

Приоритет са тези, в които няма въобще или е наводнила имоти. Трябва да се изчака, за да се отстранят по-големите“, обясни шефът на ВиК – Перник. През декември бе обявено бедствено положение на територията на Перник, след като на 18 ноември бе въведен воден режим за населените места, захранвани от язовир „Студена“. Януари бе най-критичен за перничани, защото язовирът бе на крачка от мъртвия си обем. В средата на март в града вода имаше от 12 до 22 ч., а малко след това бе установен сегашния режим.


Още за: режим   вода   Перник   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
14 Април 2020 18:34 | Супер
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А след извънредното положение съд за басейновата агенция, къде не си вършиха точно работата по язовира
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар