„Водата е живот“ - цветен празник в Музей на водата – Благоевград

05 юни 2020 17:58   5 коментара   4606 прочита


Цветен детски празник под надслов „Водата е живот“ бе организиран в Музей на водата – Благоевград. Инициативата е на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград и Радио Благоевград, а поводът е 5 юни – Световен ден на околната среда. В тържеството участваха деца на служители на ВиК – Благоевград, които показаха изключителна креативност по време на творческите задачи, включени в програмата.

Всяко едно дете направи своя рисунка върху тениска, брандирана с логото на ВиК, а творбите бяха оценени от специално жури. На първо място се класира Кристен Кръстева, а след нея се наредиха Костадин Везенков и Мария Филчева. Всички участници в инициативата получиха награди и грамоти. Организирана бе и викторина на тема водата и природата.

Гостите бяха поздравени от инж. Росица Димитрова. „Този ден е изключително важен. Ние трябва да имаме отношение към всички ресурси, които ни заобикалят, а водата е един от най-важните. Благодаря Ви, че сте тук“, каза инж. Росица Димитрова.

Тя връчи и специално изработени плакети на пенсионирани през изминалата година служители на ВиК- Благоевград. „Благодаря! Наистина без тези служители, нямаше как „Водоснабдяване и канализация да върви напред и да се развива.

Пожелавам им да бъдат здрави!“, каза още инж. Димитрова. Гостите бяха приветствани и от Елисавета Каменичка. „За нас е удоволствие да бъдем партньори на ВиК. Да си пожелаем повече институции да обръщат внимание на младите хора, да работят с грижа за тях.

Ние имаме отговорност към децата. Те трябва да живеят в чиста околна среда, да дишат чист въздух, да пият чиста вода. Ние трябва да ги научим, че грижата за природата е обща, така те ще бъдат една стъпка над нас“, каза Елисавета Каменичка. Сред атракциите на празника бе и талисманът на Музей на водата Кранчо, който раздаде сладолед на всяко дете.

Специални гости на събитието бяха Александрина Механджийска, Боян Георгиев и Дарина Бреньовска, възпитаници на вокално студио "Фа диез", с ръководител Христина Палева. Те бяха подготвили невероятни изпълнения, с които повдигнаха духа и настроението по време на празника. Инициативата премина при спазване на стриктни мерки за хигиена и безопасност.


Още за: вода   музей   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
05 Юни 2020 18:36 | Фрико
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Фанете си оправете дупките пред музея


05 Юни 2020 18:36 | Фрико
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Все едно бомба е паднала мизерници


05 Юни 2020 22:06 | Шумантов@
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Много добра инициатива, браво!


06 Юни 2020 07:20 | На фрико брат му
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Благоевград град без работещи обществеви чешмички.... да се смее ли човек да реве ли ...аман от енженери и пошли инициативи


06 Юни 2020 09:59 | kmeт
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Какво ми се разкарваш като някоя фея, не си фея, ти си злата вещица Роске. Мислиш си, че служителите от вик ще те харесат за кмет ли !? Нямаш нито визията, ното език за да си кмет, ти си деспот
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар