Водачи: Джиповете с туристи на Рилските езера са минавали по общински пътища и не нарушавали закона

31 август 2020 18:57   3 коментара   5271 прочита


Същата услуга предлагат и роми с коне

Джиповете, които качват туристи на Рилските езера, минавали по общински пътища и по никакъв начин не нарушавали закона, тъй като не влизали в защитена територия. Това обявиха днес водачи на офроуд джипове, които се бяха събрали на началната станция на лифта, пише "Монитор". "Ние не караме в границите на НП "Рила", те са много по-нагоре, а ние не извозваме туристи до Рилските езера. Нямаме представа на какво основание ни проверяват хора, които не са по никакъв начин с отличителни знаци, нямаха вид на полицаи, а даже обвиниха и наш колега, че се е опитал да прегази полицай.

Това са пълни глупости", каза един от водачите, който ден по-рано бе сред протестиращите пред полицията в Дупница по повод ареста на техен колега. Те продължават да твърдят, че в продължение на 3 дни брали гъби манатарки в района. Част от тях обаче признаха, че качват туристи, като сумата за това била 15 лв. в двете посоки. Не видели и синята лампа на полицейския джип, тъй като терена бил опасен. "Нека да се внесе веднъж за винаги яснота по този проблем. Джиповете не карат туристи до Рилските езера, не карат и до хижата. Ние спираме много по-надолу, преди територията на парка.

Спирането ни е неоснователно, защото ставна въпрос за общински път. Караме по път, по който ежедневно се извършва дърводобив, камионите вървят постоянно, защо ние не можем? Ще ходим за гъби и ще качваме туристи и днес, и всеки ден, в който решим до границата на парка", категоричен е друг водач на джип от района на Сапарева баня. Те изразяват недоволството си от страна на постоянните проверки от страна на полицията.

"Ние возим туристи един месец в годината и то като лифта не смогва", категорични са водачите. Същата услуга предлагат и роми с коне. "Тези хора да не вървят с касов апарат, че да се иска от нас това нещо. За едните може, а за другите не", гневяха се още водачите.

Интересът към циркуса на Седемте Рилски езера традиционно е голям сред любителите на разходки в планината, а пред долната станция на лифта се вият опашки дори и в делничен ден. Районът придоби голяма популярност и след багер, който извършваше ремонтни дейности в района на езера./Канал3


Още за: туристи   Рила   джипове   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
31 Август 2020 21:34 | Кафяв
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Конфискувайте им л@йняните коптори деа!


31 Август 2020 23:16 | Очаквано
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА.


01 Септември 2020 17:24 | Питанка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Наглеци!! Като че планината е задният им двор!! Да бяха качили влак до езерата!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар