Внимание, шофьори! Стартира акция "Зима", пригответе се

01 ноември 2017 09:52   1 коментар   5208 прочита


От днес Пътна полиция започват проверките в рамките на Акция „Зима”. За какво ще ни глобяват? И как да подготвим добре колата си за зимните условия?

От 1 ноември на три етапа ще бъдат проверявани колездачи, пешеходци и шофьори. Сред пешеходците най-уязвими са възрастните хора. От началото на годината са загинали общо 98 пешеходци, като 52-ма от тях са на възраст над 64 години. Затова ще се следи дали пресичат правилно, в противен случай – ще бъдат глобявани.

Трети на мушката ще са шофьорите. Ще се следи дали карат със зимни гуми и изрядни светлини. Само от началото на годината пътните полицаи са констатирали над 760 000 нарушения на правилата за движение.

„От 1 до 30 ноември стартира Акция „Зима”. За времето от 1 до 10 ноември ще се извършва засилена проверка на велосипедисти, както и пътните превозни средства с животинска тяга. От 11 до 20 ноември ще се проверяват пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците. В края на акцията – от 21 до 30 ноември обект на проверките ще бъде техническото състояние на автомобилите

Глобите в зависимост от техническата неизправност на автомобила варират от 20 до 50 лева.


Още за: акция   зима   кола   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
01 Ноември 2017 14:27 | Спас
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не трябва ли тези проверки да се правят целогодишно?
КАТ само за ноември ли получават заплати?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар