Внимание! От днес започват проверки по заведенията за Зеления сертификат

25 октомври 2021 07:06   5 коментара   12709 прочита


От днес започват проверките за зелени сертификати, това съобщиха от РЗИ Благоевград . Гратисният период изтече през уикенда .Проверките ще се правят от   Регионалните здравни инспекции, съвместно със служители на полицията и на Агенцията по храните, ще обикалят обектите, но вече няма да правят само предписания, а ще санкционират при липса на документ. Служителите на общинските инспекторати също ще съставят актове. Глобата е от 300 до 1000 лв за физическо лице, а търговецът може да бъде наказан от 1000 до 3000лв. 

Всички проверяващи вече имат на телефоните си изработеното от Информационно обслужване приложение Covid Check BG, което разчита QR-кода на сертификатите за сложена ваксина, за преболедували, както и за направени тестове. Отделно заведенията и обектите на закрито, за които важи изискването за "зелен сертификат", също трябва да създадат организация за проверката му. Хора от персонала също с телефоните си ще трябва да осъществяват първичен контрол и да не допускат вътре клиенти без сертификат. 

Остава все още открит въпросът как цивилните лица от персонала ще могат да изискват и лични карти, за да проверят дали сертификатът е действително издаден на проверявания клиент. 

 

 
 

 

  
 
 
 

 

5 коментара
25 Октомври 2021 09:28 | 123
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тези актове са незаконни и противаконституционни.. не се хващайте на тази уловка. Дори група мекерета да дойдат е да ви пишат акт -няма как да ви вземат парите (освен сам доброволно да си платите незаконната глоба). Ако тръгнат да ви пишат акт за липса на маска, зелен сертификат и прочие глупости запишете личните данни на всички тези мекерета, които ви пишат акт и ги съдете веднага след като вашата глоба в съда отпадне. Тези действия са противоконституционни, знайте се правата. Дори да не обжалвате в съда няма механизъм да ви бъдат взети тези пари.


25 Октомври 2021 09:31 | 123
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Собствениците на заведения нямат право да изискват маски или сертификати на клиентите а още повече да прилагат насилие към своите клиенти. Това са незаконни наредби, които противоречат на конституцията - хора не бъдете овце и спрете сляпо да изпълнявате незаконни разпоредби.


25 Октомври 2021 16:55 | 666-ДЯВОЛАТ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

С ТЕЗИ СЕРТИФИКАТИ ЩЕ СИ ОБЪРША НАСРАНИЯ ГЪЗ И ЩЕ ГО ДАМ НА ИДИОТИТЕ ОТ ГЕРБ И ЛИЧЕН ПОДАРЪК НА БОЙКО БОРИСОВ-


25 Октомври 2021 16:58 | 666-ДЯВОЛА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

СТОЙЧО КАЦАРОВ ДА ГО ДУХА МРЪСЕН СЕДЕСАР ОТ НАВРЕМЕТО. ТЪП КАТО ГЬОН .РОДЕН В СЕЛО БЛАТИНО ДУПНИШКО. НО Е МАААЛКО ПО УМЕН ОТ БОЙКО БОРИСОВ ТИКВАТА, ГЛУПАКО, ПЕДАЛА ОТ БАНКЯ, СТРАХЛИВЕЦА, БОЦИ И Т. Н.


26 Октомври 2021 01:58 | $
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ще ми проверявате големия кур. Да ви го начукам на всички боклуци от РЗИ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар