Внимание, опасност! Тухлена ограда в центъра на Благоевград е пред срутване!

14 август 2020 23:21   8 коментара   13958 прочита


Сериозна опасност дебне минаващите по улица "Григор Пърличев" в централната част на Благоевград. Масивна тухлена стена с навес всеки момент се очаква да се срути, а тротоарът е ограден с предупредителна лента и бележка, алармираща минувачите за опасността. Стената се руши от много време насам, а вече голяма част от нея е паднала, но за щастие - в двора.

За сега по нищо не личи да са взети някакви мерки за обезопасяване на постройката.

Преминаването по тротоара е ограничено, което принуждава пешеходците да ходят по и без това тясната улица, пълна с паркирали коли, а движението в района е интензивно предимно сутрин и следобед, заради близостта на детска градина "Вечерница". 

Въпреки риска, непосредствено до сигналните ленти, смели шофьори са паркирали автомобилите си, а любопитни минувачи пък надничат през дупката на порутеното заграждение. Бъдете внимателни, опасността не е за подценяване и всеки момент тухлите могат да поддадат и да рухнат, повличайки със себе си дървени греди и улуци. 

П. Пенева

 

 

8 коментара
14 Август 2020 23:42 | Zidar
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Е нали пада навъртре. Тамън аванта тухли за граж-че-магазин-салон-за-красота-на-майка-му


15 Август 2020 00:00 | Кан Кубрат
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Ей, диви селяни. Какво ви интересува, на кой оградата ще падне или покрива тече?
Да сте се образовали до 12 клас.
Колко трябва да си ТЪП за да минеш с детето си по същия тротоар или да си паркираш таралясника там?
ЕЙ това ви е проблема на селяните


15 Август 2020 14:54 | Джак
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Пешеее, пий си хапчетата. Тротоара е обществена собственост, и притежателя на тоя навес е длъжен да го обезопаси за преминаващите покрай него. В противен случай глоба, а ако някой пострада заради него и затвор (в Пловдив една вече го отнесе така).


15 Август 2020 20:12 | Арена Парк
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Пенева започва да ми става интересно каква ще ти бъде следващата статия. След като само ти видя вандали на Арена Парк, после очакваш избори в статията за Зоопарка, сега защо е обезопасен тротоара. Ако не беше обезопасен, вероятно щеше да пишеш защо нее. И понеже се досещам на къде биеш в тези статий. Общината не може да задължи частните собственици да си отремонтират заградте, друг вариант е тя да извърши ремонта и после да си чака парите.


15 Август 2020 20:49 | до горния
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Някъде да видя упрек, че е обезопасен тротоара?! Или четеш през ред?? Научи се първо да мислиш, после да пишеш грамотно и чак тогава се изказвай!


15 Август 2020 21:21 | Арена Парк
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Преминаването по тротоара е ограничено, което принуждава пешеходците да ходят по и без това тясната улица, пълна с паркирали коли, а движението в района е интензивно предимно сутрин и следобед, заради близостта на детска градина "Вечерница". Това не е ли упрек?


16 Август 2020 07:12 | На вниманието на Кмета!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Улица Родина зад първи корпус на ЮЗУ е отнесена от пороя - няма достъп на автомобили и хора до жилищните кооперации!!!!!


16 Август 2020 11:07 | Ганио Дабравакиии
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Разпищеха се селяците,
Изпокриха се в шубраците,
Само Кайо остана
С гордо вдигната глава.
И кат на единствен фен,
Му запяха тоз рефрен:
"Кайо, големец си ти,
Яж ми куро, Симитли! "
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар