Внимание, опасност! Чакаме да се повтори трагедията от Хасково ли? Стената на складовете за търговия на едро "Пирин комерс" в Благоевград пред срутване

14 юни 2019 11:30   3 коментара   9779 прочита


Оградата на складовете за търговия на едро "Пирин комерс" в Благоевград е сериозно компрометирана. Наша проверка установи, че бетонната ограда е напукана и пред угрозата да падне в пешеходната зона на бул. Димитър Солунски. За да се избегне трагедия, подобна на тази в Хасково, където падна стена на бившо военно поделение и уби човек, собствениците на складовете трябва да вземат незабавни мерки.

Собственик на най-голямата търговска база е бившият футболен вратар на ЦСКА Емил Бучински. През 2015 година Бучински се закани да затвори тържището и да го превърне в платен паркинг. В базата, където земята е 100% собственост на „Пирин комерс“, има общо 67 склада с различна големина. 23 от тях са частни складове, останалите 44 са на „Пирин комерс“, който ги дава под наем на търговци.

От 44-те склада са заети 22, другите стоят празни. Бучински не бе далеч от мисълта дори да продаде тържището, за което има сериозен интерес от инвеститори от столицата, където Емил живее от години. Имайки предвид направените инвестиции от страна на собствениците на складовата база през последните 10 години, най- вероятно и оградата ще остане в същия вид. Остава само да се молим да не се случи трагедия, подобна на тази в Хасково.

П. Попов


Още за: ограда   складове   проверка   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
14 Юни 2019 13:18 | Сурински
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Това бунище отдавна трябваше да бъде затворено, не отговаря на никакви хигиенни и правни норми, при всяко влизане там получавам депресия... Горките работници, колко ли трябва да нямаш избор, за да си причиняваш това


14 Юни 2019 19:06 | Никола
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

За съжаление в Благоевград нямаш голям избор за работа, заради некадърниците - гербери управляващи страната и града.


14 Юни 2019 19:12 | Иво
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Емил отдавна не е собственик той само Гепи земята с трима свидетели
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар