Внимание, Ковид 19! И община Сандански с крути мерки! Забраняват всички масови мероприятия, сватби ,кръщенета и всякакви чествания

22 октомври 2020 21:15   2 коментара   6864 прочита


Общински оперативен щаб – Сандански излезе с решение за въвеждане на временни противоепидемични мерки на територията на общината

Във връзка със зачестилите през последната седмица положителни проби на COVID-19 на територията на община Сандански и с цел намаляване разпространението на вируса, Общински оперативен щаб – Сандански въвежда следните временни противоепидемични мерки на територията на община Сандански: 

1. Отменят се всички общински мероприятия с масов характер на открито и закрито; 

2. Отменя се провеждането на организирани празнични събития на открито и закрито, в т. ч. сватби, кръщенета и чествания. Допуска се сключването на граждански брак в Ритуалната зала на гр. Сандански при спазване на физическа дистанция от 1. 5 метра, както и на всички противоепидемични мерки; 

3. Отменя се провеждането на културни и развлекателни мероприятия, в т. ч. театри, концерти, сценични прояви; 

4. Отменят се спортните прояви и състезания, вкл. футболни мачове от регионални първенства; 

5. Преустановяват се всички репетиционни дейности от танцовото, актьорското и музикалното изкуство на закрито; 

6. Преустановяват се всички спортни тренировъчни занимания на закрито; 

7. Преустановява се достъпа на външни лица до физкултурните салони и спортните площадки на училищата на територията на община Сандански; 

8. Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение, търговски и други обекти, които предоставят услуги на гражданите, да прилагат следните противоепидемични мерки: 

а/ организират дейността си, като осигуряват спазването на дистанция между лицата; 

б/ осигуряват дезинфектант на входа на обекта; 

в/ организират контрол на входа на обекта за носенето на защитни маски за лице; 

г/ поставят на видно място информационни табели за задължението за спазване на физическа дистанция, хигиена на ръцете и носене на защитни маски на лицето при посещение на съответния обект. 

 9. Да се създаде организация за спазване на задължителната дистанция и носенето на защитни маски за лице или друго средство, покриващо носа и устата на Общински пазар – град Сандански, Животински пазар – град Сандански, и на всички пазари и тържища на територията на община Сандански, както и да бъде организирано и контролирано еднопосочно движение; 

 10. Да се въведе засилен контрол от страна на местните структури на Общински инспекторат, РЗИ, РУ – Сандански, БАХ за изпълнението и спазването на противоепидемичните мерки и заповедите на Министерство на здравеопазването. 

Решението на щаба влиза в сила от 23. 10. 2020 г. и е с 14 дневен срок. 

При промяна на епидемичната обстановка, мерките могат да бъдат променяни или допълвани. 

Общински оперативен щаб призовава към стриктно спазване на противоепидемичните мерки, с цел ограничаване разпространението на COVID – 19 и опазване живота и здравето на всички ни. 

Подобни мерки взе и Оперативният щаб в Петрич. В събота и неделя в двата града предстоят масови проверки на полиция, покуратура и РЗИ за спазване на противоепидемичните мерки .

П. Иванова 

 


Още за: Сандански   щаб   мерки   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
22 Октомври 2020 22:54 | Един друг
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

А, бе мравчо, може ли това закъсняло решение да влезе в сила от след Коледа та до преди Нова година? Тогава ще е най-ефективно.


23 Октомври 2020 11:31 | Дон Мравкан
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Мравката е виновен за този бум, той целенасочено струпваше хора по измислени от него събития за да си прави пи ар! А сега ще закопае бизнеса, с неадекватни мерки. Никудински селяндур, избран с купени гласове!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар