Внимание! Жълт код за интензивни валежи, очакват ли се наводнения в Югозапада?

16 юни 2020 13:26   2 коментара   5940 прочита


Днес е в сила предупреждение първа степен (жълт код) за гръмотевична дейнист и интензивни валежи в цялата страна. На 16 и 17 юни се очакват повишения на всички речни нива в Пиринско, като по-съществени те ще бъдат в планинските притоци на р.Струма, в горните и средните части на водосбора на р.Места и във водосбора на р.Доспат.

През изминалото денонощие нивата на наблюдаваните реки в Югозапада в по-голямата си част са останали без изменения. В резултат на валежи и оттичания, карткотрайни повишения са регистрирани в р.Сушицка при симитлийското село Полена с 13см и р.Струма край Кресна с +12см. Водните количества на реките към момента са около и под праговете за средни води. Изключение прави само р.Джерман край Дупница, която е около прага за високи води.

Припомняме, че по време на вчерашната гръмотевична буря, която се разрази в следобедните часове, мълния удари и унищожи две къщи в струмянското село Цапарево. Днес след обяд и вечерта синоптиците също прогнозират мощни гръмотевични бури, ще има условия за локални обилни валежи и градушки, вятърът ще е слаб, но при развитие на купесто-дъждовната облачност временно ще се усилва.

П. Пенева

 

2 коментара
16 Юни 2020 13:50 | Хаха
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Значи домашно ще е положението, искам само да попитам Струма каква е цената на дамите от рекламите? https://ibb.co/8gFKf4C


16 Юни 2020 20:56 | Радко петрунов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Лошо
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар