Внимание: Агресивни бездомни кучета плъзнаха из цял Благоевград и нападат хора

17 януари 2021 18:47   30 коментара   11722 прочита


Глутници бездомни кучета се разхождат необезпокоявани из цял Благоевград и всяват страх у благоевградчани. Зачестиха сигналите от хора, които са станали жертви на освирепелите песове, като това се случва най-често в центъра на града. Граждани споделят, че биват нападани и ръфани от животните без да ги предизвикват по никакъв начин.

За щастие, при последните случаи потърпевшите са се разминали само с разкъсвания на дрехите, леки наранявания и огромен стрес. Бездомни четириноги скитат обаче във всички квартали и се събират на групи, което още повече плаши и притеснява хората. Такава е действителността в областния център от много време насам.

Какви мерки се взимат обаче и кой може да гарантира сигурността на гражданите? По закон бездомните кучета се събират, обезпаразитяват и кастрират, след което се връщат на мястото, от което са взети. Проблемът с бездомните кучета в Благоевград е сериозен от години.

Общинският приют е винаги препълнен и, въпреки че доброволци ежедневно полагат грижи за кучетата в него, почти никой не иска да осинови животно от там. На площада пред общината, в паркове и градинки - кучетата са навсякъде и буквално са превзели Благоевград. 

Припомняме, че Община Благоевград отдели около 160 000лв. с ДДС за справяне с проблема, като нае фирма, която да залавя и обслужва псетата, скитащи по улиците.

Фирмата, която ще има задачата да се справи с проблема с бездомните животни е "Бали Ко" ЕООД на благоевградчанката Илияна Балева. Сумата, която тя ще получи е за една година, дано и резултатите са видими, тъй като положението вече е нетърпимо.

П. Пенева 
30 коментара
17 Януари 2021 19:16 | Блг
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Наследство от Крадлитов


17 Януари 2021 19:20 | buchi
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Томов ги е пуснал да шетат по СЕЛОТО ....АПАТ САМО ГЕРБЕРАСТИ НЕДОНОСЕНИ


17 Януари 2021 19:35 | buchi
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Румене БРЕ ПРЕБЕРИ ПАСЛЯРИТЕ ИНАЧЕ НЕМА ДА ОСТАНЕ КОЙ ДА ГЛАСУВА ЗА ГРОБ..... МОЛИМ ТЕ БЪДИ КОМУНИСТ А НЕ ЧОВЕК


17 Януари 2021 19:53 | Атлас
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Абе тъпа журналя. Коригирай си речника. Думата ПСЕ е с негативно послание.


17 Януари 2021 20:06 | НИК
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

ако хората си минават спокойно покрай тях кучетата няма да го нападнат. но проблема е че като видят куче веднага започват да му викат и да го гонят.


17 Януари 2021 20:38 | 333
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Човека просто си е вървял. Нсгли сте!


17 Януари 2021 21:24 | шаро
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

абе вие парите за нищо ги нема те, за колко кучета са тия 160 хил., а как ще се справи фирмата, като до сегашните опити, пак с пари резултатите са нулеви


17 Януари 2021 21:51 | Блг
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

А тия улавци дето хранят бездомните кучета ще поемат ли отговорност? Ами да си ги вземат дома до децата им... и тоя сотаджията на пазаро 100котки развъди там вече бълхари и болести само


17 Януари 2021 22:21 | Здрасти
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Докато четях статията, как кучетата хапят до кокал. Се сетих кое име стой под нея. ПЕНЕВА.


18 Януари 2021 01:37 | Пес
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Иначе във Фб само фризьорски, маникюристки, метросексуални и безработни кифли коментират за тия помяри


18 Януари 2021 02:27 | !?!
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Мен защо не нападат, а, бездушни двукраки?! За да ви нападат, има защо! Заради живи умрели нещастни комплексари като вас, по- горните, са по улиците животните, вместо такива като вас там да се влачите! Е, го и това мъжле от снимката отишло като първата клюкарка да реве пред журналята, че якенцето му скъсали ( а дали не някой др или самото то), много мъжествено, браво, заттова сме на това дередже!


18 Януари 2021 02:31 | До блг
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Да ти се плюска, ама да нямаш, но и да няма кой да ти даде, да те видя тогава! Дали е трябвало да се раждаш?! Заради такива като тебе предпочитам гладно животно да нахраня, че изпадналият в нужда двукрак, че е такава твар като тебе, да е изпаднал дотам!


18 Януари 2021 02:36 | До блг
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Да ти се плюска, ама да нямаш, но и да няма кой да ти даде, да те видя тогава! Дали е трябвало да се раждаш?! Заради такива като тебе предпочитам гладно животно да нахраня, че изпадналият в нужда двукрак, че е такава твар като тебе, да е изпаднал дотам!


18 Януари 2021 07:10 | някой до x
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Сега да осъдят всички кучкарки и тем подобни защитници на кучета !
Предлагам на всички ловджий да им се разреши отстрел на бездомни кучета и проблема ще е решен много бързо .
Станахме по жалостливи към животните а към хората се овълчихме, изчезва човешкото в нас ! Кучешкия живот пред човешкия ...
А тези кучета, ако ухапят дете кой ще е виновен!


18 Януари 2021 08:55 | Койот
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Като ги ритате така ще бъде! На село не ви пречат!? Фолклорни емигранти!


18 Януари 2021 09:03 | Чичо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Такава инф. за Благоевград чета от години... и не се взимат мерки... и така е в др. населени места. Зимата и глада оказват злобата на животните... Съгласно ЗЗЖ, тези кучета трябва да са в приюти, не по улиците... да нападат хора... Някои имат интерес от тази далавера -30 години кучета да нападат хора и да са отново по улиците. Милиони лева се грабят от Народа-уж справяне с този проблем... доказано е от ТВ репортажи, статии и журналистически разследвания. Нападнатите от бездомни кучета имат правото да съдят Общината по ЗОДОВ. Адвокатите знаят как.


18 Януари 2021 10:14 | Десислава
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Жалки драскачи!!! Пфуууууууууу


18 Януари 2021 10:24 | WildWild
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Във фб коментират само някакви ниско интелигентни кифли, стари моми, разгонени лелки и крайно тъпи момченца. Под всеки пост за кучета са компетентни. Знаем ги вече кои са. Пък и горди на всичкото отгоре. Обиждат, кълнат, псуват, и накрая казват на другите, че били лоши хора и за това кучета ги нападали. А кучетата като нападнат майка с бебе в количка, значи и бебето е много лош човек. Яка логика се вади. Но какво да очакваш от хора, които не са завършили 8ми клас и единствената им радост в живота е да пускат език на кучета за снимки във фб.


18 Януари 2021 10:30 | ?!
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

В Турция се грижат за бездомните животни ката поставят къщички и храна на определени места! Тук са отритнати и забравени от човеците, които са по-зли от злите кучета! Кучетата лаят, защото са ГЛАДНИ И ПРЕМРЪЗНАЛИ! СМИЛЕТЕ СЕ, БЕ!


18 Януари 2021 10:49 | пройчо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

След като АЧС си взе доста гудета е време ловните дружинки да минат на псета..... хем ще е осигурена храна на животните в зоопарка, хем хората ще си отдъхнат!


18 Януари 2021 13:12 | бг
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

На кучетата не им е мястото по улиците на градовете Градът не е джунгла Но щом някои искат да го превърнат в такъв тогава да се въоръжаваме и да се отбраняваме


18 Януари 2021 13:27 | Ваня
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Жените ви шамарят, кучетата ви ръфат, котките ви драскат! Ебаси поколението! Ревльовци!


18 Януари 2021 13:35 | До горните
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Бездушници, заради такива като вас са по улиците животните: да ви се плюска, да нямате и да няма кой да ви даде, да видите как е, а ако вече сте в това положение, та чак завиждате и ви е яд на животните, че някой ги храни, си заслужавате напълно, сами сте си виновни, понеже сте злобни и гадни и докато не се осъзнаете и докато не се покаете, така ще мизерувате! Де, бе, все ви остават остатъци, сложете ги до кофа, някое животно ще хапне, метнете на птиците, бе: не ви хрумва, защото нямате нищо човешко у себе си.... а е грях и храна да се хвърля в боклука, бе!


18 Януари 2021 13:52 | До wild, ама вярно улав
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Алоууу, кога е нахапано бебе, бе, лудо, докато колко много случаи малки изродчета измъчваха бездомни животни, а бе? И ако е на тебе и която се е прежалила с тебе копе... оп детето най- вероятно ще е зло, да.... И ти не се грижиш за децата на др, а за самия теб, че те е бъзе, пъзльо!


18 Януари 2021 13:57 | Ало
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Те не могат да ходят от гладуване с месеци, живи скелети са, ще нападат!!!!! Има мн редки изключения бездомни да нападат, и ако нападат има защо! Домашни, гледани кучета нападат, защото така са обучавани от комплексираните им собственици!


18 Януари 2021 16:40 | гражданин
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Не вдигайте акциите на администратора на една от групите на Благоевград, която дори трябва да бъде докладвана, защото насажда омраза и насилие. Кучетата имат толкова право да обитават територията, колкото и всички други тук коментиращи. От тук прочетените коментари, от насажданата омраза към ...най-добрите приятели на човека разбрах едно- по-добре еда общувам с кучета, отголкото с вас, жалки комплексари. И вместо тук да коментирате идете да нахраните едно бездомниче... за разлика от хората то ще помни добрината ви.


18 Януари 2021 17:09 | бг
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

НЕ кучетата нямат право да обитават тази среда която ние сме изградили за себе си за да се чувстваме безопасно и спокойно Който иска да общува с безпризорни кучета да си намери друго място


18 Януари 2021 17:10 | бг
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

НЕ кучетата нямат право да обитават тази среда която ние сме изградили за себе си за да се чувстваме безопасно и спокойно Който иска да общува с безпризорни кучета да си намери друго място


18 Януари 2021 20:49 | WildWild
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

До по-горната ниско интелигентна фб кифла - лошо място ли нацелих? :) Къде се припозна в редовете, написани от мен? Може би във всичките? Ти си от онези стари разгонени моми, които само кучетата ги топлят. Хората не те искат, а пък кучетата не могат да говорят за да ти кажах колко си жалка и гнусна. Кълнеш децата на другите хора по интернет, "изродчета" ги наричаш, а защо не го кажеш това на живо, в очите на родителите им? На такива плоски и ограничени хора като вас децата за всичко са ви виновни. Кучетата ги имате за деца и съпрузи. Но поне се замисли - за да не те иска абсолютно никой, и единствената ти утеха в жалкия ти живот е да пускаш език на улични кучета, мисля че има причини. То ти си ги показа в коментара. :)


18 Януари 2021 22:10 | ДЖУМАЛИЯ.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

а сега да идват съдийте от. ВАС. да приберат тези песове. понеже твърде много угаждат на .шиши. пеевски и на. неговият послушник томов чучелото.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар