Вирусът порази и благоевградските политици! Повишиха температура, загряха, започнаха да се "потят" и "кихат" във Фейсбук и заразата плъзна. Кой ще се окичи с Короната на кмета?!

02 май 2020 16:55   63 коментара   22372 прочита


Идват избори. Някои сложиха маските, други ги свалиха, положението е извънредно, а кметският пост жадуван блян..

Коронавирусът и неговата типична симптоматика имат категорични проявления в благоевградската политика.

Новината, че наесен в Благоевград  ще се проведат извънредни кметски избори, след детронирането на кмета Томов,  повиши " телесната  температура"и обостри сухата и мъчителна за електората словесна "кашлица" на местните политици, които започнаха  да "кихат " и да се  "потят" във Фейсбук,  заливайки ни  с неразбираеми глупотевини, наричани скрити пиар публикации.

Политическата  имунна  система  би тревога, давайки начален тласък на силно контагиозния  вирус, заразил мнозина по пътя към кметската Корона. Партиите и политиците  първи нарушиха извънредните мерки, махнаха  маските на фалша и лицемерието, които поставиха след победата в изборите на досегашния кмет Румен Томов, и започнаха един след друг да показват истинските си лица. Скочиха срещу падналия Томов в търсене на кусури, след като  6 месеца угодно мълчаха, изчаквайки  развоя на кметската драма.

А началото бе просто трагикомично. Класическият оркестър "Мачките " изнесе концерт в прослава на печелившите. Сълзи на радост и кючеци, белязаха деня на победата на зажаднели за власт гладни субекти, отдавна изхвърлени от естествения политически отбор. Големи хора, с големи претенции и малки възможности, поставиха наколенките пред новата градска управа, ухажвайки новия кмет Томов  в преследване на собствените си интереси и цели.

Всички впериха очи в кметската трапеза, надявайки се на голям залък от нея. Някои се облажиха, други останаха с пръст в уста, тъй като преразпределението на благата не се случи, така както избраникът на БСП Томов обещаваше, скрит зад маската на независимостта.  Месеци наред совалките около градоначалника не спираха, родиха се герои, които се катерeха по върховете към властови позиции, задигнали високомерно байганьовски дисаги.

В администрацията се оформи един кръжец от номенклатурчици с архаични представи за реалността, лаици, псевдодемократи и откровени лъжци, които заявиха: "Общината ще бъде управлявана по новому, ще отворим администрацията към хората, медиите са свободни да ни разкъсват",  бяха първите заклинания на новата управа. Демокрация в разгар, ама само  на думи.

Всъщност тази фалшива демокрация роди и жестоката диктатура, на която бяха подложени работещите в общинска администрация. Още от първата седмица на управлението на бившия строителен предприемач Румен Томов започна невиждана чистка и подмяна на състава с наши, ваши и родата на Сульо, Пульо и компания. Можещи бяха заменени с неможещи, грамотни с невежи, работливи с мързеливи и така 6 месеца, докато кадровиците не се провалиха, ама тотално. Коридорите на общината заприличаха на казарма, в която, който не скача в полза на новите, е враг. Мъртвило тишина и страх от репресии се стелеха месеци наред в администрацията на кмета Томов, а купои в стил детектива  Инч Хай обикаляха наострили слух, кой какво говори срещу големците..

6 месеца нон стоп уволнения и назначения, отмъщения и репресии. А казваха ,че влизат в общината с екип от подготвени кадри, имат бистра визия за развитието на града и народът им повярва. Повярва, че ще  почнат да текат едни блага за Благоевград, няма да има безработни, инвеститорите ще си счупят краката да тичат и да си вкарват парите тук. Нищо от това не се случи за половин година. Надеждите на хората бяха попарени.

Благоевград продължи да  си живее по старому, да  диша въздуха, който Томов щеше да пречисти, блгоевградчани да се чудят къде да търсят работа, за да се препитават, и да чакат  инвеститорите, които  никакви ги няма. Излъгани се оказаха партиите и политиците, подкрепили избора на Томов за кмет С  едно изключение. БСП влезе във  властта след години забвение.. Червените се окичиха с Короната в управлението на областния център.  

И започна хаосът. Обърканост  в мислите  и действията, умопомрачение  и самозабрава, причинено от заразния  Коронавирус във  властта. Роди  се хаос, за който новите управленци дадоха  заявка още в първите дни след влизането си в общината, създавайки емблематични примери за управление на инат Забраниха зарята, която с години, по времето на Камбитов, радваше малки и големи при запалването на елхата. Кметът дръпна реч, която ще остане трайно в паметта на жителите на града, присъствали на запалването на "КоледнотО елха"..

И  като се почна, та 6 месеца. Всеки ден. Управлението им бе истинска благодат за нас, уморяваха ни от отразяване на гафовете им..Студентите бяха поздравени за празника им от кмета Томов с открадната  реч от кмет някъде в България, през февруари изпратиха  картички за Трети март, говорейки в тях за Деня на победата, и това е нищо в сравнение с големите бели, които се стовариха на главата на благоевградчани.

Тъй като ни следите всеки ден, няма да ви отегчаваме с това, което направи кметът Томов с депото, как хвърлихме 2 000 000 лева за боклука, заради незаконно кметско решение  и как спец прокуратурата вече търси виновник за тоя харч, който благоевградчани ще платят.

Ще ви припомним само, че новата кметска администрация загуби над 4 000 000 лева по готов проект за изграждане на младежки център, само защото не внесоха документацията навреме, как спряха готовите за настаняване социални жилища, колко време се забавиха да открият готова детска градина.  

Няма да ви говорим за начина, по който се проведоха конкурсите за висши управленски длъжности, за предизборните ангажименти на кмета, които си имат имена.... Ще ви обърнем внимание на разкопаните улици, на новите дупки, на това, че не пръскаха за кърлежи и комари, които ще ни изпият кръвчицата през лятото, за обраслия с трева неподдържан парк Бачиново, на мръсния въздух., на  закъснелите мерки около пандемията и куп нерешени  спешни социални проблеми.

Няма да говорим и за това, че кметът Томов  не се заличи като търговец и ексградоначалникът Ат. Камбитов му отнесе" главата" с жалбата си до ОИК, която доведе до детронирането му. Тежко понесе "Короната", градоначалникът Румен Томов. Повали го. Благоевград има временен кмет  до провеждането на изборите, а пред партиите и политиците се откриха нови хоризонти.

Така навлизаме във ВТОРАТА ФАЗА  на политическата  Корона зараза, която във следващия си етап изважда на показ енергията, с която партии и политици  започват "заразяването"  на електората по пътя към извънредните кметски избори, след като 6 месеца мълчаха боязливо, скрити зад маските.  Вече има кандидати за кметове. Спрягат се имена от всички политически сили.

Кметската Корона се прехвърля от политик на политик, кой от кой по- достоен, да я носи., нищо, че кметът Томов  все още  не я е пуснал. Чудят се неговите как да я задържат и не признават ни АС, ни ВАС, ни общинска избирателна комисия, решили, че кметът е нарушил закона.

Инвазията се стеле ,заразата   пълзи и заема  все по- големи размери. Пак ще имаме много кандидати за кметския престол. Пак ще ставаме свидетели на удари под кръста, мръсни политически игри, празни думи и обещания.

Вирусът на Короната порази голяма част от партиите и политиците в Благоевград, засили апетитите им за домогване до властта. Всички са силно заразени от Короната и най-вече ГЕРБ, които този път се заканват, че ще играят силово, политически организирано и категорично за победа, за да си върнат загубения Благоевград. И нямат съмнение, че това ще се случи.  ,  

Изненади със сигурност ще има! И нов кмет наесен.  А дотогава останете у дома, за да се справим с истинската зараза, за да може здрави и силни да отидем до урните и изберем в чий ръце ще поверим бъдещето на Благоевград.

Веднъж вече сгрешихме..! Първият път бе грешка, сега, ако пък сгрешим, ще   е порок, който ще ни заличи като областен център.

П. Костадинов 

63 коментара
02 Май 2020 17:31 | Цоци
Оценка:
-18
 (
28
 гласа)

Геберите имат шан само с Илиян, иначе пак ще ближат рани :)))


02 Май 2020 17:36 | хан Крум
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Гърбав кмет няма да управлява Благоевград, Джумаята, Скаптопара-така е казал Народа!


02 Май 2020 17:37 | хан Кормицош
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Ке си ближат газовете неизбърсани!


02 Май 2020 17:38 | Бойко
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Триете ме а? Не може всички да сме на едно мнение. Къде отиде плурализма боже господи?


02 Май 2020 17:39 | Валентин
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Важ2, че Томов си отиде


02 Май 2020 17:44 | �������
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Дай Боже най-сетне нашия любим град да попадне на кмет-човек, който го обича, който се е родил тук и жадува за прекрасния Благоевград, пълен с млади хора, студенти и посетители. За да може отново да се превърне в такъв. Лошото е, че се напълни със селяндури дошли отвсякъде, които се продават за пари, които ще продадат и майките си за пари. Ето затова страда Благоевград. Дано и моите връстници (32г.), говоря за истинските благоевградчани, да се върнат от чужбина и да си върнем града!!!


02 Май 2020 17:50 | Емануел
Оценка:
-14
 (
18
 гласа)

Доц. Валентин Василев е най-добрият избор


02 Май 2020 17:58 | Найденова
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Обещанията за нови назначения продължават - Васи Паф продължава да обещава длъжности, поискани от този или онзи, изживяващи се като кадровици на общината. Жалко, много жалко, че не се наситиха - грандомани, взели се на сериозно, дребни и отмъстителни душици, облечени във власт.


02 Май 2020 18:02 | петър
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

Илиян смешника от Перник - кмет ?!?! Ако сам не си пише предложенията е жалко че има толкова тъпи хора


02 Май 2020 18:14 | Кандидат за кмет
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Ами обобщавам, защото ме е яд за Насо.


02 Май 2020 18:20 | �� ����� � ����
Оценка:
-20
 (
26
 гласа)

Смиленов за кмет


02 Май 2020 18:20 | Предлагам
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Илия. Да бъде кмет, а гергана зам.


02 Май 2020 18:22 | Ahah
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Ако пак изберат Томов, щее дъното


02 Май 2020 18:27 | Кандидат за кмет
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Защо ми изтри коментара Силве? Нали знаеш, че това означава, че съм прав. Тъпа постъпка. Бъди смела и остави на хората преценката. Уж си журналист, а не ти стиска да поемеш предизвикателството.


02 Май 2020 18:30 | Разбрахте ли
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Томов е ощетявал общината с по милион на месец


02 Май 2020 18:34 | Емануел
Оценка:
18
 (
28
 гласа)

Томов е пълен боклук. Две думи на кръст неможе да каже. Мрънка, хънка, ужас. Само тоя не. А дали ще има очи и толкова ли е нагъл, за да се пробва пак? За нищо не става


02 Май 2020 18:44 | не...
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

Никога повече Малумен Том0000fff


02 Май 2020 18:45 | Гоце Делчев
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

както казва един хаджия от Гоце Делчев този човек Румен Томов е срам за самия себе си и е една лабилна пиялка


02 Май 2020 18:45 | Ина
Оценка:
-5
 (
23
 гласа)

Да си върнем Камбитов за кмет


02 Май 2020 18:46 | Ibrik
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Да издигнем ГрадевецА, така поне ще потъваме ама ще се весело. С песни и свирни. Снаха му ще сложим заместник кметица и Ше и купим къща в предградията да спре да се умирисва на манджа в къщата на свекъра.


02 Май 2020 18:47 | гьоре
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Верно ли е бе! Ама верно ли е бе? Абе тюпаци верно ли е че тиквата е член на българската комунистическа партия?


02 Май 2020 18:50 | слави
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

Таа спрънджа Шльоповица некаде се скри! Дека си мари маторицо силиконова?


02 Май 2020 18:55 | До слави
Оценка:
-5
 (
21
 гласа)

Ей, мръшяк. Шопова можеш само да я сънуваш


02 Май 2020 18:56 | жалка работа
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

А бе на кой викаха Льлоьто? а на кой викаха Лъжльото? Тия двамата не играеха ли заедно на изборите, подпомагани от захарното петле Либенчо зелената лубеница? Тия тримата не съсипаха ли БСП с технита задкулисни действия и интриги, и не продадоха ли членовете на партията за пореден път? Тия тримата и техните ибрекчии не докараха ли Благоевград до просешка тояга, и то в условията на пандемия?


02 Май 2020 18:56 | Ик
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Градевеца кмет, Бриндо секретар, Тутата портиер, олее


02 Май 2020 19:01 | Ibrik
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Биволицата Мариета Димитрова беше основния ментор на Томов. Обяди, вечери с жена му Маруся. Всички съвети от нея го направиха смешен, а от скоро ще е обвиняем.


02 Май 2020 19:19 | Тримата съдии
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Някой трябва да подведе Томов под отговорност за безстопанственост и безотговорно отношение към община Благоевград


02 Май 2020 19:19 | Тримата съдии
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Томов, как мислим, а?


02 Май 2020 19:21 | Гери
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Атанас Киряков щял да е. Не изглежда много вменяем, ама бил амбициран


02 Май 2020 19:40 | Рангел
Оценка:
-11
 (
15
 гласа)

Донката си е нашия кмет!


02 Май 2020 19:45 | До Рангел
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Немой думай така


02 Май 2020 19:52 | спасов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Как да се намалят желаещите да ставата кметове и политици?
ПРЕДЛОЖЕНИЯ В ДВЕ ТГОЧКИ:
1. Премахване ДАВНОСТТА ЗА ВСИЧКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ извършени от кметове, от областни управители, от министри, от депутати, от общински съветници и др. длъжностни лица от държавната и общинска администрация, когато са извършили престъпления в това им качество, включително и за упълномощени от тях лица, при вземане на решения или сключване на неизгодни договори или отдаване на концесии, във вреда на обществото и гражданите.
2. Въвеждане на институт на КОЛЕКТИВНА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за членовете на Министерски съвет, за депутатите в НС и за общинските съветници в Общинските съвети, когато се приемат решения, закони и всякакви други актове на тези органи, с които се уврежда обществения интерес.


02 Май 2020 19:57 | Да се не начудиш.
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Абе не знам колко ви е капацитета на "политиците" (БЪЗИКАМ СЕ - за нищо не стават, всички знаем), ама като че ли не е много удачно да ви е баш благоевградчанин или сельоприходящ за кмет. Повече успех и хъс ще има някой, който не е от тук, но е видял красивото в Благоевград. Някой, който ще влезе, за да вдигне града, а не за да назначи родата и аверите от махалата. Някой, който иска да напълни града с млади и знаещи хора, а не да го дозакопае със "селския елит", който вършее в момента в сградата на пл. Георги Измирлиев. Стига им на пенсиите с остарели разбирания и мутренски манталитет, воднисти погледи и течащи по "властта" лиги.


02 Май 2020 19:59 | Нино
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

Абе сложете любо милев и да се знае


02 Май 2020 20:18 | ОИК до Нино
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

т. нар. Любо Милев изкара жалките и смешни 143 гласа на местните избори през 2019 г като водач на листа и "лидер" на БСП


02 Май 2020 20:22 | Аут
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

всички нованазначени вън, особено партийните протежета на БСП


02 Май 2020 20:24 | Велков
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Казах ли Ви, че мандата на кмета и извънредното положение свършват горе долу по едно и също време...
От понеделник в града ще се усети живинка...


02 Май 2020 20:33 | Пепи
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

И фонтаните пуснаха в петм на Томов, на изпроводяк


02 Май 2020 20:48 | Алф
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Поразиите са направени от Некадърчо! Необходимо е да бъде избран енергичен, интелигентен и млад човек, на който ще му трябва време да стегне администрацията, която Томов осакати почти изцяло! Време е младите и можещите да вземат нещата в свои ръце! Не ни трябват Томови, Тодорови, Бриндови и пр. циркаджии!


02 Май 2020 20:53 | Яни
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Кажета за Калата и Румен.


02 Май 2020 21:15 | Благоевград
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Кмета няма да бъде нито от ГЕРБ, нито от БСП .Много усилено се говори, че Атанас Киряков ще бъде новият кмет на Благоевград


02 Май 2020 21:30 | S
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Чичолина кмет


02 Май 2020 21:31 | Алекс
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Не е уместно така да се засилват. Взели са да слагат тиганите, преди да са уловили рибата. Много хора взеха вече да "управляват" още преди да са се кандидатирали и това ще им излезе през носа. Да не излезе само в последния момент изцяло нов човек, който ще ги прескочи всичките и тогава гледай физиономии тип "с пръст г*з".


02 Май 2020 21:32 | Seляка
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Чичо ви Томовата колиба


02 Май 2020 21:37 | Юла
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

6 млн дълг за 6 месеца. Трябва да признаем Томов


02 Май 2020 21:54 | Зара
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Юлска пролет


02 Май 2020 22:36 | Сиси
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Трябва да е независим кмета, стига с тия партии.


02 Май 2020 23:00 | Хемингуей
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

За малко Стефчо Апостолов да стане кмет на Благоевград
Нинжата па се издъни


02 Май 2020 23:24 | Ку
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

На Струма хайлайфо - Снежинката ще стане кмет. Тъкмо с родата му ще станат собственици на сметището и ще вкарат с още 8. 5 милиона общината вътре + вече няма да има Франкофолии, а Мангофолии и те ще се провеждат на бунището сред прекрасната смрад....


03 Май 2020 01:46 | Къртачо
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

На Благоевград му трябва млад и образован кмет. Такива трябва да са и хората в Общинския Съвет, както и на ръководни позиции в общината и общинските дружества. Стига вече 30 години ни управляват хора израстнали по времето на Комунизма. Как може да израстнеш под "Съветски Ботуш" и да правиш демокрация?
Гражданите на Благоевград е време да кажем "Не" на разни Албини, Томовци, Камбитовци, Милевци, измислени бизнесмени от ОБС и хем подобни и да започнем да си търсим млади и образовани кадри от местните ни ВУЗ-ове.


03 Май 2020 02:47 | Шумантов@
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Поли президент, тогава грома ще е у ред


03 Май 2020 08:51 | Blg
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Фълшивия селски доктор от падеш пак му текат лигите ама герп повече няма да имат кмет в нашия град.


03 Май 2020 10:34 | ���������
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ХА ХА . ВСИЧКО ТРИЕТЕ, ЗАЩОТО НЕ ВИ ИЗНАСЯ ИСТИНАТА. НО ДЕУГИТЕ МЕДИИ СА ОБЕКТИВНИ И ВИЕ ЩЕ СЕ НААКАТЕ


03 Май 2020 11:20 | �� ����� � ����
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Смятам, че на хоризонта трябва да се появи интелигентен, прозорлив диологичен кандидат. Такъв човек беше Камбитов, затова привлече 300 млн в града. Но едва ли на него му се занимава повече, все пак до казахме, че сме не благодарни. Дано все пак имаме шанс с човек с капацитет


03 Май 2020 14:11 | Ицо
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

За какви избори говорите бе, та Томов до един месец пак ще си е кмет


03 Май 2020 15:52 | Благоевград
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Стига с тези партии бе хора .На Благоевград му трябва честен човек за кмет, независим от партии, местен човек, обичащ града, който човек ще се грижи и ще направи много за Благоевград.


03 Май 2020 17:03 | До blg
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Само да ти кажа, че Благоевград никога не би избрал Томов, ако не злобееше по постиженията на Камбитов. Вдигна ви летвата, повече от антените не можете да го докарате. Тъпи, селски пръчки. Статията е все едно писана от познавач на местните нрави и страсти. Поздравления. Благоевград си заслужава селянин от сатофча и първата дама от Русия. Но, има едно "но". Скоро няма да видите бсп в блг. Нито герп, аре разкарате се оттук, веднага.


03 Май 2020 18:22 | да
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

аз ше гласувам за този кмет който премахне уличните кучета помиари от градО


03 Май 2020 20:01 | джумаята
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Само местен човек за кмет. Никакви приоданци от Перник, Пазарджик и Горно Нанадолнище.


03 Май 2020 21:04 | До Ицо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ицо, ти си доказателство, че животът без мозък е възможен. Забавен факт е че има още такива като теб, сигурно се подкрепяте взаимно. Не дай си боже някой от вас да тръгне да поумнява, и останалите го спирате от Раз! Предлагам ти да се съберете дружината и по двойки единия да държи другия, докато той пасе тревата!! Белким вие свършите малко полезна работа, която БИВШИЯ кмет Румен "алкохола" Томов неоте*а да свърши!!


04 Май 2020 06:26 | ����
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Новаков трябва да е новия кмет ако искате града да се развива.


04 Май 2020 08:37 | Горна Джумая
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Новаков ако беше толкова добър, щеше да стане кмет на родния си град Пазарджик, ама и явно и там не го искат


04 Май 2020 09:01 | !
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Аман от парашутисти. Трябва ни за кмет наш съгражданин, наш си местен човек.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар