Вирусите плъзнаха: Детско отделение в МБАЛ Благоевград препълнено, слагат допълнителни легла в Очно

07 декември 2014 11:02   10 коментара   15565 прочита


Детско отделение в Благоевград е с изцяло запълнен капацитет от болни дечица, затова ръководството на МБАЛ разкри допълнителни легла в Очно отделение, за да може да се приемат малките пациенти. Над 30 са децата, които са приети в болница с вирусни и бактериални инфекции. Заради крайно променливото време вирусите се активираха. Има и грип сред малките пациенти, който е усложнен и е преминал в пневмонии. Лекарите предупреждават родителите да избягват самолечение и да се консултират при всяка грипоподобна проява при децата им.

П. Петрова


Още за: вируси   отделение   дечица   Още от: Общество

Принтирай статия
10 коментара
07 Декември 2014 12:25 | ?
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Вирусните инфекции не са за хоспитализация, защото спокойно се лекуват амбулаторно. Но, за да се направи клинична пътека, всички приети в болница са с диагноза пневмония, която изисква рентгенова снимка и лечение с антибиотици. Така децата се облъчват излишно и се тровят с ненужни лекарства. Вредим на най-малките и допълнително ограбваме бедната ни държава. Но си пеем и то с "чиста"съвест... песен на паричката ми?!


07 Декември 2014 13:03 | лекар
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

Като приемат в отделението за щяло и нещяло само за да дръпнат пари от здравната каса е нормално да препълнят отделението. Вече години наред никой не се наема да направи правила за постъпване и лечение в болниците .Така никога няма да достигат пари в касата и колкото и да им отпускат от правителството, защото все реват че им малък бюджета, парите ще потъват като вода в чакъл и все ще си плачем от лошо и недофинансирано здравеопазване.


07 Декември 2014 13:51 | ваня
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

айде пулс отваряйте и детско че раководството не може да се справят


07 Декември 2014 14:13 | Ufff
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Писалите по-горе може би са прави, но забравят дребната подробност, че насила никой не е вкаран там. Така че най-малко виновни за излишните облъчвания на децата са работещите там. Те просто работят по спуснати им от друг правила. Да си родител не е просто мрънкане и пиене на кафета по заведенията. Трябва и да можеш да поемаш отговорност, а не просто да чакаш друг да мисли за теб, защото ти не разбираш от медицина!


07 Декември 2014 14:53 | до горния
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Никой не е длъжен да разбира от всичко .Когато лекар каже на родител, че детето трябва да постъпи за лечение в отделението, нормално е родителят да постъпи отговорно и да повярва на лекаря. Не разбирам какво искаш да кажеш с това - насила никой не е вкаран там?! Точно работещите там- в отделението трябва да са на ясно дали детето е за болнично лечение. А правила няма, детския лекар преценява как и къде да се лекува детето. Работещите там имат интерес отделението да е пълно, за да получат пари по пътека и да си разпределят процента!


07 Декември 2014 15:39 | Ufff
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Не си длъжен да разбираш от всичко, но си длъжен да мислиш и преценяваш. Както си избираш фризьор трябва да избираш и лекар. Любопитно ми е дали ще си обръснеш главата ако някоя бръснарка ти каже, че така много ще ти отива. Между другото тя също ще вземе пари от обезобразяването ти. Носенето на титлата лекар не прави човека такъв. Неудачния избор е твоя вина!


07 Декември 2014 16:10 | до Ufff
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Е гати фризьорското мислене... за това все по-често си патим от лекари, от отношението им, от алчността им, от непрофесионализма им...


07 Декември 2014 17:50 | 497977
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

лекар написа:Като приемат в отделението за щяло и нещяло само за да дръпнат пари от здравната каса е нормално да препълнят отделението. Вече години наред никой не се наема да направи правила за постъпване и лечение в болниците .Така никога няма да достигат пари в касата и колкото и да им отпускат от правителството, защото все реват че им малък бюджета, парите ще потъват като вода в чакъл и все ще си плачем от лошо и недофинансирано здравеопазване.

Стига глупости, това са деца - рискова възраст, динамично състояние и пр.. Преди време едвам ни приеха, заради глупавите правила и след като ми се накараха, че заради висока температура не трябвало да се постъпва и в един момент се наложиха вливания и пр.
Първият път, когато постъпвах пак беше така - уж трябвало домашно лечение, а детето се оказа с критично ниво на ниска кръвна захар (и не само това). При стандартните прегледи и лечения при личните лекари се пропускат някои неща.


07 Декември 2014 17:54 | 497977
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

И още нещо - колко деца си отидоха от този свят, неприети в болници защото "това се лекува вкъщи"?


08 Декември 2014 08:02 | Потърпевш от здравеопазва
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Прочетете в Интернет книгата на д-р Гълъбов"Световна конспирация с/у здравето" и ще Ви стане ясно далаверата за милиарди.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар