ВиК – Благоевград вече разполага с мобилна лаборатория за обследване на водопроводи и откриване на скрити течове.

27 август 2020 11:21   5 коментара   4652 прочита


„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград вече разполага с мобилна лаборатория за обследване на водопроводи и откриване на скрити течове.

За целта от дружеството са закупени специални камери, чрез които може да бъде осъществена детайлна инспекция на водопроводната мрежа. Благодарение на модерната технология, в реално време, могат да бъдат установявани аварии, нерегламентирани отклонения и т.н., без да се налага прекъсване на водоподаването.

Освен самото обследване, мобилната лаборатория дава възможност за запис на звук и картина с висока резолюция, като в самите камери има вграден и радиолокатор, позволяващ да бъде установено мястото на аварията с абсолютна точност.

Камерите са с високи експлоатационни характеристики, благодарение на което е възможно да се идентифицират и предотвратят потенциални бъдещи проблеми по водопроводната мрежа. Мобилната лаборатория ще оптимизира работния процес на аварийните групи и ще позволи предоставянето на по-качествена услуга на потребителите.


Още за: ВиК   Благоевград   течове   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
27 Август 2020 12:59 | Пари на вятъра
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Престарялата водопроводна мрежа от канцерогенни етернитови тръби се нуждае от подмяна, а не от обследване.


27 Август 2020 13:10 | Водопроводчик
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Да, трябва подмяна, и я правят поетапно. Друг е въпроса, че заради едно село като Кресна страда цялата област


27 Август 2020 13:23 | �� ����� �
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво!


27 Август 2020 18:09 | Орле
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

За поредната авария на Джамията мисля, че не им трябва това чудо на техниката, а лодка за да стигнат до теча! Тече по ул. "Христо Смирненски" и ул. "Сергей Румянцев" и след това цялата тази вода се събира на ул. "Митрополит Борис", която в момента прилича на река Дунав, а не на улица!!!!


28 Август 2020 00:27 | центъра
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

По-важно и необходимо е да се спре теча на финанси към джоба, после теча по улици и водопроводи, ама Роска няма да го направи, не е изгодно.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар