Вижте изповедта на Нези от Банско, която работи в К-19 отделение в Англия, ето какво разказва....

25 октомври 2021 00:03   18 коментара   11690 прочита


Държим ръка, мием лице, насърчаваме, опитваме се да обясним, защо този пациент ще умре САМ, тъй като е опасно да пуснем семейството в отдела Нези Икономова

Едно красиво и крехко момиче от Банско вече 2 г. се бори за живота на болни с коронавирус в Англия. Нези Икономова от години живее с родителите си във Великобритания, работи в болница и учи медицина.

Тя е внучка на емблематичната банскалийка Незабравка Икономова - дългогодишен шеф на обредния дом, талантлива самодейка в читалищните състави и управител на почивната станция на ДКП, предаде "24 часа". Ето какво написа днес Нези в профила си във фейсбук:


1. Казвам се Нези и в момента живея в Англия. Работя в Worcestershire Royal Hospital, отдел Сериозни белодробни заболявания. Както може би се досещате, част от отдела е безопасно изолиран за пациенти с COVID-19. Аз и останалите колеги сме минали през обучения и тестове за маски, които ни предпазват от БЛИЗЪК контакт с пациентите. Под близък контакт имам предвид, медикаменти, персонална и хигиенна грижа, все неща, за които е нужно да сме изключително близо до болните.

2. Преди ваксините имахме между 10-18 пациента заразени, които имаха нужда от постоянна грижа и наблюдение между половин и 1 час. Не изглежда като много, нали? Представете си, да трябва да измерите кръвно налягане, пулс, процент на кислород в кръвта, температура, колко вдишвания поема пациента за 1 минута и процент на съзнание всеки 30-60 минути. Представете си тази дейност извършена за 18 пациенти. Не изглежда толкова лесно, нали? Като прибавим възможността, че един от тях може да се влоши трагично във всеки един момент, а не дай си Боже двама-трима по едно и също време!

3. Отделът, в който имам гордостта да работя е една стъпка ПРЕДИ интензивна грижа. Пациентите, които постъпват при нас имат нужда от high flow кислород, CPAP машини, които постоянно изпомпват кислород с положително налягане в дихателните пътища. Маските идват в различни размери, от частично до пълно покритие на лицето.

Следващият вариант за лечение е интубация или трахеостомия, които се извършват в интензивните отделения. При последните два споменати варианта, за един ден лечение с тръбите, било то в или през гърлото, един ден се равнява на една седмица възстановяване. Много пациенти с COVID-19 са в отделението повече от 15 дни. Цялата човешка система се забавя, виждала съм пациенти, които имаха нужда от физиотерапевти, които да им покажат как да ходят отново. Няма да влизам в повече подробности.

4. Грижата за пациентите винаги е била първи приоритет. Представете си случай с пациент, които няма никакви други заболявания. Нормалния процент на кислород в кръвта е между 96-100% при здрав човек. С различни белодробни заболявания процентите могат да варират между 88-92% или над 94%. Нормалните вдишвания в минута са 15-20, вдишвания над 20 могат да ни алармират за потенциален проблем.

Представете си пациент, който поддържа 87-88% с маска, която го снабдява с 100% кислород с положително налягане и вдишвания в минута над 25 (имали сме пациенти с 40 вдишвания в минута). За да се нахрани са нужни две медицински сестри, една да държи храната (предимно пюрета, за да се преглъща лесно) и другата да махне маската и да я сложи веднага след като пациента е сложил храната в устата си (дъвчене, преглъщане става с маската на лицето).

Всичко това се случва, докато пациента е на легло, без да се движи, при движение кислорода и състоянието на пациента се влошава драстично, да не говорим за ставане и две-три стъпки от легло до стол.

5. Какво се случва, когато става ясно, че този пациент няма никакъв шанс да оцелее без 100% кислород 24/7? Дават се медикаменти (със съгласието на пациент, семейство, лекари, т.н. Не е процес и решение, което се взима за 10 Мин.) медикаментите успокояват пациента, премахват болката за да може да се намали стреса от махане на маската с кислород и предоставяне на възможност за този човек да си отиде в мир, без болка, без страдание, без посиняване до смърт от липса на кислород или още много по-страшни варианти.

Ние, през това време говорим със семейството, държим ръка, мием лице, насърчаваме, опитваме се да обясним, защо този пациент ще умре САМ, тъй като е опасно да пуснем семейството в отдела. Докато вършим работа, за която никой никога не си е и представял да има нужда да ни подготви, маските ни се впиват в кожата, оставят рани и синини, умираме от жажда, тъй като е невъзможно да се пие и яде в отдела, и краката са ни изтръпнали от стоене и преглеждане на тестове, повтаряне на кръвно, пулс и т.н.

6. След смяната, сваляме предпазното облекло, махаме маските, мокри от сълзи и пот, всичко се изхвърля в отделни контейнери, мием ръце, дезинфекция и отиваме вкъщи при любимите хора, надявайки се, молейки да не занесем вируса при тях. И все пак, много от нас се заразиха и минаха през ад.

7. Броят на пациенти намали след ваксините, от 18 до 5, от 5 до 2-3. Ваксинирани сме имали поради простата причина, че ваксините не ПРЕДОТВРАТЯВАТ заразата, ваксините са предложени, за да има възможност да се изкара вируса по-леко, с по-малко усложнения. Това е различно при всеки човек, съпътстващи заболявания, имунна система, т.н.

Никой никъде не е споменал, че ваксините предоставят пълен имунитет. Различни ваксини са налични за други заболявания като дребна и едра шарка, туберколоза и т.н. Погледнете лявото си рамо, имате белег от точно една от тези ваксини. Нито една от тях не предоставя пълен имунитет. Възможност за заразяване има, но целия процес на възстановяване е много по-лек.

8. Нямам абсолютно никаква полза от предоставяне на фалшива информация. Нали и аз имам познати, близки и семейство в България. Колко лъжи прочетох, колко различни конспирации, най-голямата глупост и една от причините да напиша всичко това е еврейската звезда, която хората пускат с надпис Не Ваксиниран. Звездата, носена от евреите по време на втората световна война.

Всички знаем какво се случи с повечето хора, които са носели звездата. Да се сравни нуждата на ваксина срещу смъртоносен вирус с геноцид е абсурд. Бих искала, като човек, който ще бъде завинаги белязан от ужасите, които видях по време на пандемията, смърт, болка, сълзи…ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ! Работим с най-добрите професионалисти и консултанти по белодробни заболявания. Каквото видяхме, няма как да го забравим.

9. Ако сте от хората, които предпочитат ‘’Око да види, ръка да пипне’’отидете да помагате или да работите в болница. Има нужда от всякаква помощ, дори и да не сте медик. Не вярвайте на измислена информация, която е предоставена за да всее страх. И накрая, недейте да говорите и да съветвате хора по теми, с които не сте запознати и нямате капка знания освен вестниците, новините в България и фейсбук.

Мир и любов!"
 

 


Още за: момиче   Банско   ковид   Англия   Още от: Общество

Принтирай статия
18 коментара
25 Октомври 2021 00:33 | Баровец
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Поздравления за това храбро момиче, което всеки ден се бори за живота на пациентите и опитва да спаси още човешки животи описвайки рисковете за нвваксинираните.
За съжаление в България, Румъния и много страни от третия свят скепцизма към ваксините е много висок.
В западна Европа, Скандинавия, богатите Арабски емирства, в Израел държавата с най доброто разузнаване квотата на ваксинираните сред възрастното население е 90%. Вадете си изводите и решете към кои искате да се причислите.


25 Октомври 2021 02:33 | Хаха
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

Оле милата представете си какво е наистина да работиш за парите си, а не де се мотаеш докато свърши работния ден, както сме свикнали тук.
Скъпа Нези защо не ни кажеш и колко заплата взимаш, защото най-ниската там е 28 хиляди и стига до 35 хиляди паунда на година ... Ще мериш кръвно и през 30 секунди ако трябва


25 Октомври 2021 07:34 | 1234
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

До горния: Най- тъпия коментар, който съм чел. Иди и ти бе царвул бачкай като нея и взимай много пари.


25 Октомври 2021 08:11 | Gt
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Кажи, колко от всички влезли в болниците са били ваксинирани и колко от ваксинираните са починали?


25 Октомври 2021 09:13 | mangal
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

e taa, ako e krasiva, az sum brad pit.


25 Октомври 2021 10:13 | Проста нация
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Всички ваксинирани умират гответе се да управлявате света, че всичко живо е набоцкано остават само българи, румънци и няколко африкански държави. Най-много от 3 до 5 години!


25 Октомври 2021 10:58 | Ей, дебили!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Спрете се, бре, дебили прости и зли!


25 Октомври 2021 12:38 | Кой /
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ето вече знам кои ще стане шеф на световното правителство. Некой бугарин. Или Некой румънец, ДРУГАРЮ РИКО, ния ваксинираните ке умирам, а вие ке управлявате светО.


25 Октомври 2021 13:11 | Кой /
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Всеки ден пиша едно и също, защото съм дебил и идиот. Поздрави от Хърсово.


25 Октомври 2021 13:12 | До ей дебили
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Най големия ДЕБИЛ тук, си ти.


25 Октомври 2021 13:50 | ?
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

е след като ваксинираните са същите разпространители на вирус както и неваксинираните, тогава за какво е нужен този Зелен сертификат. И да сваля ограниченията за ваксинираните. Това е някакво лудо безумие и измама.


25 Октомври 2021 14:19 | Ky-ky OBEH HOB BHOC
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Най страшно е, че няма да има към кого да се обърнете OBHE


25 Октомври 2021 14:54 | До горния глупак
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ти си ОВЕН КОЗа дебил и КРЕТЕН.


25 Октомври 2021 15:05 | Ky-ky OBEH HOB BHOC
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

KPETEH


25 Октомври 2021 15:39 | До горния глупак
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Разбрахме, че си КРЕТЕН, нещо друго ще споделиш ли за себе си?


25 Октомври 2021 16:20 | Ky-ky OBEH HOB BHOC
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

направи една екскурзия до Карлуково. Там има добри психиатри xaxaxaxa kyky


25 Октомври 2021 20:22 | До горния глупак
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Чак до Карлуково да ходя, за да ти дойда на свиждане ли? Какво искаш да ти донеса?


26 Октомври 2021 02:01 | $
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Стои си в Англия и не се връщай. Аман от дебилни ковик маймуни като тебе. Никой няма право да ми ограничава правата. Където искам там ще си ходя.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар