/Видео/ Вълнуващо и тържествено 4-то училище "Димчо Дебелянов" в Благоевград даде старт на новата учебна година!

15 септември 2021 13:42   4 коментара   6514 прочита


Прекрасни изпълнения на момчешка група, ръководена от преподавателя по музика, изпълни сърцата на присъстващите и предизвика възторжени възгласи и аплодисменти. 

Изключително вълнуващо и тържествно бе открита новата учебна година в 4-то основно училище "Димчо Дебелянов " в благоевградския квартал "Грамада". От ранни зори най-нетърпеливите, първолците, изпълниха украсения училищен двор с весела детска глъч. С трепет и вълнение най-малките ученици очакваха първия звънец, за да влязат в училищео, където ги очакваха обновени и красиви стаи и прекрасен, подмладен учителски колектив.

Специален гост на празника беше общинският съветник от ГЕРБ Красимир Роячки, който е от квартал "Грамада " и е възпитаник на елитното училище. Поздравителни адреси от общинското ръководство ,депутати, евродепутата Ан.Новаков, с пожелания за успешна година бяха изчетени от ученичка, а след това емоцията се вдигна на макс. Група момчета, ръководени от учителя по музика г-н Марчев, поздравиха присътващите с химна на училището и няколко изпълнения, под акомпанимент на китара и саксофон.

Музикалният педагог г-н Марчев, който е и ръководител на прекрасната момчешка група показа завидни умения с музикалните инструменти. Истинско удоволствие бе да слушаш прекрасната музика и звънките детски гласчета. Докато вървеше музикалната програма директорът  Илиян Чапкънов, който видно е, добре ръководи и работи за училището , трескаво обикаляше сред гостите на тържеството, горд с постиженията на учениците и музикалните им способности.

В края на музикалната програма, удари първият звънец, който прикани всички първокласници да пристъпят прага на любимото училище. Директорът Чапкънов пожела здраве, успех и една ползотворна година, без преминаване в електронна форма на обучение. Честит първи учебен ден, първолаци. 

Дияна Мейс 

4 коментара
15 Септември 2021 14:00 | Грамада не е част от град
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Досега всичко бях чел за това училище, само не и че е "елитно"! Сигурно е такова в класацията на квартал Грамада, ама то пък там друго няма! Значи правилно е номер едно в селото!


15 Септември 2021 14:59 | До горния
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ти да не си от Еленово, то не е в града


15 Септември 2021 15:25 | Джумалия
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

жп линията винаги е била на километри от града. После той разраства и се оказва до нея. Обаче от другата страна на линията... е друго село. Съжалявам, но Грамада е такова село.


15 Септември 2021 21:08 | Спомени
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На този ден и в този двор, но в едно малко училище под стария бряст през 1957 година като първокласници ни посрещаше учителят Алтънов.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар