/Видео/ Втори рунд! След напрегната, креслива и скандална сесия в ОбС-Благоевград: Д-р Георгиев от онкоболницата „Св. Мина” губи своето място, В. Попов продължава да ръководи "Пирин"

30 ноември 2018 14:06   41 коментара   14875 прочита


Отново председателят Р. Тасков прати някои от съветниците на психиатър, а Г. Янчева от БСП помоли за професионално отношение! Внезапно в края на сесията, дойдоха обидени директорките на детските градини, за да разговарят с Ан. Тодоров, но не го откриха...

Днешната сесия на ОС-Благоевград премина белязана от обиди, бунтове и недоволството. Най-напрегнато и важно за всички в залата бе гласуването за подновяване на договорите на трима директори.

Д-р Далскалов от „Медицинския център”, д-р Николай Янакиев от „Център за психично здраве” и В. Попов от ОФК „Пирин” остават на местата си за срок от три години. Мястото на д-р Г. Георгиев от онкоболницата „Св. Мина” обаче остана вакантно. Общинските съветници решиха да не подновяват договора му.

Решението бе взето след усилена дискусия за големия ръст в разходите на болницата, както и след акцията на ГДБОП при която бе заловен аптекарката С. Тюлекова, обвинена в изнасяне на лекарства, с цел препродажба. Д-р Георгиев ще изпълнява своята дейност за срок до 6 месеца, докато се обяви конкурс за нов управител. Той може също да се яви на конкурса, и ако го спечели, ще продължи своята дейност.

И днешната общинската сесия не мина и без скандали. Съветниците А. Тодоров и Злата Ризова обявиха открит бойкот, като даваха почти всяко предложение за преразглеждане на съответната комисия, или оспорваха гласуването. Традиционно, в последните месеци съветничката Ризова гласува тихомълком против всяко предложение, в знак на протест,който обяви преди време. Председателят на съвета Радослав Тасков, дори прати бойкотиращите на преглед при д-р Янакиев, за да се провери психичното им състояние. Това изказване възмути съветничката от БСП Гергана Янчева, която призова за професионално отношение към дебатите.

Кметът на града д-р Атанас Камбитов също взе мнение по-въпроса, като изказа становище, че бойкотът на точки за: създаване на физкултурен салон в професионална гимназия „Ичко Бойчев”, или пък кандидатстване по различни проекти и програми, би довело до финансови загуби за общината в размер на милиони левове. Той сподели, че не намира смисъл в подобни действия.

Една от най-обсъжданите точки, остана предложение, при което на общинските търгове да присъстват 2 или 3 съветници, а не както беше сега 50%. Предложението внесе смут, защото според Злата Ризова, тя никога не е била канена да отиде на подобно обсъждане. В последствие се намеси и адвокат Албина Анева, която откри законови недоразумения в поставените промени, като в последствие даде предложение те да бъдат поправени. В края на оживения дебат, точката бе приета след промени.

Очакваше се кметът да отговори на питания на Калоян Ханджийски и Злата Ризова, но това също бе гласувано да се случи при следващата сесия.

Въпросът за подновяването на договора на управителя на ОФК „Пирин” В. Попов също не мине без дебати. Общинският съветник В. Елезов предложи, точката да бъде гласувана през февруари, когато ще се знае какъв е бюджетът на общината, а и ще има по-голяма яснота около положението на „Пирин”. Съветниците не приеха това предложение, а кметът заяви: Тези договори не са окончателни, общинският съвет може да прекрати договора на всеки един от управителите по всяко време.

В крайна сметка, Попов, а и другите трима управители, присъстваха на сесията от самото ѝ начало, и запазиха спокойствие, докато продължаваха дебатите по техните договори. По рано днес публикувахме скандал, завихрен от съветника Ан. Тодоров, който заяви, че в детските градини децата пият вода от една пластмасова чашка, водата е в туби, че не се упражнява контрол в детските заведения и било пълен хаос.

Изявлението на Тодоров предизвика бурна реакция от градоначалника, който заяви, че в опитите си да завоюва 5 минути слава, съветникът говори 100 % неистини. В края на сесията изненадващо се появиха директорките на детските градини, видели записите и твърденията на Тодоров, но той сякаш се изпари от залата. "Ето, този, който крещеше, че ситуацията в детските градини е хаотична, сега се скри", каза преди медиите съветникът Кирил Илиев.

Наблюдавайки поведението на някои от съветниците днес, за пореден път се потвърди всеобщото мнение, че този ОБС е ялов и безплоден, а дебатите между съветниците заприличват на спорове в долнопробна кръчма, само дето до бой не се е стигнало.

Антагонизмът заема застрашителни размери, а изпускането на нерви стана стил на поведение на определени съветници. Наблюдавайки на живо дебатите на сесията се налага извода: местният общински съвет стана арена на безсмислени, жалки и дори просташки сблъсъци, а не място където се работи с мисъл за Благоевград и неговите жители. Зададеният тон на сблъсъците в залата на местния парламент е унизяващ за всички присъстващи народни избраници и свали нивото на политиката и политиците... Пишман работа!

41 коментара
30 Ноември 2018 14:22 | Очевидно
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Сградата на Девето училище е почти празна... Местят там БПГ и си имат и салони, и всичко. А малките ученици отиват в осмо и единйсто. И всичко това без пари.


30 Ноември 2018 14:25 | ВЪЗМУТЕН
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

ЦИГАНИЯ ДО ШИЯ, АМА НИЕ СИ ГИ ИЗБИРАМЕ, СРАМОТА,


30 Ноември 2018 14:32 | Пепино
Оценка:
23
 (
29
 гласа)

Най смешния общински съвет, плюс най смешни кмет, само заради това, че оставиха Венко Попов трябва да си ходят.


30 Ноември 2018 14:35 | МУНЧО
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Е, като ги знам кои са т. н. ни избранници, нищо не ме учудва, 85 % от тези не са за там, лошо, много лошо и ние на тях разчитаме на решаватпроблемите ни. Тези само своите проблеми решават и си гонят келипира, Като им асвалтираха пътечките, т. очно така, пътечките в полето, а в града улиците не бяха асвалтирани, боркинята си трашеше, а улицата у полето до къщата на мишката да не би сами да я направиха, да, ама не Тогова Кмето беше сладур..... концесията на банята, ама кажа кво поага на хората..... да не се банят без пари..... а тези с фирмите за изолация на блоковете, АБЕ ВСИЧКИ ВЪН..... ЗДАНЕ БИ ДОНЧО АЛИТО ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НАС, ВСИЧКО Е ПУНТА МАРА..... ХАЙДЕ ГИ ОТСВИРЕТЕ ТИЯ ЛАПАЧИ.....


30 Ноември 2018 14:37 | питанка
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

А какво ще прави кучката без венко попов?


30 Ноември 2018 14:52 | адвокат
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

На Радо Тасков групата им пожелавам да станат пациенти на онко болницата барабар с Георги Васев


30 Ноември 2018 15:01 | Пиринец
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Кмета не пуска кокала Пирин, защото заедно с кучката и Венко въртят схеми, играят тото и точат пари.


30 Ноември 2018 15:06 | Сашо
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Кметът системно прави опозицията за смях ! Но днес всеки попадна където му е мястото - клоака, градска клоака


30 Ноември 2018 15:29 | Васко
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Единствените, които стават за смях са кметчето и гербаджийските тролчета.


30 Ноември 2018 15:32 | Милен
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Имам една комшийка-баба Рада, казва-тоя кмето е все усмихнат като Софиянски, същио крадец е огин да го гири:)


30 Ноември 2018 16:31 | До очевидно
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Трябва да си много прост, за да даваш подобно предложение. БПГ имат нова сграда с модерни работилници и лаборатории, както и фитнес салон. Парите за физкултурния салон са осигурени, но някои от съветниците по навик са против.


30 Ноември 2018 17:05 | Запознат
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Сградаъа на Механотехникума имаше всичко необходимо за професионално обучение и вместо БПГ да се настани там, харизаха сградата на ЮЗУ-то, чийто ннекадърен т. н. Ректор не може да напълни и останалите си корпуси, а за неподходящата сграда на Електрото харчат грешни пари. Механото имаше готов енергиен одит и отделени пари за саниране още при Царя, но тогава Грозда, като царски дУпетат, прехвърли парите в ЕГ!


30 Ноември 2018 17:12 | Благоевград
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Има и разумни и мислещи хора в този общински съвет с правилна позиция за ново развитие на онкоболницата след скандалите в нея срама от кражбите и тежкото финансово състояние но има и плюнки и послушници и подлоги като мама кажа албиневица Корчев керина и блок групата на гроб адиос политическо седесарско недоразумение георгиефффф некадърник срам за Благоевград


30 Ноември 2018 17:39 | Lekar
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Правилно решение на част от съветниците за модерната онкоболница съсипана от този Георгиев некомпетентния само рушвети и облаги и тези около него се оядоха и напълниха си джобовете с пари какви до 6 месеца конкурс правилното беше на момента веднага да го отстранят но по добре късно от колкото никога сбогом директоре докара ги до фалит срам за гилдията ти не си от нас скрий се в някоя дупка като мишка и не излизай от там неставаш за нищо и като док и като управител


30 Ноември 2018 17:49 | Zapoznat
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Не го мислете този престъпник георгиеф шеф на болницата със заплата на месец равна на 25 двадесет и пет минимални пенсии за България вие си ги сметнете оставам на вас от държавното и общинско открадне и откара в частната си лоборатория да се задави и да пукне дано тупан и ко стана са гошко и гошко а дриплите около него ко правим пиарки счети и други такива безизвестни спинкате ли сега спокойно а ще ви сменят с други по умни от топлите ви столчета да да да


30 Ноември 2018 17:59 | северина
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

много е важно за последните коментатори, редовно да си пият предписаните антидепресанти и да не не облъчват с простотия и кретенизъм..


30 Ноември 2018 18:10 | селш
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

АаИР ОТ ЧУ
ЖДО ННЕМАаАаАаАаАа


30 Ноември 2018 18:36 | Пациент
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Георги Георгиев тъпото що хора окасапи ще драпа пак да си намести задника на директорския стол но май док так. вски и Камб и пари от Иво куч... да даде не става ще го запомнят хората с ДАНС ГДБОП специализираната прокуратура с кражби и финансов крах една голяма нула в работата си чао нея а да липсваш на никой само на твоите лакей


30 Ноември 2018 18:54 | старогражданин
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Казах Ви преди време, че ефективни атаки по Камбитов може да има само от среди, извън съвета и даже града. Времето ще покаже от къде ще дойдат, но ще ги има. Общинският съвет не е представителна извадка на интелигенцията на Благоевград . Нея не можете да я игнорират.


30 Ноември 2018 18:56 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

не могат-извинение


30 Ноември 2018 19:38 | Gecata
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Георги Георгиев гецата касапина с рай рана пижама в Бобовдол сбогом май си се оцапал с кафяво от зад и желтичко отпред


30 Ноември 2018 20:01 | ЧОВЕК ОТ КУХНЯТА НА КМЕТО
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

ИСКАМ ДА ЗАДАМ ВЪПРОСА НА КМЕТО И СЪВЕТНИЦИТЕ?
ПЕТРУНОВ ОТ В ГРУПА ВКАРАЯ ОТБОРА В Б ГРУПА И БВ А ГРУПА И КМЕТО РЕШИ ЧЕ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕКА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА РЪКОВОДИ, А ВЕНКО ГО ЗАКОПА. НО ПЕТРУНОВ Е ЧОВЕК, КОЙТО НЕ СПИРАШЕ ДА ТЪРСИ СПОНСОРИ. НО КМЕТЕ ТИ СИ НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРЕШКА. ДАВАЙ ВЕНКО ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ЯДЕШ НАШИТЕ ПАРИ ЩОМ КАТО НЯМАШ ДАОБЛЕСТ САМ ДА СИ ДАДЕШ ОСТАВКАТА . НО ТИ СИ ОТ ХОРАТА КОИТО НЯМАТ ДОБЛЕСТ


30 Ноември 2018 20:06 | Благоевградчанин
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Жалко за Пирин. Стова недоразумение директорчето на път към В група.
Явно голямо лапане пада от Пирин, щом го оставиха Венко зпопов, жалък, дребен, некадърник но от комунистически род.
А на такива трябва да се осигурява работа, нали кметеееее


30 Ноември 2018 20:12 | ИВАН
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

е кмет не те ли е срам от зозката да гледа как се унищожава отбора и ти го изгони като мръсно коте като петрунов срам кмете но на тебе не ти пука нали си делите парите ти знаеш с кой / венко и кучката/


30 Ноември 2018 20:20 | Миро
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

Камбитов винааги ще е номер 1!!!


30 Ноември 2018 21:12 | Сдс
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Георгиев лъжец всичко закопа пълен провал си и и лошото е че има зависими съветници който още те подкрепят и да им се чуди нормален човек на акъла заблудени и слепи душици или така им е наредено ???


30 Ноември 2018 22:17 | 123
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Умника пожелал на хората да станат пациенти на онкоболница, аз от все сърце му желая той да е пациент да изживее какво е там и да не му се проведе правилното лечение, както на всеки втори постъпил за лечение . Идиот, явно се мисли за безсмъртен, но всеки си получава, това което е заслужил, казал или пожелал.


30 Ноември 2018 22:29 | Ода за Калоян
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Простоват, но амбициозен,
Отдалеч ще го познаеш- рошав е и малко грозен,
Столът кметски е неговият блян,
Все крои и мисли пъклен план.

Но целта му е химера,
Туй е ясно не от вчера,
Знаем що за стока Каолоян е,
За велик се мисли, всъщност срам е.


01 Декември 2018 08:52 | командос
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Кмета отново завря конкуренцията, ако изобщо има такава в миша дупка. Браво на Камбитов.


01 Декември 2018 08:54 | каспаров
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Камбитов е най-добрият добрия вариант за кмет на Благоевград. И не съм сигурен че трябва да отговаря на бояджия и имотна изманичка.


01 Декември 2018 08:57 | колега
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Колко много мъка има в този общински съвет. Добре че Камбитов е на място и успява да ги укротява тези малоумници. Продължавай Камбитов, дано в следващия ти мандат общинските съветници не са от сорта на Дончо, Каната, Злата и разни подобни недоразумения.


01 Декември 2018 08:59 | българи юнаци
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Камбитов е номер 1 и ще продължи да работи за града.


01 Декември 2018 09:52 | Осо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Следващ мандат няма да има


01 Декември 2018 10:01 | Възмутени
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво, че някой от съветниците се осмели да каже как измисленият лекар Георгиев, паравана му баба Ема Стоименовата и сие съсипаха болницата. Но кой има интерес да останат още най-малко 6 месеца, дори след пенсия, кой ли още участва в схемите, които въртят. Ей, съветниците събудете се, че иначе - горките болни, на какво да се надяват, какви лекарства ще получават. Уважаеми съветници, разчитаме на тези от вас, които имат съвест.


01 Декември 2018 10:17 | Илиян
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Срам и съжаление за футболен Благоевград.
Пирин изпадна във Б група, в опастност да отидем във В група, децата също отпадат от елитните групи, финансовото положение е трагично, а Венко твърди, че клуба се развива добре и общинарите го оставят за директор, това е безобразие


01 Декември 2018 10:40 | Златева
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Този Дончо, не знаех, че е толкова прост. Ужасен ужас....


01 Декември 2018 11:07 | 123
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Нали ви казах - селящината е завладяла Об. съвет. За следващия да изберем само граждани - поне две поколения да са живели в града. Без дончовци, без калояновци и без злати!


01 Декември 2018 11:26 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

123 Проблем е да събереш 30 човека съмишленици, Вие за екстри говорите.


01 Декември 2018 13:28 | адвокат
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

До 123, онкоболен съм и благодарение на д-р Георгиев съм все още жив не бих искал 123 да те проклиням но това което пишете за него е пълна глупост.
Ас от сърце ти желая да не страдаш както ние страдаме но Ас прощавам Госпот НЕ!


01 Декември 2018 13:42 | тръмп
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Камбитов пак ще спечели поради простата причина че е си върши работата. И единствените които не го разбраха са хората на дончо, каната и още няколко болни мозъка.


01 Декември 2018 18:02 | Панайот
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Добър и честен лекар, когото една шайка профани искат да омаскарят.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар