/Видео/ В навечерието на 14-ти февруари! Всеки търси своя "Св. Валентин"! Уникалната любовна история на Майстор Зоро от Петрич! Избягал от сватбата си, за да гледа мач на любимия си "Беласица"!

13 февруари 2019 12:20   14 коментара   28284 прочита


81-годишният Стоян Божиков и днес говори с любов за съпругата си Лиляна. Предложил и брак след първите 2 часа на запознанството им, след романтичен филм

Една уникална история ни развълнува в навечерието на 14-ти февруари, време, в което ние говорим за любов, романтика и страст. В нашия конкурс "Всеки търси своя Св. Валентин" откриваме истории за любов, разказваме за влюбени и техните романтични преживявания. Тази година, историята на 81-годишния Стоян Божиков, известен в Петрич, като Майстор Зоро и неговата любима Лиляна ни развесели и окрили, карайки ни да повярваме без съмнение в любовта от пръв поглед.

Млад и красив, на 23 години, Стоян среща случайно Лиляна, бил на гости на свой братовчед, решил да си тръгва, но на врата се появила Лиляна. Стрелнала го с поглед и Стоян, който от дете е луд фен на местни отбор Беласица, отново събул обувките си и се върнал. Разприказвали се, поканил я на кино и на излизане от салона и казал "Ти си моята половинка, почувствах го, ожени се за мен". И Лиляна склонила. Два часа по-късно Стоян поискал ръката и от семейството ѝ.

Няма да забравя нито предложението за брак, нито нашата сватба, започва да разказва Лиляна, обръщайки се към Стоян "Кажи, ти що направи на сватбата, кажи"

И Стоян разказва: Хората беха на хорото, и аз се хванах. Ама не мисля ни за сватба, ни за хоро, мисля за Беласица. След минути започва мача им Ботев Бургас. Зарезах и сватба и булка и с костюма на стадиона, разказва Майстор Зоро, добил прякора си заради това, че където и да ходи, който и да го попита какво прави, отговаря "Мани, мани на Зор съм, бързам".

Та избягал той от сватбата и булката се видяла в чудо:

Хората си затръгваха, искат да си вземат довиждане с младоженеца, него го няма, разказва Лиляна. Вечерта много му се разлютих. "Те така почна нашия живот и аз бех много ядосан, защото заради тая сватба, Беласица падна, а имаше преди това 7 мача и 7 победи", през смях допълва Стоян..

И днес сме свидетели на това как една любов от пръв поглед продължава повече от 60 години. Заедно в бури и неволи, преминали през трудности, но оцелели, здраво държейки ръцете си. Стоян и Лиляна работили дълго като готвачи в Петрич в базата на Цар Самуил, през която са минали много известни спортисти, Й. Благоева е личен техен приятел. На стадиона бай Стоян и Цветан Цветанов е виждал, който бил добър атлет. Горд с това, че "Цецо е голям човек вече" Стоян Божиков винаги, когато той идва в града ходи да го поздрави лично. Семейство Божикови имат две прекрасни дъщери, отгледали ги с много любов, изучили ги, оженили ги. И днес Стоян и Лиляна се радват на внуците си. Стоян продължава да е запален фен на Беласица, има цял музей на отбора в дома си, а на 80-годишния юбилей миналата година на гости му бе лично кметът Д. Бръчков, който му връчи специален подарък..

От сърце благодарим на семейство Божикови, че разказаха историята си. Пожелаваме им здраве, още дълги години любов в разбирателство. За нас тяхната история заслужава награда и ние ще им отидем на гости - Скоро.

Петя Петрова


Още от: Общество

Принтирай статия
14 коментара
13 Февруари 2019 13:25 | 61
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Да са живи и здрави още много години!


13 Февруари 2019 13:47 | милка
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

от сърце им пожелавам още щастливи години напред ръка за ръка


13 Февруари 2019 13:49 | ха ха
Оценка:
-25
 (
27
 гласа)

Стига сте писали за изветрели хора. Качете нещо за някой класик, футболист, филм.


13 Февруари 2019 14:31 | хахах
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

ти си изветрел. хахаах.


13 Февруари 2019 16:13 | 1
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

ГЛЕДАМ И БРЪЧКАТА И ВАЛЯКА Е СЛОЖИЛ ДЯДОТО НА СТЕНАТА! МИ ДА СЛОЖИ СНИМКА И НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ЯВНО МУ Е ФЕН!


13 Февруари 2019 18:13 | Комита
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Валяко и Бръчков са уважили човека, и са го направили щастлив! Ти анонимнико какво хубаво си направил в твоя живот?!?!


13 Февруари 2019 21:00 | филип
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Да са живи и здрави още дълги години да се радват на внуци и правнуци !


13 Февруари 2019 23:42 | до комита
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

учудвам се че Валяко и Бръчков могат да направят накого щастлив!!! И ти комита да не си Гошо???


14 Февруари 2019 00:05 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Много вкусно беше на стадиона в ресторанта. Особено лятото надвечер край басейна вкусно хапване за пийване, швепс или количка и любимата срабска музика. Аз пък съм виждал Стефка Костадинова, Светла Димитрова, Тереза Маринова и от футболистите там ония известните. Обаче Христо Стоичков го видях в Балкантурист не на стадиона. Кмета Бръчков толко време съм изкарал там не съм го виждал ни на басейна, лятото ни на лафката ни в ресторанта. Та като заговорихме за кмета той кога ще се ожени. Явно и тая година няма да е.


14 Февруари 2019 07:56 | Мдаааааааа
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тя не се е ОЖЕНИЛА за него, а се е ОМЪЖИЛА. Това е по същество.
Да са живи и здрави, събрали са прекрасни спомени.


14 Февруари 2019 09:21 | читател
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Колко акъл трябва да имаш, за да предложиш брак на жена часове след като си се запознал с нея и да идеш на мач на сватбата си, изоставяйки невестата си и гостите си?! А и нейния акъл колко е, за да приеме такова предложение?! В една връзка най-важна е жената, на нея се дължи здравото семейство! Явно тази жена бая е преглъщала в живота си, за да са заедно и днес!


14 Февруари 2019 17:24 | Виздол
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Живи и здрави, майсторе ! Ти си много достоен човек и голям петричанин ! И само Бела


14 Февруари 2019 17:28 | Комшия
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Рядко добър и почтен човек . На мравките прави път . Дано да има повече хора като Зоро


14 Февруари 2019 17:49 | Виздол
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Майсторе, ти си легенда за Петрич ! Обичаш много родния Беласица ! Като хиляди други петричани . Да си ни жив и здрав
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар