Ќовините на югозападна Ѕългари€
”жас€ващо! Ћицето на красива моделка бе изпепелено от етерично пачулиево масло (—Ќ»ћ » 18+)  
   –егистрац舫абравена парола

/¬идео/ ¬ навечерието на 14-ти февруари! ¬секи търси сво€ "—в. ¬алентин"! ”никалната любовна истори€ на ћайстор «оро от ѕетрич! »зб€гал от сватбата си, за да гледа мач на любими€ си "Ѕеласица"!


13 февруари 2019 12:20  14 коментара   27766 прочита81-годишни€т —то€н Ѕожиков и днес говори с любов за съпругата си Ћил€на. ѕредложил и брак след първите 2 часа на запознанството им, след романтичен филм


≈дна уникална истори€ ни развълнува в навечерието на 14-ти февруари, време, в което ние говорим за любов, романтика и страст. ¬ наши€ конкурс "¬секи търси сво€ —в. ¬алентин" откриваме истории за любов, разказваме за влюбени и техните романтични прежив€вани€. “ази година, истори€та на 81-годишни€ —то€н Ѕожиков, известен в ѕетрич, като ћайстор «оро и неговата любима Ћил€на ни развесели и окрили, карайки ни да пов€рваме без съмнение в любовта от пръв поглед.

ћлад и красив, на 23 години, —то€н среща случайно Ћил€на, бил на гости на свой братовчед, решил да си тръгва, но на врата се по€вила Ћил€на. —трелнала го с поглед и —то€н, който от дете е луд фен на местни отбор Ѕеласица, отново събул обувките си и се върнал. –азприказвали се, поканил € на кино и на излизане от салона и казал "“и си мо€та половинка, почувствах го, ожени се за мен". » Ћил€на склонила. ƒва часа по-късно —то€н поискал ръката и от семейството ѝ.

Ќ€ма да забрав€ нито предложението за брак, нито нашата сватба, започва да разказва Ћил€на, обръщайки се към —то€н " ажи, ти що направи на сватбата, кажи"

» —то€н разказва: ’ората беха на хорото, и аз се хванах. јма не мисл€ ни за сватба, ни за хоро, мисл€ за Ѕеласица. —лед минути започва мача им Ѕотев Ѕургас. «арезах и сватба и булка и с костюма на стадиона, разказва ћайстор «оро, добил пр€кора си заради това, че където и да ходи, който и да го попита какво прави, отговар€ "ћани, мани на «ор съм, бързам".

“а изб€гал той от сватбата и булката се вид€ла в чудо:

’ората си затръгваха, искат да си вземат довиждане с младоженеца, него го н€ма, разказва Ћил€на. ¬ечерта много му се разлютих. "“е така почна наши€ живот и аз бех много €досан, защото заради та€ сватба, Ѕеласица падна, а имаше преди това 7 мача и 7 победи", през см€х допълва —то€н..

» днес сме свидетели на това как една любов от пръв поглед продължава повече от 60 години. «аедно в бури и неволи, преминали през трудности, но оцелели, здраво държейки ръцете си. —то€н и Ћил€на работили дълго като готвачи в ѕетрич в базата на ÷ар —амуил, през ко€то са минали много известни спортисти, …. Ѕлагоева е личен техен при€тел. Ќа стадиона бай —то€н и ÷ветан ÷ветанов е виждал, който бил добър атлет. √орд с това, че "÷ецо е гол€м човек вече" —то€н Ѕожиков винаги, когато той идва в града ходи да го поздрави лично. —емейство Ѕожикови имат две прекрасни дъщери, отгледали ги с много любов, изучили ги, оженили ги. » днес —то€н и Ћил€на се радват на внуците си. —то€н продължава да е запален фен на Ѕеласица, има ц€л музей на отбора в дома си, а на 80-годишни€ юбилей миналата година на гости му бе лично кметът ƒ. Ѕръчков, който му връчи специален подарък..

ќт сърце благодарим на семейство Ѕожикови, че разказаха истори€та си. ѕожелаваме им здраве, още дълги години любов в разбирателство. «а нас т€хната истори€ заслужава награда и ние ще им отидем на гости - —коро.

ѕет€ ѕетрова

 ќще от: ќбщество
ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


14 коментара

13 февруари 2019 13:25 | 61
ќценка:
15
 (
15
 гласа)

ƒа са живи и здрави още много години!


13 февруари 2019 13:47 | милка
ќценка:
12
 (
12
 гласа)

от сърце им пожелавам още щастливи години напред ръка за ръка


13 февруари 2019 13:49 | ха ха
ќценка:
-25
 (
27
 гласа)

—тига сте писали за изветрели хора.  ачете нещо за н€кой класик, футболист, филм.


13 февруари 2019 14:31 | хахах
ќценка:
11
 (
17
 гласа)

ти си изветрел. хахаах.


13 февруари 2019 16:13 | 1
ќценка:
-3
 (
7
 гласа)

√Ћ≈ƒјћ » Ѕ–Џ„ ј“ј » ¬јЋя ј ≈ —Ћќ∆»Ћ ƒяƒќ“ќ Ќј —“≈Ќј“ј! ћ» ƒј —Ћќ∆» —Ќ»ћ ј » Ќј ÷¬≈“јЌ ÷¬≈“јЌќ¬ я¬Ќќ ћ” ≈ ‘≈Ќ!


13 февруари 2019 18:13 |  омита
ќценка:
6
 (
10
 гласа)

¬ал€ко и Ѕръчков са уважили човека, и са го направили щастлив! “и анонимнико какво хубаво си направил в тво€ живот?!?!


13 февруари 2019 21:00 | филип
ќценка:
9
 (
9
 гласа)

ƒа са живи и здрави още дълги години да се радват на внуци и правнуци !


13 февруари 2019 23:42 | до комита
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

учудвам се че ¬ал€ко и Ѕръчков могат да направ€т накого щастлив!!! » ти комита да не си √ошо???


14 февруари 2019 00:05 | √–ј∆ƒјЌ»Ќ
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

ћного вкусно беше на стадиона в ресторанта. ќсобено л€тото надвечер край басейна вкусно хапване за пийване, швепс или количка и любимата срабска музика. јз пък съм виждал —тефка  остадинова, —ветла ƒимитрова, “ереза ћаринова и от футболистите там они€ известните. ќбаче ’ристо —тоичков го вид€х в Ѕалкантурист не на стадиона.  мета Ѕръчков толко време съм изкарал там не съм го виждал ни на басейна, л€тото ни на лафката ни в ресторанта. “а като заговорихме за кмета той кога ще се ожени. явно и та€ година н€ма да е.


14 февруари 2019 07:56 | ћдаааааааа
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

“€ не се е ќ∆≈Ќ»Ћј за него, а се е ќћЏ∆»Ћј. “ова е по същество.
ƒа са живи и здрави, събрали са прекрасни спомени.


14 февруари 2019 09:21 | читател
ќценка:
-3
 (
9
 гласа)

 олко акъл тр€бва да имаш, за да предложиш брак на жена часове след като си се запознал с не€ и да идеш на мач на сватбата си, изостав€йки невестата си и гостите си?! ј и нейни€ акъл колко е, за да приеме такова предложение?! ¬ една връзка най-важна е жената, на не€ се дължи здравото семейство! явно тази жена ба€ е преглъщала в живота си, за да са заедно и днес!


14 февруари 2019 17:24 | ¬издол
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

∆иви и здрави, майсторе ! “и си много достоен човек и гол€м петричанин ! » само Ѕела


14 февруари 2019 17:28 |  омши€
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

–€дко добър и почтен човек . Ќа мравките прави път . ƒано да има повече хора като «оро


14 февруари 2019 17:49 | ¬издол
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

ћайсторе, ти си легенда за ѕетрич ! ќбичаш много родни€ Ѕеласица !  ато хил€ди други петричани . ƒа си ни жив и здрав
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.