/Видео/ Ураганът "Калинка" от петричкото село Кавракирово отново се развихри: "Кметът Треновски и секретарят му фалшифицираха подписка и ме вкараха в психиатрията!"

20 юли 2019 08:53   6 коментара   21424 прочита


С такова обвинение Калинка Деведжиева поиска от съда да отстрани от поста местния управник. Съдът обаче не уважи жалбата, тъй като Девеждиева е изпуснала срока за обжалване на подписка, направена от цяло село, за да я настанят в здравно заведение..

Скандалната Калинка Деведжиева от петричкото село Кавракирово отново е във вихъра си.. Тя отправи обвинение срещу кмета и секретаря на селото, които според нея са направили подписка срещу нея, от 66 жители, които нищо не знаят и дори не са в страната. С тази подписка и чрез Районна прокуратура-Петрич, според нея, тя е била настанена в специализирано лечебно заведение в Благоевград. Калинка не се спря и продължи с обвиненията срещу селския кмет. "Треновски е станал кмет преди 8 години с измама и също се нуждае от психиатрично лечение", гласи поредното и обвинение. Освен това, жената настоява кметът и "съучастникът му" да бъдат отстранени от постовете си.

Районен съд Петрич разгледа жалбата ба Деведжиева, но в подписката, която уж била подправена, никъде не фигурират имената на кмет и секретар, липсва нотариална заверка, не е посочено също от кого е била изготвена и организирана. Датата на съставянето на подписката също не е посочена. Съдът счете, че, подавайки жалбата си 2 години по-късно, Калинка е просрочила и е изпуснала срока, в който е могла да я обжалва. Поради това не разгледа по същество обвиненията срещу кмета Треновски и асистента му и прекрати наказателното производство.

Припомняме, че Калинка бе настанена в "Център за психично здраве" година след решение на Районен съд Петрич и по-късно потвърдено от Окръжен съд Благоевград. Там тя прекара няколко месеца. До това решение се стигна, тъй като жената от години тормози жителите на Кавракирово и най-вече неговия кмет, а обидите, скандалите и клеветите по негов адрес са непрестанни. Многократно Калинка бе озаптявана с полиция, след нападения на съселяни, на селската управа и дори нападение над учители в селското школо.

Припомняме, че кметът Треновски се видя в чудо с тази жена, която бе и главен герой в предаване, в което изрече куп лъжи по отношение на кмета и разни хора в селото. Последната и изцепка бе в училището, където учи детето ѝ. Калинка нахълта там и почна подред учителките, наричайки ги с най-грозни думи. После не пощади и директора, хубаво го нахока и него.

Полицията се намеси за пореден път и Калинка Деведжиева бе настанена в психиатрия. Решението на съда преди 2 години дойде след направена съдебно-психиатрична експертиза, която бе категорична, че Калинка се нуждае от помощ.

Сега в Кавракирово на дневен ред отново са скандалите между Калинка и кмета Треновски, който се превърна в нейна идея фикс. Човекът е вдигнал ръце от Деведжиева. Преследва го по пътя към кметството, пие в кръчмата в съседство на общината и крещи като обезумяла след него. И тук изниква един сериозен проблем.

Подобни хора имат нужда от продължително лечение, но държавна политика за тях няма. Вкарват ги в специализирани лечебни заведения, позакрепят ги и отново ги пускат. Домашното лечение не дава резултат, тъй като пациентите не го спазват и отново се стига до инциденти, застрашаващи спокойствието, здравето и дори живота на хората.

П. Пенева

6 коментара
20 Юли 2019 10:13 | Геши
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

И аз ще почерпя ако калина я приберат


20 Юли 2019 12:06 | Жоро Игнатов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тая беше в съдебен спор преди години. Заплашвайки '' да жегне два шамара и да дави в канафки''. Много съм се смял


20 Юли 2019 12:14 | Я
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво Кале


21 Юли 2019 14:53 | Сирма Войвода
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

A - това е редовния номер за жените - да като започнат да КАЗВАТ ИСТИНИТЕ ПРАВО В ЛИЦЕТО - АЙДЕ - НАПРАВЕТЕ ГИ ПСИХЯАСАЛИ И МАЛОУМНИ. Сложете ги в психиатрия, вземете им децата, имуществата - да така се "разправят" мъжагите с жените дето имат мнение в живота. Това е обикновена практика на хора които искат да показват как могат да сломят една жена с мнение дръзнала да си го каже, и без да има защита от някой по- "велик. "

Това на запад се нарича ГАЗЛАЙТИНГ - "ЗАПАЛВАНЕ НА ГАЗОВА ЛАМПА, " И Е УСТАНОВЕНА ПРАКТИКА НА МЪЖЕ ДА СЕ РАЗДЕЛЯТ "УДОБНО" ОТ ОПОНЕНТИ ЖЕНИ ОСОБЕНО СЪПРУГИ, НО НЕ САМО СЪПРУГИ - ТАКИВА КОИТО СА ГИ НАБЕЛЯЗАЛИ И СА ГИ ПРОИЗНЕСЛИ С ТЕХНИТЕ "ПРИЯТЕЛИ-ЛЕКРАИ" ЧЕ НЕЩО НЕ СА В РЕД, ЧЕ СА В ПЕРИОД/МЕНЗИС ИЛИ В МЕНОПАУЗА/КРИТИЧЕСКА.
а И СТРУМА СИ ДАВА ПО ПОДДРЪЖКАТА НА ТАЗИ ТЕОРИЯ. ДА СЕ ОСЪДИ В ЕВРОПА. ОТ ВИДЕОТО СИ ЛИЧИ ЧЕ НА ЖЕНА НИЩО И НЯМА - ГОВОРИ АРГУМЕНТИРАНО И ЛОГИЧНО.
КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ТОЗИ МОМЕНТ?
ПОМИСЛЕТЕ СИ ВИЕ САМИ.


21 Юли 2019 20:41 | Петричанка
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Тази е напълно луда не и обръщайте внимание. Тази още като я видите по визията си личи че е луда.


22 Юли 2019 08:50 | Кольо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Таа ми е ного симпатична. Мяза на министър Ангелкова- с ъщата муле физиономия.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар