/Видео/ Случаят "Георги Попстоянов" в Петрич! Кметът Д. Бръчков: 6000 шофьори са наказани, институциите работят върху контрола на движението... Вината е във всички нас

18 август 2018 10:45   9 коментара   40929 прочита


Приятели на 18-г. шофьор, помел 3 деца на тротоара категорични: Той правеше дрифтове, караше бясно.... Днес преместват ранените Крум и Валентина от реанимация, в ортопедия! Животът им вън от опасност!

Ние всички носим вина за случващото се, да спазваме правилата за движение е отговорност за всеки от нас, това заяви снощи кметът на Петрич Димитър Бръчков.

Бръчков заяви, че институциите община и полиция работят активно по превенция на подобни случаи, над 6000 шофьора за наказани за нарушаване на закона за движение по пътищата, десетки за арестувани за шофиране в нетрезво състояние и след употреба на наркотици, допълни кметът.

Вчера следобед районният съд в Петрич остави в ареста Георги Попстоянов с обвинение, че е причинил тежка и средна телесна повреда на две лица, които с автомобила си премазал на тротоара на ул. "Цар Борис".

В съдебна зала стана ясно, че той е пътувал в колата си със свои приятели, които дадоха показания и заявиха, че Георги е правил опити за дрифт, дърпал е ръчната и е карал рисково, независимо от опитите им да го накарат да спре. Полицията предостави всички доказателства, уличаващи Георги в извършването на това престъпление.

Пред неопровержимите доказателства за вината му, Съдия Мая Банчева, постанови най-тежката мярка за задържане под стража за 18-годишния шофьор. Днес в Петрич е спокойно, ранените Крум, който е с отрязан крак и Валентина ще бъдат преместени от реанимация на болница Югозападна в ортопедия, според лекарите състоянието им стабилизирано, изведени са вън от опасност за живота.

Петя Петрова


Още за: Д. Бръчков   кмет   шофиране   Още от: Общество

Принтирай статия
9 коментара
18 Август 2018 12:36 | abc
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Хайде пак да излезе полицаят, който го защитаваше, че не е правил дрифтове. Какво го е накарало да твърди това?
Как така?
Всичко казват едно и също, той направо го оправдава без да е чул свидетелите, без да е разгледал доказателствата.
Сега и приятелите му казват, че е карал бясно и е дърпал ръчната.


18 Август 2018 12:56 | ОМГ
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

ЯСНА Е РАБОТАТА.. БАЩАТА НА ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК Е БИВШ ПОЛИЦАЙ И ЩЕ СИ ПЛАТИ ЗА ДА ПОТУЛИ СЛУЧАЯ!!!!! ПИСНА МИ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА, САМО ДА ИМ БУТНИШ 20 ЛЕВА В ДЖОБА И ХАЙДЕ ВЕЧЕ НЕ Е ВИНОВЕН И ГО ПУСКАТ НА СВОБОДА. А ИНАЧЕ, АКО НЯКОЙ ДЕН ТОЗИ СЪЩИЯ ЗАСТРАШИ ЖИВОТА И НА ДЕЦАТА НА ТЕЗИ, КОИТО В МОМЕНТА ГО УНИВИНЯВАТ ДА ВИДИМ ДАЛИ ПО СЪЩИЯ НАЧИН ЩЕ ГОВОРЯТ, ЗАЩОТО ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА НА ТОЗИ СВЯТ!!! ВСИЧКО!!!!! АКО НЕ СИ ПОЛУЧИ ТОЯ И ВСИЧКИ КОИТО КАЗВАТ, ЧЕ Е НЕВИНЕН ЗАСЛУЖЕНОТО ОТ СЪДА, ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧАТ ОТ ГОСПОД !!!!


18 Август 2018 13:34 | ЯЯЯ стига глупости
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

бащата на тоя е полицай колкото ти си космонавт, изхвълнен от системата преди 20 години, момчетата, които сега работят даже не го познават, стига с тия глупости, кой ви набутва тоя филм . Освен това баща му си има друго семайство май.


18 Август 2018 13:44 | Петричанин
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

" ..... ВИНАТА Е ВЪВ ВСИЧКИ НАС ....." МНОГО ПРАВИЛНО - Инцидентът станал около 00:00 ч., А В РАЙОНА ИМА ДЕСЕТКИ МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ ДЕЦА - КАК СПЯТ СПОКОЙНО РОДИТЕЛИТЕ ИМ


18 Август 2018 14:04 | Аз
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Това момче ще влезе в затвора. Трябва да е там. А що се отнася до полицаите: вместо да взимате на хората парите си гледайте работата, че за всичко вие сте виновни.


18 Август 2018 16:48 | Vodolei
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Вината е във всички нас като общество и в това че търпим не работещите институции!!!!! Нима непрекъснатото свистене на мотори и коли не се вижда от всички ни !!!


18 Август 2018 18:13 | на кафето
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Ама те и ся си бръмчат из града се едни и същи с "пистаците" със скутерите, с голфа и алфата с чалга до дупка. Обикалят като гламави "из центаро", патрулкато си минава а те по нея с яко форс и сичките простотии. Нема 112, нема градско РПУ, нема, Кмет, нема родителско тяло, а най- вече има дефектен чип в кратуните им.


18 Август 2018 19:12 | Първомай
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Бръчков, не гласувах на последните избори, но все пак искам да те поздравя за трезвите позиции по някои проблеми.
Моят съвет е да направите среща с полицията, на която ясно да се изиска да си върши работата и по-конкретно да бъде безкомпромисна с нощните гонки и дрифтове не само в града, но и по селата. Това не е от скоро и за съжаление трябваше да се случи тази трагедия, за да се обърне внимание.


19 Август 2018 10:18 | Гражданин
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Много младежи, предимно момчета от 15-17 годишни/и по-големи, дори семейни с бебе и количка/, нямат възпитание нито от семейство, нито от училище и това се вижда от поведението им в кварталите, в селата, в града. Седят на пейка, до нея кошче за отпадъци, те изхвърлят остатъците от семки и дасерти в краката си, на земята, в тревата..... Минават по улиците-крещят, обиждат се, пушат/малолетни момичета и момчета/. Ако им направиш забележка, повечето ти се цупят или отвръщат нагло. Дори хвърлят в двора ти отпадъците от закуски, с хартията, или на тротоара, или се катерят по плодното ти дръвче, само защото е близо до оградата и крадат, или откъсват още зелени плодове и ги изхвърлят на улицата..... Навсякъде замърсяват. Прави са някои, като твърдят че по 24 часа в денонощието нарушават ЗДП-с мотори, скутери, колела, леки коли..... Гърмят дупчени аспуси, реве силна музика от колите им..... употребяват алкохол в градинки, пушат трева-едни други се клеветят, че е така. А това може да се провери
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар