/Видео/ След предписанието на ОДБХ! Поставиха хладилни витрини на благоевградския закрит пазар, но отново има нарушители...

10 юли 2019 15:32   6 коментара   11438 прочита


След издадено предписание на инспектори от ОДБХ – Благоевград, търговците на мляко и млечни продукти бяха преместени в закритата част на пазара от 1 юни. От днес те вече разполагат и с хладилни витрини.

Репортери на Struma. om направиха проверка на място, използват ли се те по предназначение и по какъв начин се отразява промяната на търговците. На място установихме, че част продукцията е в новите витрини, а друга не, което в разрез с предписанията на инспекторите.

Видяхме част от бутилките с мляко, както и кашкавал, да са все още извън определените за това места. Продавачите коментираха, че са доволни от новите условия, които им предоставя управителят на „Пазари“ Юри Воев. В първите дни, откакто са в закритата част, клиентите им са намалели, но с времето започват да свикват и да ги търсят. „Благодарим на управата, ние сме доволни и хората също“, казаха продавачи. Те гарантират за качеството на своите продукти, сравнявайки ги с тези на веригите магазини.

Продавачи споделиха, че хладилна витрина, с две маси, се отдава под наем за 17 лв. Проверката установи, че наемът на търговците не е увеличен, след като са преместени вътре в пазара, но те сами ще трябва да заплащат консумираната от хладилните витрини електроенергия.

Г. Георгиев

Цв. Иванова


Още за: ОДБХ   витрини   пазар   промяна   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
10 Юли 2019 15:41 | ....
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Заглавието щеше да е по-добре репортер ски рейд в закрития пазар останови нарушения


10 Юли 2019 18:24 | 333
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Хората се заблуждават, че купуват дом мляко и сирене. Всичко това е от мандра и е приготвено от сухо мляко-вно.


11 Юли 2019 08:46 | Нинова
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Щом е помашко е менте. Давай си парите народе!


11 Юли 2019 08:56 | само пирин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

много ви разбира главата на всичките, продуктите им са отлични и с еднакво качество всеки път, за разлика от магазините, където всяка партида е различна...


11 Юли 2019 09:40 | Помак
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Еднакво е защото е от мандри-пълни ментета. Яжте палмово масло и си мислете, че е домашно.


12 Юли 2019 09:24 | до ......
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Като се имаш за толкова добър коректор, защо си написал Останови? Неграмотник ама с претенции!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар