/Видео/ Скандалът около кандидатурата на К. Ханджийски за кмет на Благоевград се разраства. Кой трябваше да е кандидатът на "Демократична България - Обединение"?! Кой подмени вота??? Шокиращи разкрития…

17 октомври 2019 16:45   37 коментара   19005 прочита


Истината от първо лице: Пред камерата на Struma.com с горещи подробности застана Иван Кацарски - регионален координатор и член на „Да, България“. Той говори открито в качеството си на физическо лице и координатор на Да България относно разпространена по-рано днес позиция, в която две партии свалят подкрепата си от кандидата за кмет Калоян Ханджийски, за която Struma.com ви информира подробно днес.

"Да, аз разпространих тази позиция, подписана от представители на регионалните представители на регионалните структури на двете партии „Движение Да, България“ и Зелено движение в Благоевград, заяви областният координатор на ПП "Движение Да България" Иван Кацарски.

Разпространих позицията, за да стане ясно за всички благоевградчани, че коалицията Демократична България – Обединение се състои от Да, България, Зелено движение и ДСБ. В момента тази коалиция се води от Калоян Ханджийски, който не е избран от местните структури на Да, България и Зелено движение. Той няма право да представлява двете партии в тези избори. Той е получил пълномощно от Демократична България, за да регистрира самата партия на изборите. Но едва ли той е упълномощен да представлява двете партии, тъй като нашите 15 кандидата за общински съветници не участват в тази листа. Хората трябва да знаят за кого гласуват на тези избори“, каза Иван Кацарски.

Той разказа, че на коалиционно събрание, след сформиран щаб, трите партии решават и издигат единодушно Спас Митев за кандидат за кмет. За решението има протокол, който е подписан включително и от Калоян Ханджийски. Кацарски уточни, че са приели в подредбата на листата за общински съветници да има редуване на партиите и гражданската квота.

„Това са решенията на местните структури и на местния щаб. Доколкото знам, това все пак са местни избори. Ако е имало някакво решение в София, което според мен не е възможно, нека се покаже някакъв документ. На какво основание в последния момент, в последния ден, решават, че кандидатът за кмет ще бъде друг. Нямам представа на какъв принцип е взето решението. Аз не съм виждал такова решение. “, каза още Иван Кацарски и уточни, че е направено запитване към Централата по този повод. „Аз нямам отговор. Ако имат такъв отговор- нека го дадат“, призова той.

„Не желая вотът на благоевградчани да бъде подменян“, категоричен бе Кацарски. Той коментира и листата за общински съветници в момента, в която няма представители на двете партии- Да, България и Зелено Движение. Според него кандидатите „са събирани по кафетата. Някои от тях не знаят дори от коя партия са. ДСБ нямат програма. Програмата я дадохме ние, за което имаме доказателства“.

Иван Кацарски категорично заяви, че Ханджийски не е техният лидер. Коалицията е имала кандидат в лицето на Спас Митев, както и изцяло разработена предизборна кампания. Към момента обаче, Митев не участва в местните избори под никаква форма.

Иван Кацарски застана категорично зад разпространената позиция, която е подписана и от председателите на местните организации на партиите „Движение, Да България“ - Р. Юруков и „Зелено движение“- Н. Димитрова. На въпрос ще гласува ли за Калоян Ханджийски при така развилите се обстоятелства, Кацарски без да се замисля отговори „Това няма как да стане, защото, според мен, той е влязъл в листата чрез измама и чрез подмяна на вота“.

Както Struma.com писа, по- рано днес бе разпространена Позиция от името на партиите „Движение Да България“ и „Зелено движение“, в която те казват, че са взели решение да не подкрепят издигнатия от Коалиция „Демократична България - Обединение“ – Благоевград кандидат за кмет Калоян Ханджийски и листата с кандидати за общински съветници.

В отговор на запитване на Struma.com Ханджийски заяви, че проблем няма, а малко по- късно, думите му бяха потвърдени и от самия ген. Атанас Атанасов и Христо Иванов, които заявиха подкрепата си за Ханджийски. Според Ханджийски, разпространеното твърдение не отговаря на истината и е разпратено анонимно от недоброжелатели.

Десет дни остават до изборния ден. Как ще се отразят скандалите върху резултата на Калоян Ханджийски и ще му гласуват ли благоевградчани доверие, предстои да разберем.

П. Пенева

37 коментара
17 Октомври 2019 16:56 | Иван
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

Калояне, къде си тръгнал, бре, момче


17 Октомври 2019 16:58 | Реалист
Оценка:
20
 (
40
 гласа)

Каква е логиката лидерът на"Да България" Христо Иванов да идва в Благоевград, да подкрепя Калоян Ханджийски, а местната структура не знаела? Явно и този палячо - Кацарски е купен от падешкия доктор.


17 Октомври 2019 17:02 | Nicola
Оценка:
-7
 (
39
 гласа)

АБЕ СПОРЕД ВАС КАМБИТОВ ВСИЧКО Е КУПИЛ И ТОЗИ И ОНЗИ И СТРУМАТА И ТЕЛЕВИЗИЯТА И ГРАДА, АМИ ТОГАВА КЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ ДА СЕ БУТАТЕ У А ГРУПА ИЛИ ТАКА СИ ПЛЕЩИТЕ ТЪПОТИИ, ТЪП НАРОД -КАЛПАВ ГРАД .И ГОСПОД ДА ВИ Е КМЕТ НЕМА КОЙ ДА ВИ ОПРАВИ


17 Октомври 2019 17:04 | Фил
Оценка:
16
 (
34
 гласа)

Nicola-свършва ти работното време в общината, марш в панелката, там няма нито блудкаво кафе в партера, нито безплатен нет.


17 Октомври 2019 17:05 | Скрий се бе
Оценка:
13
 (
35
 гласа)

До Никола-миришещ на чесън, герберски трол.


17 Октомври 2019 17:07 | ИЛИЯ
Оценка:
19
 (
47
 гласа)

ГЛАСУВАНЕТО ЗА ГЕРБ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.


17 Октомври 2019 17:11 | дядо Мраз
Оценка:
13
 (
33
 гласа)

Абе Кацарски, па точно па ти ли за честност и законност говориш??
По-долна амеба от тебе в Югозападна България няма!


17 Октомври 2019 17:25 | Кажи
Оценка:
10
 (
28
 гласа)

Кацарски, кога ние членовете на Да България се събирахме и решихме тези работи .Кажеш .Моментално си подай оставката


17 Октомври 2019 17:29 | Nicola
Оценка:
-2
 (
20
 гласа)

ха ха гласувайте за Доньо он ще ви оправи бакиите надрусан и болен него заслужавате вие дето тука хейтвате като ви чета думмичките пропити със злоба невежи същества хапнете се отзад Камбата ще ви отмаа от раз и после доньо дето баш прави опити всичко живо да купува не го виждам


17 Октомври 2019 17:31 | Злата Ризова
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

е доньо най-много да оправи момчченцата, че след като се надруса само това иска.


17 Октомври 2019 17:52 | Ванче, Ванче
Оценка:
9
 (
25
 гласа)

хаха... този ли фалирал бизнесмен е тръгнал да казва какво става!? калоян не ми е любим, ама щом този го атакуа... не знам. та тоя го държи Шопова на повод и ще каже каквото иска тя. Христо Иванов подкрепял, а този бил координатор и не бил съгласен.


17 Октомври 2019 18:02 | от ДАБГ
Оценка:
12
 (
24
 гласа)

Кацарски не е никакъв в дабг и още по-малко координатор. дабг Благо се състои от 1-2 души и такива като този, дето се появяват само по избори.


17 Октомври 2019 18:28 | Калоянов
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Калоян винаги е бил измекяр


17 Октомври 2019 18:33 | Кирчо кирчо
Оценка:
13
 (
25
 гласа)

Само да добавя че този Кацарски бе организатор на едно рок събитие за което получи пълна подкрепа от Шопова и сега разбира се играе по нейната свирка


17 Октомври 2019 19:25 | Пейо
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

Кацарски, окраде хората ...направи пари на гърба на дилъра, сега къде се буташ пак в политиката.... измамник и мишка !!


17 Октомври 2019 20:46 | За Благоевград
Оценка:
-10
 (
18
 гласа)

Оставете тези измислени партии, които са лобита на разни бизнес-интереси. Гласувайте за ПП ВЪЗРАЖДАНЕ. Прочетете програмата. Има я в нета. Ще бъде във Ваш интерес!


17 Октомври 2019 20:46 | Бойко
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Този Кацарски не го познавам. Мойта началка учителка се казваше Кацарска. Беше страхотна, ама тоя като го гледам е много грозен и не вярвам, че има роднинска връзка с нея.


17 Октомври 2019 20:59 | струма
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Струма, аз съм координатор на да българия за цел свет. поканете ме и мен на дивана да плюя по Калоян. как може на този да давате трибуна!? срамна работа. шокиращи разкрития!? нищо шокиращо не виждам, че са се усетили в софия и са му били шута на този измислен герой.


17 Октомври 2019 21:24 | Петрова
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Калояне, Калояне, пак стана за смях


17 Октомври 2019 21:48 | Сашо
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

Смешковци. Трибуна си търсите, занимавате хората д тъпотии. Рсзберете, че кмета за града е само и единствено Камбитов! Не се унижавайте още повече.


17 Октомври 2019 21:59 | Кало
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Не е срамно да фалираш, срамно е да крадеш, да лъжеш ..


17 Октомври 2019 22:27 | Паола
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

Ханджийски, Калояне,
не разбра ли? Няма как да стане,
кмет ще бъдеш, ама във мечтите,
ако не вярваш, ходи и другите попитай.

За тая работа, не трябва да си бояджия,
акъл си трябва и тапия.
Я, по-добре седни си, поплачи си,
ако това не ти помогне, на село ти иди си!


17 Октомври 2019 22:36 | PeterDromb
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Утвердить всяческий важный акт по краткие период Вы имеет возможность именно благодаря производителя, при всем этом, пользователь не всегда можете быть быть уверенным с человеком предоставляющем документацию, и лопнуть https://newyoubuy.com/ из времени или координироваться из аферистами. Именно для тому, чтоб подобного не случилось, в следствии заказчик никак не проиграл персональные деньги мы дает возможность пользователю прилагать услугу Гаранта. Это формат, что пребывает медиатором на нашем платформе сделок между продавцом и приобретателем по форуме, и делает возможным успешное исполнение дела надежно без обмана затем утраты оставленных денег. Здесь на нашем форуме загранник с проводкой купить различный абонент сможет включать поддержкой к Гарант -Сервис вкладывая минимальный доход с уговора клиент обретает: скрытие, уверенность возврата денег в историю, если же соглашение не правильно заключен или другая сторона пропал, минимальную часть денег в замен полноценную уверенность у успе


17 Октомври 2019 22:40 | Един
Оценка:
6
 (
26
 гласа)

Тоя клошар е близък с Шопова и е мотивиран от нея. Тя му плаща Стейдч фестивалчето по 20000 на година.


17 Октомври 2019 22:41 | Един друг
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Кога ще ми върнеш парите Иване? .....клошар


17 Октомври 2019 23:26 | Паола
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

От коментара ясно си личи,
че в акъла са ти четки и бои...
явно е, че на някой ти си параван,
случайно името да ти е Калоян???


18 Октомври 2019 01:23 | Иван Кацарски
Оценка:
-1
 (
23
 гласа)

Защо никой не пише със своето име както аз съм го направил.... това ме кара да си мисля, че коментарите се пишат от двама трима трола... предполагам платени... също така искам да ви кажа, че зад всяка моя дума има документи в оригинал.... лека нощ


18 Октомври 2019 08:48 | Иван Кацарски
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Ванюше, не оспорваш написаното, а от кого се писало. верно си е значи дето се пише. това са партии и си решават кой да води и е кандидат. ако това инфо горе го имат обикновени тролове как викаш, са го разбрали и тези партии сигурно. е как с теб да се разправят бре!? ако си верно на каишка на Камбата. айде чао.


18 Октомври 2019 09:00 | ехо
Оценка:
3
 (
21
 гласа)

Това е добре скалъпен компромат срещу Калоян. Просто иван е на хранилката, платено му е да плюе, за да омаскарят кандидат кмет, съперник на Камбитов. Падешкия така действа срещу всички. Кацарски мацарски и разни други които шопова добре обгрижва с пари излизат и говорят тъпотии, за да се създава напрежение, но не в лагера на камбата. и хората нали са тъпи и сега голяма част четат тук без да са наясно с нещата и после ще потеглят като овце към гроб


18 Октомври 2019 09:12 | Гербер
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Жалко за града. Докъде изпаднахме, хора, я се стегнете, ще позволите ли са Ви кметуват какви ли не" натегачи"? Никой от кандидатите не е по_можещ и знаеш. Всички са импровизатори. Жал ми е за този прекрасен в миналото град.


18 Октомври 2019 09:50 | До Паула
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Ох Паула велика
ти мърло още по велика
къде тук с тези стихчета
бутни си ги отзад с моливчета
седи си в къщи ти с мерак
че вече стана ти за смях


18 Октомври 2019 11:41 | факт
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

За този кацарски -незнам, ама "успелите " жени на Благоевград, които също се снимаха за листа, верно ги лансира Шопова, само проверете кой, какво работи и къде..... А този Кацарски впрочем с какво се занимава?


18 Октомври 2019 12:15 | дядо Мраз
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Кацарски се занимава основно с кражби, измами и до каквото се докосне, го фалира!


18 Октомври 2019 13:13 | От мястото на събитието
Оценка:
-3
 (
15
 гласа)

Всичко е точно така, както казва Иван. За съжаление старшинката, Х. Иванов и Калоян предадоха и излъгаха местните структури на ДБ и Зелено движение.

@Иван Кацарски - поздравления за принципната позиция. Не обръщай внимание на милиционерските тролеи.


18 Октомври 2019 16:05 | до кога
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Струма, сега да не го държите още 10 дни на предна страница понеже псува единствения реален конкурент на вашия господар от село Падеж и живущ в София?


19 Октомври 2019 02:11 | До Нещото Паула
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ех Пауло, нема ли кой най-накрая да се прежали да ти удари един чеп, та да мирясаш?


24 Октомври 2019 12:48 | Пенка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тоз пък как е заедно с Зелено движение? Всичките му коли и камиони плюят повече вредни емисии отколкото комина на Рубин
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар