/Видео/ Пред таланта и Бог коленичи! 17-годишната Йоана от Кюстендил - фурор в Гласът на България! Ангелски глас и нежно докосване! Сигурна заявка за финал

24 февруари 2020 09:16   5 коментара   21753 прочита


Йоана Сашова от Кюстендил, момиче от ромски произход, даде сигурна заявка за финала на "Гласът на България", шоуто, което стартира снощи. Скромна, нежна и изключително интелигентна Йоана пристъпи плахо на сцената, за да я взриви минути по-късно.

Гласът и отекна и изправи публиката на крака. Журито онемя и всички се обърнаха, за да видят ангелогласното момиче. Второто и изпълнение със собствен аранжимент и китара, по песен на Преслава, буквално разплака част от зрителите, а Камелия едва сдръжаше сълзите си. Уникален глас ,феноменално изпълнение и нежно докосване.

Йоана събра хиляди лайкове в социалната мрежа и даде заявка да стигне до финала, заедно с треньора си Графа. 17- годишният славей на Кюстендил има зад гърба си второ място на „Детски Пирин Фолк“ Сандански 2018, където се представи с песента „Я съм мома“. Тогава Йоана пя с бронхит, но успя изпълни песента перфектно и да заслужи наградата. Основното си образование завършва в специализирани музикални паралелки при училище „Даскал Димитри“ – гр. Кюстендил, специалност народно пеене.

И тогава и сега обучението й се осъществява в класа по народно пеене на г-жа Адела Харалампиева. Носител е на множество I-ви награди от национални конкурси. А през 2016 и 2017 г. е стипендиант на фондация „К. Стефанов“. Важна част от развитието на Йоана е участието й като солист-хорист във фолклорна формация „Фолк-Арт“ с диригент Адела Харалампиева, носител на редица награди от национално конкурси и участия в международни изяви в Сърбия, Македония, Гърция и т.н.

Пише сама песни и предимно на духовна тематика. Пред година отказва да участва във формата именно поради тачи причина, че вярва силно в Бога. Баща и Иван Любенов е музикант и самата тя споделя, че това е най- добрия и приятел. Нека изпълнението и е поздрав за всички в началото на седмицата. 

Вени Иванова

5 коментара
24 Февруари 2020 10:03 | ������
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Уникално девойче, браво такива хора трябват н тази държава, но и тя ще избяга от лумпенизираната България, с прости управляващи. Успех Йоана!


24 Февруари 2020 10:20 | Кн
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Браво момиче, ти докосна сърцето ми с песен! Дерзай Йоана и с високо вдигната глава само напред и нагоре! Ти си победител.


24 Февруари 2020 10:54 | Моля
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Струма може ли да дадете инфо как може да се види как са разпределени районите на училищата за първокласниците?


24 Февруари 2020 11:30 | Ттто
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Еи ти първия ??? Вземи наи накрая ти се изнеси от държавата смешник негативен


24 Февруари 2020 21:23 | Паулина
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво, Йо показа на всички, че има ученолюбиви, интелигентни роми.... Давай напред и нека Бог да благослови теб и семейството ти!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар