Видео! Популизъм в действие! С чужда пита правят помен кандидатите за кметове! Въпреки войната, Зл. Ризова не успя да се справи с биотец "Рубин"! Сега е ред на Р. Томов, който яхна изтърканата тема

14 октомври 2019 12:17   9 коментара   14651 прочита


Кандидат-кметът Томов не знае, че МБАЛ Благоевград не е общинска болница и критикува Ат. Камбитов, че не е ремонтирал държавната болница. Критикува го за несъществуващия от години кожно-венерологичен диспансер, коментира въздуха и нарочи "Биотец Рубин" за основен замърсител, щял да реши проблема. Как обаче?! Решение има - ама някой друг път......

Предизборната кампания в Благоевград е в разгара си. Много кандидат кметове, много обещания, много програми, в които четем едни и същи неща, такива, които или вече са направени в областния град от екипа "Камбитов", или досегашният градоначалник Атанас Камбитов е започнал да прави, като част от програмата му, зададена преди години..

Нищо ново, нищо конструктивно не видяхме в политическите платформи на останалите кандидати - до момента. Всички търсят кусури в досегашното управление, хвърлят обещания на ляво, на дясно, че ще направят това и онова, но РЕШЕНИЯ НЯМА!

Говорят за проблеми, на които Камбитов и екипът му са намерили решение отдавна, демонстрират непознаване на фактическата обстановка в Благоевград и с една дума словоблудстват ангро в предизборните си срещи, изградени основно върху оплюване на основния претендент Атанас Камбитов.

Един от ярките примери в това отношение, е независимият кандидат за кмет, подкрепен от БСП, РУМЕН ТОМОВ. Кандидатът, бизнесмен, КОЙТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЕ ВПУСКА В ПОЛИТИЧЕСКА НАДПРЕВАРА, продължава да се спъва по пътя към кметския престол и да показва, че не е запознат с важни неща в Благоевград, който е тръгнал да управлява.

ПЪРВАТА му изява започна с фал старт на проведения в центъра на града публичен дебат, в който Томов бе сразен от опонента си Атанас Камбитов и призна, че ръководен от Камбитов, градът се развива и става по-красив и уреден. От това по-добро признание за работата на Камбитов - здраве му кажи!

Опита се кандидатът Томов да зачекне важни теми, критикувайки Камбитов, но получи МОЩЕН ответен удар и онемя. Не успя убедително да защити тезата си за санирането, говорейки за надзор, който трябвало да бъде осъществен, без да знае, че такъв е извършен и от Световната банка /вижте видеото/, говори и за заплатите в Благоевград и бе крайно неубедителен в отговора си на въпрос на Камбитов - лично той как се осигурява?!

Според опонента му, сам кандидатът за кмет Томов, се осигурява на 580 лева, а това е в основата на ИЗКРИВЕНИТЕ СТАТИСТИЧЕСКИ ДАННИ И твърденията за ниски заплати в областта. Всички видяха дебата и поставиха заслужени оценки на участниците в него - без коментар ще оставим агресивното представяне на кандидата за кмет Иван Ризов и безличната изява на Росен Георгиев. Без НИКАКВИ съмнения победителят в този публичен дебат беше Атанас Камбитов.

С напредването на кампанията, Томов продължава с публичните си изяви, коментирайки в медиите програмата си и приоритетите си. След като стана ясно, че основната му идея да направи училищата професионално обвързани с места, където учениците да практикуват наученото и където да усетят "миризмата на машинно масло и да усвоят от коя страна се държи отвертката", вече е направено в Благоевград, в едно от последните му интервюта ставаме свидетели ОТНОВО на поредна доза незнание, ДЕМОНСТРИРАНА ОТ ТОМОВ.

НЕ Е НОРМАЛНО кандидат за кмет да не знае, че МБАЛ Благоевград не е общинска болница, за да коментира, че Камбитов е оставил болно здравеопазването в града, и че не се е погрижил да оправи сградния фонд на държавната болница. Тук кандидатът би трябвало да се обърне с критиката си към здравното министерство, а не към Атанас Камбитов.

НЕ СЕ Е грижил Камбитов за онкоболницата, за кожновенерологичния диспансер и т. н, КАЗВА В ИНТЕРВЮ ТОМОВ.

Претендентът БИ ТРЯБВАЛО ДА ЗНАЕ, че кожновенерологичен диспансер в Благоевград ОТДАВНА НЯМА, а за онкоболницата екипът Камбитов и ОБС направиха и невъзможното да я спасят от фалит, инвестира се в ремонти и закупуване на скъпа апаратура, нужна за лечението на онкоболните от целия регион И ГРИЖАТА ЗА ТАЗИ КЛИНИКА БЕ ПРИОРИТЕТ В РАБОТА НА КАМБИТОВ, ЕКИПЪТ МУ И ОБС В МИНАЛИЯ МАНДАТ..

И днес четем пак от името на Румен Томов, как ако стане кмет ще се справи и със замърсяването на въздуха в областния център. Най-лесната, отработена и коментирана с години ТЕМА "БИОТЕЦ РУБИН" бе УПОТРЕБЕНА И обект на анализ от страна на Томов в местна медия, ангажирана с кампанията му.

Кандидатът въстанал днес срещу "това безобразие", като публикувал снимки как коминът на Рубин пуши, ли пуши и трови въздуха в Благоевград. И пише в социалната мрежа Румен Томов:

„Био ТЕЦ „Рубин“ в 7:00 часа, тази сутрин! От няколко години, граждани и общественици алармират, че „Рубин“ трови въздуха в Благоевград. Смятам, че този проблем, отдавна трябваше да бъде решен. Собственикът, вместо да спори в социалните мрежи с всеки, който се опита да му каже, че върши нередни неща, тровейки въздуха, който и самият той диша, ТРЯБВАШЕ ДА ВЗЕМЕ АДЕКВАТНИ МЕРКИ.

Едно от предположенията ми е, че на компанията, собственик на централата и излиза много по-евтино да плаща месечните си глоби, отколкото да инвестира в пречиствателно съоръжение. Това е сериозен проблем, който смятам, че мога да реша, независимо от това, дали на собственика му е изгодно, или не. Най-голямата цена плащаме всички ние, които дишаме отрови!“, написа Томов.

И накрая изявлението завършва така: Румен Томов дава заявка, че когато спечели изборите и има достатъчно произтичащи от избора пълномощия, ще разреши този проблем, който вълнува благоевградчани. и ДОТУК! Как ще го решите г-н Томов, това е въпросът, който задаваме ние днес. ОТНОВО ПО ЛАЙСНАТА - ТРЯБВА, НО КАК - НЕ СТАВА ЯСНО.

Г-н Томов: Знаете ли откога медии, общественици, политици и общинският съветник Злата Ризова се борят с този проблем?! От цялата тази суматоха не произтича нищо, тъй като множество проверки установят категорично, че Рубин не е замърсител на въздуха в Благоевград. Ризова цяло лято се бори с проблеми, пусна 2 петиции - и се оказа, че благоевградчани не смятат, че Рубин замърсява въздуха, тъй като петициите се провалиха. Не успяха да се съберат нужния брой "протестиращи", за да вкара Злата петициите, където трябва Какво ще направите вие?!

Къде е вашето решение, как ще се справите с Рубин? Ще го затворите противозаконно, или обвинявате институциите, че са подкупни и не си вършат работата?! КАКВО ТОЧНО ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ?! Добре е и да знаете, че за проблема, struma. com алармира повече от 6 години. Хората правиха протести - отразявахме ги, ПРИСТРАСТНО И ЯДОВНО! Бяхме на проверки с компетентни институции на всякакви нива - НАРУШЕНИЯ НЯМА.

Десетки гневни публикации - ефект никакъв! Борихме се заедно с Ризова, за да променим нещата, но "Биотец Рубин" и мръсният въздух се оказват видно - кауза пердута. Не е замърсител и това е! Решение няма, а и вие освен, че припомняте познати до болка факти, не предлагате такова. Е кому е нужно да яхате една изтъркана тема, да не говорим, че темата е "запазената марка" на кандидат - съветничката Ризова. Чужди битки ли започнахте да водите в опита си да правите политическа кампания?!

Остават още по-малко от 2 седмици до края на предизборната кампания, с интерес следим изявите на кандидатите. Знаем, че преди избори кандидатите обещават да "построят мостове там където няма реки", затова сме крайно критични към изявленията им.

Все пак в Благоевград живеят интелигентни хора и опитът на някои от политиците да подценяват този факт, ще им изиграе лоша шега на изборите. Злобата, с която се оплюват вече направени добри неща отвращава електората, който днес наричате "приятели" и ухажвате с грандиозни планове и топла грижа. И не забравяйте:

Купуването и продаването на гласове е престъпление

П. Костадинов

9 коментара
14 Октомври 2019 12:34 | Петров
Оценка:
40
 (
70
 гласа)

Никога повече Камбитов!


14 Октомври 2019 13:25 | казах
Оценка:
-11
 (
43
 гласа)

Гола вода си томов добро момче ма не си за там бегай с 200 f


14 Октомври 2019 13:40 | видно е
Оценка:
-21
 (
43
 гласа)

Видно е че популизма им не върши работа. Никой не знае къде са тези златки, дончовци и томовци на картата. А, освен в платените им сайтове и страници във фб, които иматн една единствена цел - да оцапат имиджа на кмета Камбитов и неговият екип.


14 Октомври 2019 13:41 | Избирател
Оценка:
24
 (
54
 гласа)

След толкова плюене по Томов, разбирам, че това е моя човек. Стига сте хвалили Камбитов! Той не живее в Благоевград, няма приемни дни и час. Да се кандидатира в София, като е толкова велик. И без това онези двете свраки не стават. И до утре да дрънкате за Томов, това не го прави по-малко умен и интелигентен. И не е дебел като Камбитов.


14 Октомври 2019 13:42 | Dora
Оценка:
27
 (
47
 гласа)

Айде стига с баданарката! Идва му краят на Камбата!


14 Октомври 2019 13:53 | Ончо
Оценка:
22
 (
42
 гласа)

Защо допусна кмета продажбата на Тютюнева промишленост - защото е човек на дебелото момче от ДПС. Той му даде бутките за вестници без конкурс и без пари. Първи в страната подпря Лавка бизнеса!


14 Октомври 2019 13:58 | 77
Оценка:
-7
 (
33
 гласа)

Чети какво казва директорът на цигарената Димитров и не плямпай гллупотевини


14 Октомври 2019 14:10 | Гражданин
Оценка:
-27
 (
47
 гласа)

Гражданите на Благоевград искат Камбитов за трети мандат, платените коментари и тролове най-много да ти навредят Дончо. Пак ли вдигна кръвно, недей да се палиш толкова, няма да стигнеш по-нагоре освен чистач на Бали-то
Достатъчно пари изпра от проституцията и наркотиците, които продаваше


14 Октомври 2019 14:11 | Nicola
Оценка:
-33
 (
57
 гласа)

Камбитов е номер 1 ! Каквото и да правите не можете да го стигнете стига сте се напъвали, благоевградчани видяха кой колко струва, а този на бсп просто така го набутаха, че не знае къде се намира
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар