/Видео/ По традиция! С красив прием кметът на Благоевград Атанас Камбитов изпрати Випуск 2019 и им пожела „На добър час!“

15 май 2019 23:17   7 коментара   8701 прочита


Красиви, усмихнати и целеустремени. Това е Випуск 2019 на Благоевград. Десетки млади абитуриенти днес бяха изпратени с традиционен прием в тяхна чест. Както всяка година, кметът Атанас Камбитов посрещна абитуриентите пред входа на зала „22 септември“. Той се снима заедно с тях и разбира се брои до заветното число - 12. Стилни, всички заедно, с техните преподаватели, се отправиха в топлата връзка на залата, където ги очакваше стилен коктейл и изискано меню, така както традицията повелява.

„Много се радвам, че има толкова красиви, умни, талантливи млади хора. Пожелавам им първо да продължат образованието си. Както се вижда, светът става все по-динамичен, по- технологичен и е много правилно решение е да се продължи образованието си, особено в сферата на цифровизацията, защото иначе ще им бъде много трудно.

Пожелавам им здраве и успех. Няма нищо по- хубаво от това младите да излязат в чужбина, да видят свят, да учат в други страни и университети да почерпят опит. А нашата задача е да създадем условия тези млади хора, учейки и черпейки опит, да се върнат и да го приложат тук, в България. Това е правилният път, да бъде успешна и България!“, каза минути преди да поведе абитуриентите към залата, кметът Камбитов.

На събитието той се обърна към тях с „Добре дошли!“ „Поздравявам ви с успешното завършване на учебната година. Знам, че матурите не са минали, но съм напълно сигурен, че ще се справите. След матурите идва логичния въпрос „А сега накъде? Аз няма да си позволя да ви давам съвети, защото сте много умни и будни. Ще ви кажа само едно- как върви светът. Той ще става все по-технологичен. Цифровите умения ще са ви абсолютно необходими и ако се чудите дали да продължавате, аз ще ви кажа – направете го, защото иначе ще ви бъде много, много трудно.

Ако си мислите, че досега ви е било трудно, ще ви успокоя, че от тук нататък ще ви е още по- трудно“, каза в приветствието си кметът Камбитов и им пожела с лекота да изкарат абитуриентските празници, успех и „На добър час!“. Всяка година, Общината уважава рождениците на този ден. Кметът връчи тази година таблет на Петя Пороминска от НХГ. Пред Struma.com 12-класничката сподели, че смята да продължи образованието си. „Чувствам се добре, ще използвам таблета с образователна цел. Смятам да продължа образованието си в Американския университет, тук, в Благоевград със специалност „Бизнес администрация“, сподели Петя.

На въпрос „Как вижда себе си след 10 години? “ тя отговори, че смята да има собствен бизнес и да продължи да се развива по специалността. Петя бе категорична, че смята да остане в Благоевград. „Бизнес администрация“ е избрала да учи и Вероника от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“. „Ще кандидатствам в чужбина. Избрала съм Амстердам“, сподели пред Struma. com Вероника Комарова. Абитуриенти от НХГ пък са се насочили към сериозната и отговорна медицина.

Купонът в сградата на Общината продължи с много усмивки, прегръдки и добро настроение. В нечии очи се забелязваха и сълзи- в тези на класните ръководители, които се разделят със „своите деца“.

Цвети Иванова

 

7 коментара
16 Май 2019 01:16 | Хитър Петър
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Начертае им бъдещето, да се спасяват от загиващия Благоевград.


16 Май 2019 08:52 | ЦВЕТИ
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

Браво на този достоен човек Камбитов, моето дете никога няма да забрави какво емоционално зареждане имаше по време на този коктейл по-миналата година! Браво кмете!


16 Май 2019 10:58 | Стуй
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

В коя стая в общината си дупе-лизачо?


16 Май 2019 11:12 | Бали
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Изпратил ги е с\"на добър час\", а те стават поредните безработни или емигранти.


16 Май 2019 11:18 | дон чо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

аз тъп, зависим и много се нааках


16 Май 2019 12:24 | Терминал 2
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Здравейте, чакаме ви.


17 Май 2019 05:34 | Реалист
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

унищожи цял град и накара хората да търсят алтернатива навсякъде, само не и тук. заобиколен от малоумници. Лицемер, алчен до мозъка на костите. Долно същество, интересуващ се само и единствено за себе си и неговите приближени герберастки протежета.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар