Ќовините на югозападна Ѕългари€
”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал!  
   –егистрац舫абравена парола

/¬»ƒ≈ќ/ ќƒ на ћ¬– с важна информаци€ на пресконференци€: ѕалежите в —андански и оценка на криминогенната обстановка в ѕиринско


20 юни 2019 12:34  6 коментара   13157 прочитаƒанни по отношение на криминогенната обстановка на територи€та на Ѕлагоевград изнесе днес на пресконференци€ заместник-директорът на ќƒ на ћ¬–-Ѕлагоевград комисар ƒимитър  ръстев. "ќт началото на годината до момента има заведени 1911 престъплени€, които са със 132 по-малко от миналата година. ќт т€х регистрирани са 1408, т. е. с 309 по-малко от миналата година.

¬еднага може да се направи извод, че се запазва положителната тенденци€, ко€то се наблюдава от началото на годината към намал€ване на престъплени€та, което е добър знак в работата. –азкрити са 571 престъплени€, като процента разкриваемост към момента е 41,12%", за€ви комисар  ръстев. —поред данните, процента разкрити престъплени€ на територи€та на област Ѕлагоевград е по-висок от средни€ за страната.

ќт началото на юни са заведени 151 престъплени€, а миналата година за същи€ период те са били 263, а 24,55% от т€х са разкрити.

"ѕриоритет в краткосрочен план за тази седмица е охраната на музикални€ фестивал ‘ранкофоли. “радиционно, очакваме посещение на гол€м брой гости на града и наша основна задача ще бъде да пазим обществени€ ред и да не допуснем извършване на престъплени€ преди, по време и след провеждане на това тежко за охран€ване меропри€тие", за€ви комисар  ръстев. ¬ътрешни€т периметър ще се охран€ва от охранителни фирми, а външни€т - от полици€та.  ъм момента все още тече организаци€ по охраната на събитието.

¬ дългосрочен план, полици€та ще продължи съвместната си работа и операциите с жандармери€та, както и работата по лини€ на битовата престъпност.

ƒруг приоритет за полици€та ще бъде и осигур€ване на пътната безопасност и намал€ване на пътни€ травматизъм чрез засилено полицейско присъствие, особено през почивните дни, когато потока към √ърци€ е гол€м. ќт началото на годината до днес в ѕиринско са станали 122 ѕ“ѕ-та, 162 човека са ранени, а загиналите са 7.

 омисар  ръстев коментира и случаите на палежи от последните дни в —андански и работата по т€хното разкриване. "–аботата по т€х е много трудна, тъй като практиката е показала, че за извършването на такива престъплени€, не е нужно да участва специализиран криминален контингент. “ова не са кражби на ћѕ—-та и касоразбивани€. ѕричините и мотивите за извършването на всеки палеж са различни. ќбикновено не остав€т следи на местопроизшествието, което изключително много затрудн€ва нашата работа. ѕалежи стават навс€къде, не само на територи€та на —андански, въпреки че в последните дни случаите там зачестиха", за€ви той и гарантира, че мерки ще се вземат и се работи активно по всеки един случай.

√. √еоргиев

ќще за: данни  обстановка  ƒимитър  ръстев ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


6 коментара

20 юни 2019 13:08 | Nik
ќценка:
17
 (
19
 гласа)

—лед като с 41% разскриваемост на престъплени€та се задовол€вате, значи толкова ви е капацитета. ∆алко!


20 юни 2019 13:21 | «апознат
ќценка:
21
 (
23
 гласа)

«ащо ли говорите глупости, вс€ка година престъплени€та намал€ват. ’ората страдат от престъпността, защото не се регистрирате престъплени€та, а отчитате алкохола и наркотиците како разкрити. «начи  ј“ разкрива, криминална дреме.


20 юни 2019 13:53 | 777
ќценка:
12
 (
14
 гласа)

ќще в началото на годината, имаше страшен пожар при който по нечи€ вина пострада и едно младо момче, останало да се бори в Ѕългари€.... ѕомните ли пожара, при който дилърите си разчистваха сметките, помните ли, ƒи ћј–»ќ \"-изгор€ 10 годишен труд на един младеж!!!? ј най-интересното е, че покриха всичко и накра€ се оказа повреда в климатика на бара!!!??? “ова бе още на 05. 01. 19 ....н€ма полици€, има интереси!!! ƒокога разни бивши агенти ще диктуват събити€та!? —игурно са повече от 50 палежите в —андански досега, и все не става €сно  ќ… » «јўќ?  акто е казал народа -√оспод не забрав€, ще дойде и вашето време....


20 юни 2019 15:32 | ¬анко
ќценка:
12
 (
12
 гласа)

 акво си взел да об€сн€ваш колко ти е трудно, нали сте  омисари ....вземи и свърши нещо а не само да се надуваш, щото си смешен


20 юни 2019 15:49 | ѕолици€та
ќценка:
8
 (
8
 гласа)

ƒойчинов, стой този наглец  ръстев до теб, не те и погледна дори, защото лъже. јре махай го този и сложи начело на криминални€ отдел човек, който работи и разбира


20 юни 2019 20:40 | Ќикола
ќценка:
8
 (
8
 гласа)

«ащо на полицаите, които нараниха 3 деца в —илистра н€ма повдигнато обвинение? «ащо на протест, на който имаше 200 граждани и двойно повече полицаи, пазители те на реда се самообгазиха? «ащо бюджета на ћ¬– е 1 милиард лева, а резултатите са плачевни? «ащо в Ѕългари€ има най много полицаи на глава от населението в ≈—?
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.