Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина  
   –егистрац舫абравена парола

/¬»ƒ≈ќ/ Ќевъзпитани тийнейджъри, вандализъм и незабавна реакци€ на ќбщина Ѕлагоевград... жители на кв. "ќсвобождение" разказват


23 август 2019 13:52  11 коментара   13108 прочита«а поредната вандалска постъпка научаваме от жители на благоевградски€ квартал "ќсвобождение". √рупа тийнейджъри счупили и преобърнали беседка на детската площадка след пи€нски запой. —лучката се разиграла във вторник след полунощ, разказва ’ристина, ко€то живее в непосредствена близост до м€стото и е събудена от силните им викове.

∆ената ги моли да млъкнат и сигнализира в полици€та. “ова изнервило подпийналите младежи и те решили да отмъст€т, чупейки беседката, на ко€то през ден€ игра€т деца. " огато чух, че почнаха да чуп€т беседката, се обадих повторно в полици€та, за да им кажа да побързат.

ѕатрулката дойде след около 5 минути, точно когато младежите напускаха площадката. ѕолицаите ги вид€ха, но не ги спр€ха да ги провер€т, нищо не им направиха", разказва ’ристина и недоум€ва защо при идването си, единственото, което униформените направили е да погледнат площадката и да запишат нейните данни, а през това време вандалите се измъкнали "под носа" им.

∆ената сподел€, че не е очаквала такава реакци€ от страна на полицаите " ак да се чувствам защитена, та полицаите се изтересуваха повече от мен, ко€то съм ги повикала, отколкото от вандалите", казва т€.. Ќейн съсед също е подал сигнал на тел. 112 във въпросната нощ, но дежурен патрул така и не пристигнал. –еагирали чак, когато им било съобщено, че се чупи беседка - трети сигнал.

¬ крайна сметка след бурната нощ, кварталната детска площадка осъмва със счупена, извадена от основите и преобърната беседка. ѕрез ден€ хората сигнализирали на горещи€ телефон на ќбщина Ѕлагоевград и от там последвала светкавична реакци€. —лужители отишли на оглед, а още на следващи€ ден беседката била напълно възстановена и поставена на м€стото си - стабилна и безопасна, а отговорни и наказани за грозната постъпка - н€ма.

ѕ. ѕенева

ќще за: квартал  беседка  площадка  вандали ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


11 коментара

23 август 2019 17:31 | отчайващо е положението
ќценка:
14
 (
16
 гласа)

Ѕлагоевград запада все повече, читавите млади хора напускат града, а тук остават само безпардонни, агресивни простаци, които даже се плод€т и в бъдеще си представ€м в какъв поми€рник ще живеем. ƒнешното време определ€ утрето! ƒнес б€х свидетел на страшно грозна сцена. ѕушех цигара на терасата си зад заведение покрай реката около об€д, когато доста дълго н€кой натискаше клаксона на кола, което беше страшно дразнещо. ѕрез дърветата вид€х н€колко човека да минават и една жена направи н€колко пъти забележка за клаксона. ¬место да спре започнаха още повече да го надуват. ∆ената не издържа и се развика, от съседните балкони се показаха доста възмутени хора. ќказа се че в зареждащи€ заведението микробус млада жена е сложила на волана едногодишното си дете да си играе и подразнена, че и прав€т забележка повика младото си арогантно мъжле, което се опита да удари жената, вместо да се извини за тъпоти€та на смахнатата си булка. ”чудвам се че жената не повика полици€, аз б€х готов да го направ€.


23 август 2019 17:46 | ƒо отчайващо е
ќценка:
-12
 (
18
 гласа)

’айде, без обобщение на фона на една случка! ¬ие не сте виждали западащ град. ѕрестанете да внушавате на хората, че града е много зле и загива. «агиват от мързел и безхаберие идиотите в него. ћного си ни е хубав града и е пълен с живот! —амо малоумниците твърд€т обратното.


23 август 2019 18:40 | гражданин
ќценка:
11
 (
11
 гласа)

полици€та е да събира пари не разбрахтели
т€ не е да пази реда


23 август 2019 18:42 | гражданин
ќценка:
8
 (
8
 гласа)

и през бай тошово не беше такава полицейщина да тормозат хората за пари
имаше една лада и н€маше престъпнос


23 август 2019 18:43 | гражданин
ќценка:
4
 (
6
 гласа)

заплатаджий


23 август 2019 18:47 | ƒобри јтанасов
ќценка:
15
 (
15
 гласа)

√рада е хубав и всичко е розово за държавните калинки - герберасти, докарани от села и паланки, защото на село е още по зле. Ќие, родените тук помним само преди десетина години какъв хубав, чист, пълен с млади хора, с рабни места и чист въздух беше ƒжума€та.


23 август 2019 18:49 | ƒобри јтанасов
ќценка:
12
 (
16
 гласа)

“–яЅ¬ј ƒј —» —Ћяѕ »Ћ» Ћ”ƒ «ј ƒј Ќ≈ ¬»ƒ»Ў, „≈ ЅЋј√ќ≈¬√–јƒ «ј√»¬ј.


23 август 2019 19:21 | maria
ќценка:
13
 (
13
 гласа)

Ѕ≈Ў≈ ’”Ѕј¬ √–јƒ Ц јћј Ѕ≈Ў≈.


24 август 2019 11:13 | Toto
ќценка:
8
 (
8
 гласа)

“олкова нагли, безпардонни роми по центъра на Ѕлагоевград никога не е имало. Ќикой не взима мерки!


24 август 2019 12:12 | ўерев
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

–омите са галениците на управл€ващите от герб.


24 август 2019 15:33 | јнди
ќценка:
8
 (
8
 гласа)

Ѕлагоевград е пусто и скучно м€сто, населено от гербаджии и техни хора, които заемат хубавите места на работа, а кдърните всъщнст са безработни или офейкаха за чужбина. “ова е самата истина.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.