/ВИДЕО/ Невъзпитани тийнейджъри, вандализъм и незабавна реакция на Община Благоевград... жители на кв. "Освобождение" разказват

23 август 2019 13:52   11 коментара   14284 прочита


За поредната вандалска постъпка научаваме от жители на благоевградския квартал "Освобождение". Група тийнейджъри счупили и преобърнали беседка на детската площадка след пиянски запой. Случката се разиграла във вторник след полунощ, разказва Христина, която живее в непосредствена близост до мястото и е събудена от силните им викове.

Жената ги моли да млъкнат и сигнализира в полицията. Това изнервило подпийналите младежи и те решили да отмъстят, чупейки беседката, на която през деня играят деца. "Когато чух, че почнаха да чупят беседката, се обадих повторно в полицията, за да им кажа да побързат.

Патрулката дойде след около 5 минути, точно когато младежите напускаха площадката. Полицаите ги видяха, но не ги спряха да ги проверят, нищо не им направиха", разказва Христина и недоумява защо при идването си, единственото, което униформените направили е да погледнат площадката и да запишат нейните данни, а през това време вандалите се измъкнали "под носа" им.

Жената споделя, че не е очаквала такава реакция от страна на полицаите "Как да се чувствам защитена, та полицаите се изтересуваха повече от мен, която съм ги повикала, отколкото от вандалите", казва тя.. Нейн съсед също е подал сигнал на тел. 112 във въпросната нощ, но дежурен патрул така и не пристигнал. Реагирали чак, когато им било съобщено, че се чупи беседка - трети сигнал.

В крайна сметка след бурната нощ, кварталната детска площадка осъмва със счупена, извадена от основите и преобърната беседка. През деня хората сигнализирали на горещия телефон на Община Благоевград и от там последвала светкавична реакция. Служители отишли на оглед, а още на следващия ден беседката била напълно възстановена и поставена на мястото си - стабилна и безопасна, а отговорни и наказани за грозната постъпка - няма.

П. Пенева

11 коментара
23 Август 2019 17:31 | отчайващо е положението
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Благоевград запада все повече, читавите млади хора напускат града, а тук остават само безпардонни, агресивни простаци, които даже се плодят и в бъдеще си представям в какъв помиярник ще живеем. Днешното време определя утрето! Днес бях свидетел на страшно грозна сцена. Пушех цигара на терасата си зад заведение покрай реката около обяд, когато доста дълго някой натискаше клаксона на кола, което беше страшно дразнещо. През дърветата видях няколко човека да минават и една жена направи няколко пъти забележка за клаксона. Вместо да спре започнаха още повече да го надуват. Жената не издържа и се развика, от съседните балкони се показаха доста възмутени хора. Оказа се че в зареждащия заведението микробус млада жена е сложила на волана едногодишното си дете да си играе и подразнена, че и правят забележка повика младото си арогантно мъжле, което се опита да удари жената, вместо да се извини за тъпотията на смахнатата си булка. Учудвам се че жената не повика полиция, аз бях готов да го направя.


23 Август 2019 17:46 | До отчайващо е
Оценка:
-12
 (
18
 гласа)

Хайде, без обобщение на фона на една случка! Вие не сте виждали западащ град. Престанете да внушавате на хората, че града е много зле и загива. Загиват от мързел и безхаберие идиотите в него. Много си ни е хубав града и е пълен с живот! Само малоумниците твърдят обратното.


23 Август 2019 18:40 | гражданин
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

полицията е да събира пари не разбрахтели
тя не е да пази реда


23 Август 2019 18:42 | гражданин
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

и през бай тошово не беше такава полицейщина да тормозат хората за пари
имаше една лада и нямаше престъпнос


23 Август 2019 18:43 | гражданин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

заплатаджий


23 Август 2019 18:47 | Добри Атанасов
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Града е хубав и всичко е розово за държавните калинки - герберасти, докарани от села и паланки, защото на село е още по зле. Ние, родените тук помним само преди десетина години какъв хубав, чист, пълен с млади хора, с рабни места и чист въздух беше Джумаята.


23 Август 2019 18:49 | Добри Атанасов
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

ТРЯБВА ДА СИ СЛЯП ИЛИ ЛУД ЗА ДА НЕ ВИДИШ, ЧЕ БЛАГОЕВГРАД ЗАГИВА.


23 Август 2019 19:21 | maria
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

БЕШЕ ХУБАВ ГРАД – АМА БЕШЕ.


24 Август 2019 11:13 | Toto
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Толкова нагли, безпардонни роми по центъра на Благоевград никога не е имало. Никой не взима мерки!


24 Август 2019 12:12 | Щерев
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Ромите са галениците на управляващите от герб.


24 Август 2019 15:33 | Анди
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Благоевград е пусто и скучно място, населено от гербаджии и техни хора, които заемат хубавите места на работа, а кдърните всъщнст са безработни или офейкаха за чужбина. Това е самата истина.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар