(Видео) Милост за живите-без коронавирус! Скандални кадри! Мъж във видимо тежко състояние стои на носилка от 40 мин. пред Спешно отделение на МБАЛ Благоевград

11 април 2020 08:49   51 коментара   44009 прочита


Димитър К. от Симитли публикува видео от Спешно отделение в Благоевград през нощта, на страницата си  във Фейсбук. На него се вижда, че баща му Антон К. е във видимо тежко състояние, поставен на носилка. В клипа Димитър твърди, че чакат така от 40 мин без да им бъде обърнато внимание. Първо потърсили помощ в Разлог, но там такава също не получили и баща му бил транспортиран в МБАЛ Благоевград.

Оказва се, че възрастният мъж е диабетик, с висока кръвна захар и се нуждае от помощ. Ето какво каза синът  му в поста си:

"Благоевград, “СПЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ” БАЩА МИ СЕДИ ТАКА ПОВЕЧЕ ОТ 30 минути!! Искам да видите безхаберието на всички “доктори” и “сестри”  "

Димитър казва още, че от болницата отказали да го приемат и е оставен така от дълго време.

Напоследък зачестиха оплакванията на хора, които са имали нужда от спешна помощ, но са разочаровани, тъй като всеки прием минава под знака на страха от коронавирус.

Добре е да се знае, обаче, че МБАЛ Благоевград пое отговорността за заразените или съмнителни случаи с коронавирус, докато другата болница в съседство ,приема болни без. Такова бе разпределението, след умувания в общинския и областен кризисен щаб. Това от една страна отделя случаите в коронавирус, но пък и нанася сериозни щети на МБАЛ Благоевград, броят на пациентите, които имат други оплаквания значително намаля, заради страха от коронавируса в болницата, където приемат такива пациенти за сметка на другата.

В този смисъл МБАЛ Благоевград е крайно ощетена, цели отделения са празни, лекари са в отпуск и приоритетно се следи за пациенти с коронавирус. Сезирахме за случая с пациента от Разлог болничният директор д-р Митев, който ще направи спешна проверка. Очаквайте подробности.

Вени Иванова

51 коментара
11 Април 2020 09:22 | Ани
Оценка:
30
 (
36
 гласа)

Това е истината, долни боклуци... Бог да ни пази всички и после пак ги аплодирайте


11 Април 2020 09:53 | българин
Оценка:
30
 (
30
 гласа)

Тежко ни! Господ да ни пази!


11 Април 2020 10:04 | Ани
Оценка:
21
 (
27
 гласа)

Довечера искам аплодисменти за тези изруди които оставиха човека като куче посред нощ да лежи от вън


11 Април 2020 10:09 | Ехо
Оценка:
29
 (
35
 гласа)

Това е истината за спешно отделение Благоевград!!! Там са изроди, не са хора


11 Април 2020 10:12 | Ива
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Местна медия, а не познавате хората. Прости, прости! Човека е от Симитли. Нали познавате близнаците, за които пишете?!


11 Април 2020 10:13 | танциорка
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

Сега е времето тази частна болница да направи пари, защото болните с други проблеми са сигурен поток, а оттам и сигурен източник на средства.. от нашите данъци, разбирате...


11 Април 2020 10:14 | Ива
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

И като ми сложите тая решетка на струма. клоУн


11 Април 2020 10:16 | Гневен
Оценка:
20
 (
22
 гласа)

За какво сте давали клетва да умират хора пред болниците ли? Сигурно същото се е случило с двете жени от Драглищв, никой не им е обърнал внимание. Трябва от министерството да се назначи проверка какво се случва там!


11 Април 2020 10:31 | Gocho
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

Да се назначи проверка и ако това е истина да влезе прокуратурата .
Съдете ги до дупка не намали се?


11 Април 2020 10:33 | Позор
Оценка:
13
 (
23
 гласа)

Браво Боко всичко е чудесно в твоите очи, но няма ли кой да ти каже че народа е гол и гладен.


11 Април 2020 10:34 | Петрич
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Изтрит коментар-нецензурно съдържание.


11 Април 2020 10:35 | До ива
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ивче изтриха видеото не успе ли да го вземеш прост си ти щото спиш у стлума ком и умираш от злоба. Струмата са си добре парички бол новини също а ти хейтвай и много ти здраве


11 Април 2020 10:45 | 1
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

дойде президента и лансира частната болница пулс да не приема съмнителни за коронавирус болни . тези частни болници все на другари, които трябва да се пазят да не се заразят за да могат да продължават да усвояват пари от здравната каса и да помагат когато дойдат изборите


11 Април 2020 10:46 | 02
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

Скоро се наложи на близък човек да посети спешна помощ със сърдечни оплаквания и те отказаха да го прегледат. Това се случва в Благоевград и нищо не може да се направи. Дано Геше се заеме с тея лекари и спешнотода заработи както трябва.


11 Април 2020 10:57 | Гражданин
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Този пък чак сега ли разбра... бил е път напразно тук лекарите се делят на кърлежи, въшки и бълхи


11 Април 2020 11:11 | Гълъба
Оценка:
19
 (
25
 гласа)

Млатене си требва, влизаш с винкело чекаш две минути и ако не ти обърнат внимание почваш ги наред


11 Април 2020 11:32 | .лекар
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Гледах видеото. Този човек, ако е бил за болнично лечение, е трябвало да бъде приет в болницата в Разлог.


11 Април 2020 11:36 | �� ����
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

в благоевград това е истинската ситуация. няма спешно, няма неотложно, няма бърза помощ, няма лични лекари нито пък специалистите, които вече запразнуваха .Не ми се мисли какво ще се случи по Великден. не трябва ли да се задължават личните лекари поне да си дигат телефоните, защото те ни препращат към дежурния кабинет, а там са едни лекари, които дори не те преглеждат, нито те записват. потърсете отговорност .това представлява спешната помощ в благоевград. лекари, медицински сестри, санитарки не заслужават да получават нищо. изпратете тези снимки в министерството на ананиев, на бойко борисов да види какво става в благоевград. ПОЖЕЛАВАМ ВИ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ, И ЗА СМЕЛОСТТА


11 Април 2020 11:38 | �� ����
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

ГОСПОДИНЕ, ТУКА СЕ ГОВОРИ ЗА ОТНОШЕНИЕ. НЕКА ВАШИЯ РОДИТЕЛ ДА ЧАКА ТАКА, КАК ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАТЕ. НЕ СЕ СЪРДЕТЕ, КОГАТО ВИ ВДИГАТ СКАНДАЛИ.


11 Април 2020 11:42 | �� ����ДО ЛЕКАР
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ГОСПОДИНЕ, ТУКА СЕ ГОВОРИ ЗА ОТНОШЕНИЕ. НЕКА ВАШИЯ РОДИТЕЛ ДА ЧАКА ТАКА, КАК ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАТЕ. НЕ СЕ СЪРДЕТЕ, КОГАТО ВИ ВДИГАТ СКАНДАЛИ.


11 Април 2020 11:42 | Лекар
Оценка:
-12
 (
26
 гласа)

Идиоти! Мижитурки! Плюете по лекарите анонимно! Как не ви е срам? Тези които оплювате сега са денонощно под заплахата да се заразят с короновирус от такива олигофрени като вас, дето обикаляте Европа, оплювате България за щяло и нещяло, ама припари ли ви на задника пак търчите обратно тук. Що не си стоите там, където ви е хубаво. Където и медицината е по добра и гледат на вас като на хора второ качество. Тези лекари и сестри не са длъжни да бъдат жертви на вашето безхаберие, за жълтите стотинки които получават. И още нещо, като не ви харесва обслужването в МБАЛ-а, срещу него се намира една светла и красива болница наречена “ Пулс”. Там със сигурност въпросният господин върнал се от Англия щяха на ръце да го носят. На ръце да, ама по далеч от частната ночница, защото тя е на другарите и е само за избраните.


11 Април 2020 11:56 | Васко бореца
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Само да ги пипна ще ги шамаросам а женските шеги боцна


11 Април 2020 11:57 | Лекар
Оценка:
-5
 (
15
 гласа)

И още нещо, като му е било “ толкова тежко” положението защо не е приет в разложката болница. Тя като статут е същата като благоевградската МБАЛ се нарича. Ако някой трябва да. бъде обвиняван, оплют и проверяван, това е МБАЛ Разлог, защото там е практика всеки тежък случай ( така нареченият боклук по тяхната квалификация) да се метне на линейката, без предупреждение да цъфне пред спешното на МБАЛ Благоевград и там докато раберат каквосе случва линейката да е вече на Симитли по обратният път към Разлог. Защото не дай боже болният може да им го върнат или пък да трябва да пътува за София и ВСИЧКО ТОВА да им развали рахатлъка. Обичайна практика на разложката болница от години. А близките на пациентите изнервени от всичко това си изливат гнева не на онези, които дефакто са го изритали за да се отърват от нега, а на тези които са получили “НЕОЧАКВАНИЯТ” пореден подарък от периферната болница. И още нещо спрете да плюете по мецицинските служители, те не са длъжни да бъдат биксовите круши на вашето


11 Април 2020 12:00 | Лекар
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

мизерно живуркане и защото утре не дай боже животът вида зависи от същите тези, оплювани от вас хора. Хайде останете си със здраве, весели празници и СЕ ПАЗЕТЕ!


11 Април 2020 12:04 | Ттт
Оценка:
7
 (
21
 гласа)

До лекар! Като работите за жълти стотинки и в мизерни условия кой ви е виновен бе, к*р ли имате в устата, излезте, захвърлете всичко, кажете че неможе да се работи в такива условия и това е, а не като дойде ТИКВАТА И СЕДИТЕ И СИ МЪЛЧИТЕ. НИКОЙ НЕ ВИ Е ВИНОВЕН, ТОВА ВИ Е РАБОТАТА, ДОРИ И ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЩОМ СТЕ ДАЛИ КЛЕТВА, СЕДИТЕ И РАБОТИТЕ, БОЛНИТЕ ХОРА НЕ СА ВИ ВИНОВНИ


11 Април 2020 12:32 | До лекара
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Абе господинчо толкова и си лекар щом държиш такъв език, защо скачаш само на обикновените хора, като медицинските сестри стачкуваха за по добри условия и заплати КЪДЕ БЕШЕ БЕ, нямаш ли срам защото нас ние срам от такива като теб


11 Април 2020 12:40 | До Лекар
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Може ли да ми кажете, защо и двете болници отказват да приемат човека, само защото няколко дни по-рано се е върнал от Англия? Няма признаци или симптоми за вирус, а е със съвсем друг здравословен проблем. Трябва ли автоматично да се оставя на произвола на съдбата?
Доколкото знам и в двете болници има обособени отделения. Защо имате право да отказвате да лекувате пациенти?
Дори и да е с коронавирус, това означава ли, че трябва да го оставите и каквото ще да става с него? Като това се отнася и за двете болници.
Трябва ли пациентите да са потърпевши от вашите битки? Защото жълтите стотинки, които взимате излизат от нашите джобове, тези, които си плащаме здравните осигуровки. Дори и да е неосигурен човека, ще намерите начин да си вземете парите, но той втори живот няма да получи.


11 Април 2020 15:25 | Китан
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Не зная какво е това напъване?! Който иска евтиното - ще получи мизерни условия и чакане. Който иска качественото- ще се бръкне и ще си плаща в Пулс. Ама помако- хем сърби, хем боли . Короната е добре дошла, да поизчисти малко плевели от Татковината. Да живее ВМРО!


11 Април 2020 15:30 | Сали
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

В Англия се чака по 4-5 часа да те прегледат в спешното. Тук гледам едно невротично момче снимало клип и един старец на носилка, дето не си е пил хапчетата и качил захарта. Ай сиктир бе ..


11 Април 2020 16:07 | до Китан
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Китане ти ако можеш да се бръкнеш да платиш има хора които нямат такава възмоожност -незнам дали ти не си плевел и трябва да те изчистиме. Затова рабатат хората и се осигуряват за да получават качествено лечение. ЗАСРАМИ СЕ


11 Април 2020 16:45 | Гладиатор
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Къде се е видяло с 25 лева вноска да получаваш петзвездно обслужване. Че за тая сума не можеш да наемеш и стая в долнопробен хотел. А тук искат хем стотинки да плащат, а най добре и да не са осигурени, хем за това да получат такова обслужване, че и миризливият им задник да измият докторите. Дойде време да разберат, че за да получиш трябва да си платиш иначе мирише на КОМУНИЗЪМ. В Америка, ако не ди осигурен умираш на улицата или в долнопробна болница. И никой не плюе по тамошните доктори.


11 Април 2020 18:05 | До гладиатор
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Къде бе убитак в Америка умираш на улицата ако не си осигурен, ти бил ли си в Америка защото аз живея там, и там за разлика от тук първо те лекуват и после плащаш, знаеш ли какво казват в Америка не вярвайте на нищо в България защото всичко е лъжа


11 Април 2020 18:15 | Чипонката
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В реката могали да си топна краката


11 Април 2020 19:36 | Благоевград
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Когато този доктор Рабаджийски коли и беси в спешното така, ще бъде! Много тъжна картинка това е България в момента Болниците получават много дарения и помощи и няма място за оправдания !Многократно Струма по ликува назад във времето много случай на недоволни пациенти не е първия случай шефа не МБАЛ трябва незабавно да уволни този доктор и да назначи някой млад доктор защото там има прекрасни млади доктори прекрасни медици!


11 Април 2020 19:50 | До Сали
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Мъжът е малко над 40 години, изобщо не е старец, който не си е пил хапчетата.


11 Април 2020 21:23 | до лекар
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

помияр ще те сгазя къде те видя мишко


11 Април 2020 22:21 | хъфдвржкко
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Всички се побъркаха с тоя вирус ..... Хорааа няма нищстрашно това еворус като всички останали преди години знаете ли колко много хора умряха от плевмония. Всяват страх и паника, а всъщност сичко е за пари, за да загине икономиката.. По новините секи ден и час казват, че засегнатоте държави помагат за всичко и всички които са засегнати от кризата по един ило дриг начин, а само тук в българия си дадоха IBAN за да им дадът хражданите пари за респиратори и дезинфектанти.. Подиграват се с народа си днеска с маски, утре без маски.... Днес така, утре иначе..... Не им вярвайте хора


11 Април 2020 22:25 | �� ����
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Директора на мбал-благоевград е кадър на герб. Така, че ще има да го търпим още. Така както и други директори. затова сме на тоя хал.


11 Април 2020 22:39 | Ахаха
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Мерси, че ни отвори очите.. ние последните 10 години хич, не бяхме забелязали пияндурниците в престилки дето ни цокат при всяка възможност.
Няма нужда от доказателства..


11 Април 2020 22:47 | Човек
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В тази държава няма да бъдеш чут, колкото и да се опитваш.


11 Април 2020 23:01 | Човек
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Надявам се да не обръщаш внимание на лошите коментари, защото няма смисъл.


12 Април 2020 01:50 | До
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не знам дали някой ви е показвал как изглежда Европейска болница, но се надявам, И ПРИЗОВАВАМ СТРУМА като вестник да покаже как изглеждат Европейските спешни помощи в европейските БОЛНИЦИ. ДОРИ И СПЕШНИТЕ помощи в не-веропейски болници (оредполагам в Турция или Грузия) изглеждат по-добре от това което е представено на това видео. Моля ви УПРАВЛЯВАЩИ, направете нещо тези БОЛНИЦИ да имат инфраструктурата не ЕВРОПЕЙСКИ БОЛНИЦИ, а не да изаглеждат като че ли те приемат в Болница в Сирия или в страна разрушена от ВОЙНИ. къде са отишли парите за създаване на нови и модерни болници в България? Защо отиват парите само по МАГИСТРАЛИ а не се обурудват БОЛНИЦИТЕ и поне да приличат малко на Европейски боници? Хора кой ще стои в град с такава Болница? Всеки ще го е страх да се разболее и да остане в такова чудо на чудесата? Защо е така хора? Защо си МЪЛЧИТЕ ХОРА и се КРИЕТЕ КАТО МИШКИ? ЗАЩО НИКОГА НЕ ЗАСТАВАТЕ на страната на вашите права и да искате подобрение вместо да позволите парите да се харча


12 Април 2020 11:39 | хм
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Тоз "лекар" какво спори на 20 човека предвид видео доказателството... то това ако беше на живо както той иска щяхме да му пренаредим лицето и сам да опита от предлаганите спешни услуга. Аз спрях да плащам здравни, частните клиники са малко или много по-добри.


12 Април 2020 12:20 | ЧОВЕК
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

В ПЕТРИЧКАТА БЪРЗА ПОМОЩ Е СЪЩАТА ТРАГЕДИЯ. РЪКОВОДСТВОТО Е НАЙ-НЕКАДЪРНО НЕ САМО В ОБЛАСТТА, НО
И В СВЕТА.


12 Април 2020 13:52 | Сирма Войвода
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Трагедия. Да. Казахте го. Само хора които НЕ са живяли в нормални страни ДОПУСКАТ ДО ТАКАВА СТЕПЕН ДА СЕ ДЕГРАДИРА ЕДНА ИСТИТУЦИЯ КАТО БОЛНИЦИТЕ И ЛЕЧЕНИЕТО НА ХОРАТА до степен до кято е НЕДУПОСТИМО. кЪДЕ Е КАЧЕСТВЕНИЯ КОНТРОЛ ПО СГРАДИТЕ НА БОЛНИЦИ И ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ? нЯМА ТАКЪВ? Къде е качествения контрол по това как се дуржат към хората? Защо МНЗ не е направило нищо досега по въпроса? Има пари - нали се разбра - КТБ ЕВРОПЕЙСКИ ФОНДОВЕ - защо нищо това не работи? Защото има овце. И ОВЦЕТЕ АКО ГИ ОСТАВЯТ ДА УМИРАТ ПРЕД СПЕШНА ПЛОМОЩ ПОНЕ ЩАЯХА ДА БЛЕЯТ... А ТУКА САМО СЕ МЪЛЧИ... КАТО ПОД ТУРКСОТО РОБСТВО -ПРЕДИ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ.


12 Април 2020 16:21 | Да
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

В Сандански ни накара първо да измерим (ние) температурата на детето отвън преди да го приемат за преглед в спешния кабинет . Екипът на д-р Бояпати.


12 Април 2020 16:27 | Да
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Ще и ракопляскаме да, да.
Има защо да ги .....


13 Април 2020 19:21 | лекар
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Струма а защо не пишете, че не е осигурен и се е прибрал от Англия..... или няма да си плащаме осигуровки, а пък трябва да бъде лекуван за сметка на тези които си плащат !!


14 Април 2020 03:16 | Дубънгшсгжхйд
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

А после хората им ръкопляскат!!!!! Вижте първо какво правия и тогава се замислете дали е нужна всичката тая милост и респект към тях!!!! НЕ слушайте новините какво ви казват ! Сами го виждате.


14 Април 2020 19:12 | Някакъв
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Мангалите бутат рушвети на докторчетата и са ВИП-клиенти. Коридорите на болниците гъмжат от тях.


14 Април 2020 19:18 | Някакъв
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

"Докторите" в санданската болница получават подкупи да насочват близките на починали хора към погребалната агенция "Класик" на Николай Мечкаров. Не лекуват хората, но въртят алъш-вериш с този отвратителен тип.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар