/ВИДЕО/ Майките на Пиринско с мощно протестно шествие! Шести протест срещу Стратегия за детето в Благоевград, Сандански и Петрич!

08 септември 2019 11:19   1 коментар   7193 прочита


"Пазим децата с цената на живота си" - под това мото премина шестият национален протест срещу Национална стратегия за детето 2019-2030, който се проведе вчера в цялата страна. Масов беше протестът и в Пиринско и много повече хора се включиха, в сравнение с предишните прояви.

Родители от Благоевград и Сандански изразиха недоволството и притеснението си като организираха автошествие. В областния център шествието тръгна от ректората на Югозападния университет, а колите бяха над 50. В Сандански сборния пункт на автомобилите бе паркингът на магазин "Техномаркет", като към протестиращите в курортния град се присъединиха и родители от Петрич.

С развети знамена протестиращи преминаха през Благоевград, в Петрич протестът бе подкрепен от много хора. Стотици изразиха категоричната си позиция "ПРОТИВ" Национална стратегия за детето 2019-2030. Протестите се организират в социалните мрежи и хората са решени, че няма да спрат с проявите, докато не бъдат чути. А те бяха чути още при първите си изяви, когато премиерът Борисов замрази проекта, а по-късно социалният министър обяви, че той е оттеглен.

Всъщност голяма част от текстовете, които притесняват родителите сега, са в сила още от 2006 година. Въпреки това хората не вярват на премиер, институции и обещания. Имат ли причина родителите да се притесняват и основателни ли са тези бурни протести или това е поредната масова психоза, всеки сам може да прецени, изчитайки документа

Г. Георгиев

 

1 коментар
08 Септември 2019 12:03 | .
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тиии
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар