/Видео/ КНСБ подписа споразумение с Атанас Камбитов за бъдещо сътрудничество

25 септември 2019 14:03   3 коментара   4456 прочита


Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/ подписа днес споразумение за сътрудничество с кмета д-р Атанас Камбитов.

„Приемам подписването на този важен документ като висока оценка за работата на община Благоевград през всичките тези години. Положихме много усилия за решаването на всички възникнали проблеми. Проблеми винаги има, но големият въпрос е да се намери решение за тях, а ние успявахме да направим точно това”, заяви кметът на община Благоевград – д-р Атанас Камбитов.

Вицепрезидентът на КНСБ – Пламен Нанков, разкри, че подобни споразумения не са обичайна практика на синдиката. „Но ние няма как да не оценим модела на диалог и решаването на проблемите на местните общности. Ние се допитахме във всеки град до нашите членове доколко са доволни от местната власт и на тази база да сключат такова споразумение. Тяхната оценка за г-н Камбитов е положителна и те желаят да продължат подобна форма на сътрудничество, за да помагаме заедно на хората в Благоевград. Вярвам, че това няма да остане лист хартия с два подписа. След изборите имаме конкретни работни срещи за решаването на проблемите”, сподели Пламен Нанков, вицепрезидент на КНСБ.

В споразумението са заложени специфичните искания на местните синдикални общности и то представлява една своеобразна пътна карта за развитието на отношенията и през следващия кметски мандат.

Вр.и.д. областен координатор на КНСБ - Силвия Христова, благодари на кмета Камбитов за добрата работа досега, подписани са колективни договори в образованието и здравеопазването. Очаква се такива да се подпишат и в сферата на културата и социалните дейности.

Основните акценти в споразумението са повишаване на заетостта чрез разкриването на нови работни места, социалният диалог на регионално равнище и защитата на фундаменталните права на работното място, борбата с бедността и създаването на условия за социално включване, развитието на човешките ресурси в региона, реформирането и развитието на образованието и здравеопазването.

3 коментара
25 Септември 2019 20:35 | старогражданин
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Кой разправя, че има синдикати в България. Те Подкрепа съсипаха още в зародиш, та казионния профсъюз.


25 Септември 2019 21:19 | Btv
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Ехо, не гледате ли новините в 19. 00 по btv. Интересни бяха, особено в частта за Камбитов и баскетбола. Мълчите нещо. И не съм трол, нито пък гол. Не съм даже и сопол. Нито пък мърсол. Но на Кмета някой май му вкара гол.


26 Септември 2019 11:53 | Хемо Роиз Маясълов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А какво ще стане с комбината, ако Камбата изгуби? Особено след далаверите му с подставени лица в купуване на терена в Баларбаши Боко трябва да го отсвири или избирателите, ако са достойни, да сторят това!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар