/Видео/ Кметът Камбитов и благоевградската общественост почетоха 111 години от обявяването на Независимостта на Р България

22 септември 2019 12:09   2 коментара   7602 прочита


С ритуал по полагане на цветя благоевградската общественост отбеляза 111 години от обявяването на Независимостта на България. Церемонията се състоя пред Паметната плоча на загиналите в борбите за освобождение и обединение на страната.

В знак на признателност към делото на хилядите герои се поклониха кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, народният представител Даниела Савеклиева, председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, представители на политически партии, образователни дейци и граждани.

Традиционно, церемонията започна с химна на Република България, изпълнен от Биг бенд – Благоевград. Възпитаници на Природо-математическа гимназия "Акад. С. Корольов" Димитър Борумов и Антон Велев прочетоха манифеста, с който е обявена Независимостта и припомниха част от националната ни история.

На 22 септември 1908 г. във Велико Търново, в храма “Св. Четиридесет мъченици” княз Фердинанд със специален манифест обявява България за независимо царство. Новината е посрещната с възторг от целия български народ. Актът за обявяване на независимостта е резултат на смела, но разумна политика, на дипломатически такт и ловко възползване от тогавашната международна ситуация.

След извоюване на държавния суверенитет, пред българското правителство се отваря възможността със силата на оръжието и дипломацията да се погрижи за свободата на своите сънародници от Македония и Одринска Тракия.

2 коментара
22 Септември 2019 19:56 | Стига вече
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

с тоя кмет. Всяка втора статия е за него, а съсипа града. Изявявате се като партийна и лична медия.
Само ПП ВЪЗРАЖДАНЕ! Прочетете програмата и направете правилния избор. И не ходете за гъби, защото негласуващите също подкрепят статуквото.


23 Септември 2019 07:03 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Пратете им Методи Стойнев от Симитли да агитира в Благоевград за ПП ВЪЗРАЖДАНЕ. Той да им прочете програмата.
Десните на гъби!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар