/Видео/ Километрична колона от тирове на "Кулата"! Опашката от камиони е над 5 километра, шофьорите изнервени

11 юни 2020 12:13   2 коментара   6815 прочита
Снимка от моста край с. Марикостиново
Снимка от моста край с. Марикостиново


Снимка от моста край с. Марикостиново

Опашка от тежкотоварни автомобили отново се образува на ГКПП Кулата в посока Гърция заради ремонт на пътя. Колоната  в момента е над 5 километра и се увеличава от постоянно прииждащите камиони, като минава село Марикостиново. Времето което губят, по време на престоя на опашката, няма как да бъде наваксано, съобщиха за Struma.com изнервени шофьори.

Преди дни на място бе вътрешният министър Мл. Маринов, който инспектира предприетите мерки и организация на работа на ГКПП-Кулата, преди очакваното интензифициране на трафика през пункта в следващите месеци. На този етап, заради въведените гранични рестрикции, ГКПП-Кулата е вторият по натовареност граничен пункт, след ГКПП Дунав мост-Видин.

Към момента на денонощие на вход и изход преминават 2 400 тежкотоварни и около 700 леки автомобила. Същевременно се очаква и засилен трафик през пункта заради предстоящия летен туристически сезон Както съобщихме преди няколко дни отново се изви огромна опашка от камиони, която надхвърли 10 километра. Шофьорите са изнервени от бавното преминаване и заплашват със стачка. Последната такава бе проведена в началото на март с искане за повече кантари, които да поемат празните камиони и микробуси и да облекчат трафика.

На границата влизащите в Гърция попълват и декларации, тъй като тамошните власти въведоха задължителна 7-дневна карантина заради коронавируса, което допълнително бави процеса. По време на вчерашната визита на министъра на вътрешните работи бе обсъдена и възможността в кратки срокове да заработи изнесен терминал за проверка на неплатени санкции по фишове и наказателни постановления за нарушения на ЗДвП.

Такъв вече е инсталиран пилотно на ГКПП-Калотина и от 3 юни до момента са засечени 1722 неплатени фиша на стойност ‪205 290 лв. На граничния пункт Кулата работят и съвместни екипи за противодействие на контрабандата, в които са включени служители на ГДГП, Агенция Митници и на НАП.

С. Стоянов


Още за: Кулата   тирове   колона   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
11 Юни 2020 13:20 | Вера
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да накарат тъпите митничари. да не зяпат у телефоните а да бачкат


11 Юни 2020 16:33 | Васко
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Кога ще забранят преминаването на товарни автомобили през с. Чучулигово и с. Кулата за да се прекрати изпреварването на колите от опашката?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар