/Видео/ Истина или лъжа на опоненти?! Скандална позиция на ПП "Движение Да България" и ПП "Зелено движение": Оттегляме подкрепата си за кандидата за кмет на Благоевград Калоян Ханджийски

17 октомври 2019 13:13   9 коментара   6552 прочита


Кандидатът Ханджийски: Това са спекулации, не е вярно, това не е позиция на "Движение Да България", някой злоупотребява, след малко посрещам председателя на Да, България - Христо Иванов, питайте го....

Скандална позиция бе разпространена днес в социалната мрежа и медиите от името на ПП "Движение Да България" и ПП Зелено движение, в която се казва, че партиите оттеглят подкрепата си от кандидата за кмета на Благоевград от ДСБ Калоян Ханджийски, като част от "Демократична - България - Обединение", в което влизат и посочените две партийни структури.

Мотивите, според разпространителите на позицията са: Листата на коалицията е регистрирана само от единия партньор, ПП Демократи за силна България, от която е Ханджийски, след неспазване на съгласуваните процедури за вътрешнокоалиционно обсъждане и одобрение.

Двете партии изразили позиция отказват да бъдат част от статуквото на задкулисни политически договорки и пазарлъци в последния момент..., се казва в разпространената позиция.

По този повод разговаряхме с кандидата за кмет Калоян Ханджийски, който бе категоричен, че разпространеното писмо, не е позиция на "Движение Да, България" и, че става въпрос за спекулация и неверни твърдения.. "Всеки момент ще дойде председателя Хр. Иванов, питайте го. Това е абсолютна глупост, аз съм упълномощен и мога да ви показа официалния документ за това, пълни глупости наистина..." / Вижте видеото /.

Дали става въпрос за подливане на вода от страна на опоненти и политически удар под кръста на Ханджийски, продължаваме да питаме, очаквайте подробности.

П. Попов

9 коментара
17 Октомври 2019 13:29 | Илиян
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Защо ли в листата на Калоян няма представители на Да България и Зелено движение! Може би защото присъстват хора събирани от кафетата!
Или пък защото тази листа си е само на Калоян!


17 Октомври 2019 14:19 | тнт
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Аз останах с впечатлението, че кандидатът за кмет от Демократична България, ще бъде друг човек. Накрая разбрах, че ще е този. Неприятна изненада.


17 Октомври 2019 15:12 | истината
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Като човек, бил вътре в преговорите между трите партии да кажа истината - имаше спор кой да бъде водач на листата. Според вътрешен правилник, ако има спор, се решава от Централата в София. София реши водач и кандидат за кмет Калоян (тъй като получават доста странни ултимативни съобщения от Да България тук, че няма да регистрират коалицията, ако не е на тяхното.). Тъй като Да България Благоевград (или по-точно 1-2 души) не са доволни от това решение, бойкотират изборите и си изтеглят хората (без да са питани дали искат хората). Всичко друго са манипулации и глупости.


17 Октомври 2019 15:29 | Дедо Мраз
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Калоян е идеалният кандидат-опонент за трети мандат на Камбитов!


17 Октомври 2019 15:39 | Иван
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Смешко!


17 Октомври 2019 15:51 | Иван Кацарски
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Лидерите на двете основни партии в коалицията май още не са разбрали че това са местни, а не парламентарни избори и че кандидатите за кмет не се назначават от централите, а се издигат от местните структури . Всеизвестно е че местните структури на Да България и на ДСБ чрез гласуване на събрания с мнозинство издигнаха Спас Митев за кандидат за кмет . Също така е видно, че в листата обявена като листа на Демократична България не участва нито един от 15-те кандидати на Да България и на Зелено движение


17 Октомври 2019 15:51 | ма ле ле
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Ма тоз да не е брата на Камбитов?! Като му махнеш очилата си е баш кат Камбитов.


17 Октомври 2019 20:42 | За Благоевград
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

е най-добре, ако гражданите разсъждават преди изборите, а на както обикновенно денят на размисъл да бъде след изборите. Единствено ПП ВЪЗРАЖДАНЕ не е обвързана с интересчийски лобита. Махнете зелени, пембени и други измислени партии. Гласувайте за ПП ВЪЗРАЖДАНЕ, за да бъдете представени като граждани!


19 Октомври 2019 14:03 | читател
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Този клюкарски сайт публикува хвалебствени статии за недоразумението кмет-доктор Камбитов, но изключва възможност за коментари, а под публикациите за другите кандидати може да плюе всеки, включително и платените поплювковци, които орбитират около Камбитов. Дори трият коментари, които са написани под стари статии за Камбитов. Добре е тези кандидати да заведат дела срещу сайта за некоректност, която си е платена непочтеност.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар