/Видео/ Eксклузивно! От епицентъра на опасния грип! Благоевградчанин предава от Шанхай за struma.com

27 януари 2020 11:04   7 коментара   19114 прочита


Ситуацията в Китай със заразените от смъртоносния коронавирус наистина е сериозна. Към днешна дата заразените са над 2700 човека, а жертвите са над 80. Благоевградчанинът Димитър Владиков, който живее в един от мегаполисите на Китай Шанхай сподели специално за struma.com, че в момента по улиците на града няма хора, всички стоят по домовете по нареждане на властите. Димитър споделя, че на всички е казано да си седят вкъщи, а публични прояви са забранени. "Седим си на топло, мием си ръцете по десет пъти и чакаме да отмине.

Официално властите са признали за 80 жертви, но неофициално са много повече. Вече има реална опасност учебната година в Китай да започне чак през април. Това ще бъде много тежко за учебния процес, да започне през април и да завърши през юни, което означава че няма да има лятна ваканция"- заяви Владиков, който преподава в Шанхайския университет. В първите три седмици след избухването на заразата правителството в Ухан явно е укривало и омаловажавало редица неща.

Но това не е някакъв местен проблем, а резултатът от една система, която иска на всяка цена да поддържа фасадата на стабилността. В тази система изричането на неприятни истини по правило води до неприятности. Лекарите в Ухан, решили да привлекат вниманието на обществеността към опасностите, свързани с новия вирус, бяха уплашени. Журналистите, които искаха да информират за това, бяха цензурирани и възпрепятствани да го сторят. Гражданите, които вероятно знаеха повече, отколкото би се харесало на полицията, бяха санкционирани под предлога, че разпространяват слухове.

Болничният персонал очевидно бе инструктиран да укрива сведенията за заразени лекари и санитари. По този начин вероятно дори и от заетите със случая учени са били скрити важни данни за пренасянето на вируса от човек на човека. В Ухан има военна секретна медицинска лаборатория и най- вероятно вирусът е тръгнал от тази лаборатория и затова военните бързо са отцепили района.

Марти Иванов

7 коментара
27 Януари 2020 11:18 | бръчкофф
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

само на петричките общинари не им дреме от епидемията, даже праиха в китай ансамбъл на екскурзия, ощинските тиквеници прости


27 Януари 2020 11:25 | Кико
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Чернобил - 2


27 Януари 2020 11:37 | Балък
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Какъв грип бе това сигурно е нов патоген на чумата. Този нашенец да не сложат под карантина, че няма мърдане....


27 Януари 2020 11:57 | хм
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

доста съмнителна статия


27 Януари 2020 14:07 | ��������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ко0е и е съмнително антончо търсиш връзка ли


27 Януари 2020 14:07 | ��������
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Ко0е и е съмнително антончо търсиш връзка ли


27 Януари 2020 18:40 | куку
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

дндндндн
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар